miercuri, 21 august 2013

Internet de mare viteza în avioane şi trenuri, din 2014

Internet Wi-Fi suficient de rapid pentru a furniza conținut video continuu ar putea fi disponibil pe liniile aeriene in timpul zborului si in transportul feroviar, incepand anul 2014.

Autoritatea de reglementare in comunicatii Ofcom a propus acordarea de licențe pentru un nou sistem prin satelit pentru aeronave, nave maritime și trenuri.

Stațiile terestre pentru platforme mobile (ESOMPs) pot livra pentru călători conexiuni de internet până la 10 ori mai rapide decât cele disponibile în prezent.

Ofcom a început o consultare săptămâna trecută cu privire la autorizarea sistemului de antenă de satelit autoreglabilă pentru mijloacele de tranport amintite, care utilizează benzile de frecvență înaltă.

Mai mulți operatori de sateliti comerciali au planificat lansarea în următoarele luni de rețele care să susțină utilizarea ESOMP.

Un reprezentant al Ofcom a declarat că si companiile aeriene "ar trebui să ia mai rapid o decizie comercială" dacă doresc să utilizeze noile sisteme, din moment ce tehnic este posibilă implementarea.

Ofcom spune că deja colaborează de doi ani cu omologii săi europeni, printre care Franța, Germania și Luxemburg, care isi stabilesc deja propriile regulamente.

Companiile feroviare ar putea beneficia cel mai mult sunt acele servicii de internet rapid in tranportul feroviar în zonele rurale, unde conectivitate 3G este în prezent foarte slabă sau inexistentă.

De asemenea, vor putea sa se efectueze apelurile telefonice video prin VoIP, Skype sau alte aplicatii similare.


3 comentarii despre subiectul „Internet de mare viteza în avioane şi trenuri, din 2014”:
Anonim

O sa va arat de deasupra norilor prin skype.

Anonim

Există și acum net în tren... La Regiotrans România este, dar la o viteză execrabilă! Au un router wireless ce acoperă 3 vagoane și o viteză 3G ce va scădea la 124 knps după consumarea limitei stabilite în contract!

Măcar bine că e necodat wi-fi-ul!

DTH Fan

Pai aici in articol tocmai ca nu e vorba de 3G in trenuri, ci de tehnologia care va inlocui netul actual de mica viteza. Tocmai asta e vorba in articol, ca vor fi inlocuite metodele astea de net slab si va fi viteza mare la net. Desi nu cred ca tehnologia aceasta va avea cineva bunavointa sa o aduca in curand in trenurile si avioanele din Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile