miercuri, 17 iulie 2013

Internet la 1Gbps prin cablu telefonic

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) dezvoltă un nou standard de bandă largă, care va oferi performantele fibrei optice prin simple cabluri de cupru.

Noul standard G.fast se pretinde a fi capabil să ofere până la 1Gbps prin firele de cupru telefonice existente, până la o distanță de 250 de metri, eliminandu-se astfel cheltuielile de instalare a fibrei între cel mai apropiat nod de distribuție și casele clienţilor.

ITU se așteaptă ca tehnologia G.fast să fie folosită de către furnizorii de servicii care doresc să ofere viteze mari necesare unor aplicații de bandă largă intensive, cum ar fi streaming-ul de filme Ultra HD, descarcarea de fisiere video de înaltă rezoluție, comunicatii video HD, sisteme de supraveghere video HD, reţele interne ale unor instituţii sau reţele locale pentru acasă etc.

ITU a specificat ca standardul reduce la minim riscul de interferenţe ( cum ar cele cu serviciile de radiodifuziune, inclusiv posturile de radio FM) si ca va fi aprobat oficial la începutul anului 2014.

"G.fast va fi un standard important pentru furnizorii de servicii la nivel global", a declarat Tom Starr, președinte al grupului de studiu ITU care supravegheaza dezvoltarea tehnologiei. "Furnizorii de servicii vor fi capabil să ofere prin simple cabluri de cupru performanțele obtinute in mod normal doar prin fibra optică".


5 comentarii despre subiectul „Internet la 1Gbps prin cablu telefonic”:
Anonim

Asteptam cu mare interes sa vedem cu functioneaza

Anonim

Probabil va fi și în România cât de curând, dar la Ro,telecom, compania ce deține cele mai mari rețele pe fire de cupru... Și va fi iar competiție pe oiața firmelor de telecomunicații...

Anonim

Nu ati citit cu atentie articolul, e tehnologie pentru distanta de maxim 250 metri. Credeti ca pun aia de la Romtelecom repetoare din 250 in 250 metri ?

Anonim

Eu nu cred.Ei nu sunt in stare unde au fibra sa miarga bine ,darrr

nicu

Pai nu va fi folosita aceasta tehnologie pentru retele lungi.

Cat e de greu de inteles?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile