joi, 21 martie 2013

OTV va emite din nou ?

Ieri 20 martie 2013 s-a judecat la Curtea de Apel Bucureşti cererea de anulare a deciziei CNA ( care a retras licenta OTV). Insa decizia de a permite sau nu televiziunii OTV sa emita din nou va fi pronunțată abia pe 27 martie.

Reprezentantii OTV au depus si o cerere de suspendare provizorie a deciziei CNA, dar a fost respinsa pe 31 ianuarie 2013. Decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul solicitării de suspendare provizorie a fost contestată la instanţa supremă, urmând ca recursul să fie judecat în 12 aprilie.
Reprezentatii OTV au prezentat in apararea lor trei argumente principale:
- Odată cu deschiderea procedurii falimentului nu mai pot fi plătite legal datoriile restante.
- Hotărârea a fost luată de un Consiliu constituit nestatutar, sustinand ca preşedinta CNA nu ar fi fost validată în ziua când s-a dat suspendare, nefiind publicata numirea în Monitorul Oficial.
- Faptele pentru care s-a dat respectiva decizie "nu sunt descrise în niciun fel" de CNA.

Pe de alta parte, reprezentantii CNA au motivat si dumnealor decizia: Licenţa OTV - un post aflat în lista televiziunilor "must carry", pe care cabliştii trebuie să le retransmită în mod obligatoriu - a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012. Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia". OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă, şi nu a făcut la CNA dovada achitării lor.

Cine are dreptate dintre cele doua parti nu e rolul nostru sa comentam, noi rezumându-ne doar la a prezenta informația.


9 comentarii despre subiectul „OTV va emite din nou ?”:
Anonim

IL ateptam cit mai repede

Romanian Dreambox Info

A intrat in format HD pe 16E DDTV!

paul

Ala nu e HD e 4k:))

Anonim

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/ddtv-emite-din-nou-prin-satelit-vezi.html

Nu e HD, e un fel de SD...

Anonim

S-a amanat amanarea ...

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 3 aprilie pronunţarea unei decizii în cazul cererii de anulare a hotărârii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) privind retragerea licenţei de emisie a OTV.

Anonim

Cu 3 zile inainte de finalizarea sondajului, se pare ca 67% dintre votanti cred ca OTV isi va recapata licenta la Curtea Suprema.

Anonim

Daca si aici se judeca stramb DD trebuie sa apeleze la instantele internationale si sa dea in penal toti judecatorii !

Administrator

Asa cum am spus, astazi inceheiem sondajul. Se pare ca procentul s-a pastrat: 67% dintre cititori cred ca OTV isi va recapata licenta la Curtea Suprema.

Anonim

Parlamentarii si presedintii de organizatii judetene ai PP-DD din intreaga tara se vor mobiliza, dupa sarbatorile de Paste, pentru redeschiderea “tribunei mediatice” a partidului, postul de televiziune OTV.

Deputatul Adrian Diaconu, presedintele PP-DD Timis, a declarat ca s-a intrunit, in aceasta saptamana, la Bucuresti, Comitetul Executiv al partidului care a discutat modul de actiune al partidului in perioada urmatoare.

“Dupa Paste vom incepe actiuni de consultare a electoratului cu privire la niste teme importante cum ar fi modificarea Constitutiei si sensibilizarea opiniei publice care sa vina in sprijinul OTV pentru a se redeschide si a beneficia in continuare de acest sprijin mediatic care era OTV-ul. S-a mai ridicat, in cadrul sedintei, problema unor actiuni politice la nivel national privind suspendarea licentei OTV, tribuna noastra mediatica prin care ajungeam in fiecare casa din tara. Vom apela la opinia publica si la forurile internationale similare de media, care sa vina in sprijinul postului nostru TV pentru a se redeschide pentru a putea beneficia in continuare de acest sprijin mediatic.“, a declarat Diaconu.

In aceeasi sedinta s-a supus la vot si regulamentul de functionare al partidului.

“S-a supus la vot regulamentul de functionare al partidului. Nu am avut acest instrument pana acum pentru ca suntem singurul partid nascut natural, de jos in sus, toate celelalte au avut un trunchi central si s-au inmultit prin butasi, noi am inceput de la samanta, de la iarba si vrem sa ajungem si copaci“, a mai spus Diaconu, a scris opiniatimisoarei.ro.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile