sâmbătă, 20 iulie 2013

Generaţia celui de-al doilea ecran

Acum 30 de ani, un televizor alb-negru era în multe zone geografice vârful tehnologiei.

Dar lumea s-a schimbat. Acum vizionăm conţinut de televiziune în direct sau inregistrat, folosind telefoane sau tablete, dispozitive ce ar fi fost privite acum trei decenii ca extraordinare dotări din arsenalul lui James Bond.

Un studiu al Parks Associates a scos in evidenţă preferințele în creştere ale utilizatorilor de smartphone-uri și tablete pentru aplicații cu conținut de televiziune.

Acestia folosesc deseori aplicații ale unor rețele de televiziune, cum ar fi de exemplu cele ale MTV si Nickelodeon sau aplicații pentru seriale ca Glee și Walking Dead.

Un procent de 14% din utilizatorii de smartphone sau tabletă au folosit recent o aplicatie care oferă acces la continut de televiziune.

75% dintre aceștia s-au declarat mulțumiți de experienţa lor in utilizarea acestor aplicații.

Studiul arata ca aplicațiile de acest gen sunt folosite de asemenea în mod constant pentru căutarea informațiilor referitoare la grila de programe.

"E important însa de retinut că de fapt cele mai multe aplicatii sunt de la furnizori de conținut si nu de la televiziuni prin satelit sau companii de cablu tv," a declarat John Barrett, Director la Parks Associates pentru analiza preferintelor clientilor.

Furnizorii de continut doresc să crească loialitatea telespectatorilor pentru show-urile produse de ei și să imbunatateasca experiența de vizionare, prin oferirea aceluiasi continut pe un al doilea ecran.

Tinerii de astăzi reprezintă "generaţia celui de-al doilea ecran", care s-a obişnuit cu consumul de conținut pe mai multe dispozitive.

Aceştia au un interes mult mai mare pentru aplicații cu continut tv decât au alte segmente mari de consumatori, din alte categorii de vârstă.

"Companiile din industria de televiziune experimentează în ultimul timp tot mai multe abordări pentru aplicațiile tv dedicate dispozitivelor mobile, pentru a le face cât mai atractive si a atrage astfel acest segment de public", a declarat Brett Sappington, Director de cercetare de la Parks Associates.

"Consumatorii sunt din ce în ce mai legati de dispozitivele mobile si din aceasta cauză cea mai mare utilitate a acestor aplicatii pentru furnizorii de continut va fi sau deja este cea de mediu publicitar. ", a concluzionat studiul.


Niciun comentariu despre subiectul „Generaţia celui de-al doilea ecran”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile