miercuri, 19 iunie 2013

Guvernul a aprobat tranziția definitivă la televiziunea digitală terestră în România

Guvernul a aprobat astazi printr-o hotarare strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional

Hotărârea adoptată de Guvern urmăreşte:

- Aprobarea Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia naţională la nivel naţional;

- Abrogarea HG nr. 1213/2009;

 - Definirea cadrului de organizare privind implementarea serviciilor de televiziune digitală terestră la nivel naţional şi finalizarea procesului de încetare a serviciilor de televiziune analogică;

 - Asigurarea măsurilor necesare pentru realizarea tranziţiei la sisteme digitale de furnizare a serviciilor de programe de televiziune prin intermediul operatorului care transmite în prezent programele televiziunii publice în format analogic.

Proiectul se va desfăşura până la data 17.06.2015, conform obligaţiilor asumate de Guvernul României faţă de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii. Această dată este obligatorie, deoarece transmisiile terestre analogice nu vor mai fi protejate de ţările vecine, care au implementat sau sunt în curs de implementare a serviciilor digitale.

Ministrul Dan Nica este cel care a initiat strategia.

El a precizat ca este foarte posibil ca pana la sfarsitul anului 2013 să avem in sfarsit si in țara noastră o rețea nationala de televiziune digitala terestra, care va fi administrata de Societatea Română de Televiziune si se vor folosi cel mai probabil emitatoarele TVR 2.

Acesta a mai precizat ca Guvernul va organiza o licitaţie pentru alocarea multiplexurilor naţionale, daca vor exista companii si televiziuni dornice sa emita digital terestru.


16 comentarii despre subiectul „Guvernul a aprobat tranziția definitivă la televiziunea digitală terestră în România”:
Anonim

In italia pe digital terestru sunt si cateva prg HD gen: Rai 1HD, Rai 2HD, Canale 5 HD, Italia 1Hd, LA7 HD.

Anonim

Sunt mult inaintea noastra. Sa speram ca vom avea si noi cateva macar SD.

Anonim

Sigur va fi TVR HD si TVR1, TVR 2, TVR Info si un TVR regional din zona emitatorului.

Anonim

Sigur va fi si celelalte posturi tv private gen protv, antena1. Am indurat cam mult dar mai avem putin, abia asteptam.

Romanian Dreambox Info

Cand televiziunea digitala va fi la adevarata ei valoare in Ro, vom vedea cum o mare parte din DTH-uri vor pierde la greu clienti sau vor trage obloanele.

Anonim

Noroc ca ne obliga UE ca atfel astia nu ar misca nimic sa nu deranjeze cablistii

mediafax

Punerea în practică obiectivelor strategiei va fi posibilă printr-un plan de acţiuni care prevede, printre altele implementarea, la nivel naţional, a patru licenţe de televiziune digitală (multiplexe) în banda UHF şi unul în banda VHF, rămânând ca la nivel regional/local să existe posibilitatea alocării unor multiplexe suplimentare în funcţie de posibilităţile tehnice.

De asemenea, un multiplex din cele patru disponibile în banda UHF se va acorda cu impunerea unor condiţii de acoperire teritorială şi de populaţie, de preluare şi transmisie necriptată a programelor, respectiv recepţia liberă a acestora în condiţii economice transparente şi nediscriminatorii, pentru programele publice de televiziune.

“Cele cinci multiplexe vor fi acordate simultan prin procedură de selecţie organizată de ANCOM înainte de 17 iunie 2015. Acordarea unuia dintre cele cinci multiplexe va trebui să respecte condiţiile de acoperire teritoriale şi de populaţie, precum şi condiţii tehnice. Acest multiplex va funcţiona în banda UHF, va fi implementat ulterior datei de 17 iunie 2015 şi va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu la 31 decembrie 2016″, se arată în comunicatul MSI.

Celelalte patru multiplexe digitale naţionale (3 multiplexe în UHF şi unul în VHF) vor fi acordate conform legii, prin procedură de selecţie organizată de către ANCOM cu posibilitatea de furnizare a serviciilor comerciale de retransmisie a posturilor de televiziune după 17 iunie 2015.

Strategia mai prevede că operatorul care transmite terestru în prezent programele publice de televiziune în format analogic poate implementa un program de extindere la nivel naţional a experimentului existent de televiziune digitală în standard DVB-T.

Anonim

Pai da ca in italia au terminat procesul de trecere de la analogic la digital deja de anul trecut (DVB-T1) acum vor sa implementeze in DVB-T2.La noi mai trebuie sa treaca ceva ani sa fim la acest nivel.

Anonim

Mult scris si vorba multa in rest nimic, aaaaaaaa aparatii la tv

Robert

Anonim, ce inseamna "aparitii la tv"?

Anonim

Ministru telecomunicatiilor apare pe ecranele tv ,mai apare si el din cind in cind sa nul uite lumea.

Anonim

mai iese si el cu o declaratie din cind in cind ca sa nu fie treaba moarta ,ne mai amageste si el un pic(D.N.).ACEST MINISTER MANINCA BANII DEGEABA ,TREBUIE DISFINTAT

Anonim

Mai e putin si trebuie sa apara iar ,cu vreo citeva aparitii la tv ajungem in anul 2015.SI NIMIC NUMAI VORBE

Anonim

Momentan greii CATV investesc zeci de milioane de euro in modernizari.Oare providerii nu fac o cheta lunara pentru intarzierea dvbt ?

Anonim

ba DA ,e Asoeiatia Cablistilor din rom. care ai reprezinta ,va dati seama ca stau la aceiasi masa si petrec inpreuna,DE CE NIMENI NU SE AUTOSESIZEAZA,daca trece termenul si nu fac nimic cu DVB-T ?

Unknown

Foarte adevarat ....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile