joi, 29 august 2013

Apeluri video Full HD şi 3D prin Skype

Skype a confirmat că a dezvoltat apeluri video 3D si Full HD pentru renumita aplicatie de chat audio-video.

Vestea a fost oferita la marcarea aniversarii a 10 ani pentru aplicatia Skype .

"Am terminat munca si testele 3D în laboratoarele noastre", a declarat Mark Gillett, vice-presedintele Skype de la corporatia Microsoft. " Am observat progresul display-urilor și faptul că o mulțime de oameni cumpără acum televizoare și monitoare de calculator, care sunt capabile să redea imagini in format 3D . Dar dispozitivele de captare video 3D nu sunt încă raspandite . Așa că noi lucram acum la o tehnologie care vă va ajuta să adăugați două camere la computer, să le calibrati cu precizie unghiurile si sa le folositi în loc de camera 3D.

Decizia Skype de a oferi suport 3D ar putea oferi un impuls pentru formatul 3D, care este în relativ declin, chiar daca regizori de la Hollywood ca James Cameron, ("Avatar") spun că toate formele de divertisment vor fi în cele din urmă 3D. Gillett a spus că este de acord cu ideea lui Cameron, dar a avertizat că video chat-ul 3D va atrage si mai greu utilizatori decat au atras public filmele 3D.

" Îmi pot imagina o zi când toată lumea va avea un ecran 3D la telefon, care nu va avea nevoie de ochelari 3D", a spus el. Este clar pentru mine că în curand vom avea camere 3D pe telefoanele mobile. Probabil si televizorul de acasă va avea o camera atașată din fabricatie la aceasta. Dar suntem la mai multi ani distanţă de momentul cand camerele pentru capturarea 3D vor fi folosite pentru apeluri video 3D. Veți vedea o penetrare mult mai rapida a tehnologiei 3D ​​pe televizoare, pe computere și în cele din urmă în smartphone-uri, înainte de a o vedea folosită intens pentru apeluri video . "

Între timp, domnul Gillett a spus Skype va oferi apeluri video cu rezolutie de 1080p şi pe alte dispozitive în afară de viitoarea consola de jocuri Xbox One de la Microsoft, compania care detine Skype din anul 2011. Având în vedere că standardul Full HD in apeluri video ar avea nevoie de putere de procesare mai mare, el a adaugat ca tabletele si laptop-urile au fost alese pentru a se oferi aceasta facilitate, înainte de smartphone-uri .

Skype rulează pe console portabile PlayStation Portable și PS Vita , dar nu a fost anunțat pentru PS4. Totusi, nu ar fi exclus ca Skype sa fie lansat in viitor pe consola PlayStation 4 de la Sony, care este concurent direct al XboX One. " Am colaborat cu Sony pentru o lungă perioadă de timp", a spus el. " Skype este disponibil astăzi pe PlayStation Portable, dar si pe alte dispozitive si chiar pe televizoare Sony .

Dl Gillett nu a dorit sa comenteze despre documentele leaked care sugerează că Agenția Națională de Securitate din SUA a fost în măsură să spioneze apeluri video Skype, începând din iulie 2012. The Guardian a citat la acel moment o sursa care afirma că "porțiunile audio ale acestor convorbiri au fost ascultate corect tot timpul, dar fără imagine video. Acum, cei care ne ascultă ar avea si posibilitatea de imagine video". Microsoft a declarat anterior că orice modificări ascunse ar fi fost făcute la software, inainte de achiziționarea Skype în 2011 de catre Microsoft, nu au fost făcute pentru a facilita accesul guvernului la convorbiri".

Astăzi companii precum Whatsapp , Viber și altele sunt lideri în spațiul de comunicații mobile, iar Skype trebuie să lupte din greu pentru a obține marele succes pe care o are in apelurile video de pe calculator."


Niciun comentariu despre subiectul „Apeluri video Full HD şi 3D prin Skype”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile