luni, 30 septembrie 2013

AXN White și AXN Black România

1 octombrie 2013 inseamna lansarea canalelor AXN White si AXN Black si in Romania. Dupa cronomentrul AXN, inlocuirea AXN Sci-Fi si AXN Crime cu cele doua noi canale va fi la ora 6:00 dimineața.

AXN White se adreseaza in special femeilor, avand la data lansarii seriale precum The Client List, Grand Hotel sau Eat Pray Love.

AXN Black este dedicat in special barbatilor si va difuza, de la aceleasi dată, seriale precum Spartacus, The Hero, Primeval: A New World.

John Rossiter, manager CEE AXN, a declarat pentru WallStreet.ro că nu mai există o distinctie majora intre programele din SUA vs Europa de Est, ca in trecut, iar principala provocare este timpul:

"Totul este accelerat in aceasta era, construirea unui brand trebuie sa se faca mai rapid si peste tot, simultan, programele trebuie difuzate repede. Frumusetea este ca avem o platforma aliniata erei digitale care permite transmiterea informatiilor rapid si catre o multime de oameni. Trebuie insa sa fii foarte aliniat principiilor brandului. Consumatorii nu mai au rabdare atat de mult ca in trecut, vor totul rapid. In trecut, europenii aveau rabdare si asteptau sezoanele care rulau in SUA, fara sa se planga de faptul ca nu ajung imediat si in Europa. Acum, nu mai merge asa – clientii vor totul, cat mai rapid. Totodata, clientii sunt interesati din ce in ce mai mult de exclusivitati. Valoarea productiei unor seriale precum Hannibal este foarte mare si este posibil sa lansezi astfel de seriale doar daca ai acoperire globala, precum noi. Noi insine le producem si le lansam aproape simultan in America, Europa, Asia. Deci mergand global, devine accesibil pentru noi. Care sunt diferentele esentiale intre consumatorii romani si cei din Marea Britanie sau SUA, de exemplu? Daca luam in calcul canalele noastre si le compar in mai multe tari, Romanii se evidentiaza prin faptul ca apreciaza filmele de actiune mai mult, de suspans, de groaza, mister. Românul apreciaza si supranaturalul. Hannibal, de exemplu, a performat cel mai bine in Romania si apoi in Marea Britanie, ca rating.

Mai mult, romanii se uita la televizor si seara, dupa orele 22:00-23:00, ceea ce nu prea se intampla in Ungaria, de exemplu.
Cred ca recesiunea si cum impacteaza vanzarile de publicitate au un cuvant greu de spus. Trebuie insa sa ne continuam strategia si sa speram ca lucrurile se vor imbunatati. Pentru Polonia, Ungaria si Romania, estimarile economice sunt destul de optimiste.Targetam pe cei intre 16 si 49 de ani. Evident, in functie de canale, difera si audienta – pentru AXN Spin, de exemplu, targetul este 16-24 de ani. Pentru Black si White tintim grupa de varsta 16-49 de ani. Business-ul AXN din Romania, comparat cu Ungaria sau Polonia, performeaza excelent. Business-ul performeaza bine si acolo, dar in Romania inregistram cea mai mare crestere de la an la an. In Romania poate nu am acordat atentia meritata. In ultimii ani insa a fost un punct central al atentiei noastre, am deschis birou aici in urma cu un an, am inteles gusturile clientilor, ne-am axat pe brand, am experimentat, investit in publicitate si asa mai departe. Am actionat foarte repede. AXN concureaza cu ProCinema, Diva, Film Café sau HBO pe piata locala", a mai declarat John Rossiter pentru WallStreet.ro .


Un comentariu despre subiectul „AXN White și AXN Black România”:
Anonim

Deci de dimineata le vedem ? Super !!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile