sâmbătă, 2 martie 2013

Sky Deutschland, un model demn de urmat

După compania "mamă" englezească Sky, a venit vremea si pentru Sky Deutschland să prezinte rezultatele financiare pentru anul trecut.

Operatorul german a încheiat trimestrul al patrulea din anul 2012 cu 3.36 milioane abonați, ceea ce reprezintă o creștere netă de 151,000 clienti in timpul respectivului trimestru.

Dezvoltarea pe segmentul High Definition (inclusiv lansarea Sky Altantic HD) a contribuit de asemenea la rezultatele financiare bune, deoarece clienții HD au reprezentat la 31 decembrie 2012 un procent de 45% din totalul clientilor Sky Deutschland, față de 32,3% cu un an mai devreme.

Canalele care alcătuiesc pachetele sunt difuzate pe satelitii SES de la 19.2 ° E ( Astra 1H, Astra 1L, Astra 1M ).

Uplinkul se face de la SES Platform Services, care are acum sediul central operational la Unterföhring, langă Munich, Germania.

Totul a pornit in anul 1991 de la un singur canal analogic  ( Premiere ) de pe satelitul Astra 1A  care difuza filme dublate atât în limba germană, cât și cu audio original, meciuri live de fotbal din Bundesliga germană și austriacă (și la un moment dat si din Cupa UEFA), precum și documentare, seriale TV si la mijlocul anilor 1990, filme pentru adulti. Premiere a fost un canal de televiziune deținut la lansare de către Kirch Group, Bertelsmann și Canal +.

După venirea erei digitale, alte noi canale au fost adăugate.

În 1996, grupul mass-media Kirch a lansat o platformă digitală prin satelit denumită DF1, care a oferit apoi mai multe canale, inclusiv canale premium de filme și canale de sport.

Au început cu difuzarea a trei canale digitale în 1997 ( un canal care retransmitea continutul de pe canalul analogic și două cu același conținut, dar la ore diferite).

Premiere și DF1 au "fuzionat" apoi ( la 1 octombrie 1999 ) pentru a forma "Premiere World". Multe dintre canalele oferite anterior pe DF1 au fost incluse in Premiere World, iar altele s-au rebranduit sau au fost închise.

În 2002, serviciul a devenit cunoscut pur și simplu ca "Premiere". Diverse canale au fost redenumite și structura pachetului a fost revizuită. În același timp, KirchGroup a intrat in faliment.

În 2003, grupul european de investiții Permira ( fondad de Nicholas Ferguson ) a intervenit și a preluat controlul asupra Premiere. Avantajul exclusivității a fost pentru o lungă perioadă de timp un mare atu, cele mai multe dintre canalele sale fiind disponibile doar prin intermediul platformei Premiere.

Aceasta situație s-a schimbat în septembrie 2007, când au lansat Premiere Star, un pachet nou de programe prin satelit format din canale care nu erau exclusive ale Premiere. S-au lansat si pachetele Sky Welt / Extra. Pachetele au inclus Syfy Universal, Kabel eins Classics, AXN, Kinowelt.TV, RTL Living RTL Crime, FOX, , Animax, Disney Junior, Disney XD, Boomerang, Cartoon Network, ESPN America, Eurosport HD, Eurosport 2, National Geographic Channel, Discovery Channel, MTV Germany, MTV Live HD, Nicktoons, TNT Serie, TNT Film, Sat.1 emotions.

La data de 4 iulie 2009, Premiere a fost rebranduit si a devenit Sky Deutschland ( asemenea cu Sky din Marea Britanie și Irlanda sau Sky Italia ). Odată cu relansarea, multe canale au dispărut, altele si-au schimbat apartenența la pachete, unele au fost redenumite, dar au fost adăugate si canale noi. Această rebranduire a avut loc odata cu reîntoarcerea brandului Sky al corporatiei News Corporation în Germania. News Corporation detine 49,9% din Sky Deutschland, restul acțiunilor fiind deținute de către diversi acționari.

Astazi Sky Deutschland a devenit un important furnizor din Europa de servicii de televiziune prin satelit, un model de calitate pe care ar trebui sa il urmeze orice DTH european sau românesc.


Un comentariu despre subiectul „Sky Deutschland, un model demn de urmat”:
Anonim

Nici nu trebuie să privim atât de departe... Chiar și Satellite Bulgaria sau DigitAlb Albania sunt superioare din toate punctele de vedere DTH-urilor românești.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile