marți, 29 octombrie 2013

Ce știri media doresc cititorii ?

La începutul toamnei am lansat un chestionar pe HD Satelit, în care și-au exprimat opțiunile multiple peste 500 de cititori ( jumătate din comunitatea Facebook actuală a HD Satelit), cărora le mulțumim pentru implicare și pentru participarea la sondaj.

O parte din rezultate au fost previzibile, unele însă ne-au surprins. Nu știm cât de relevant a fost acest sondaj pe plan național ( deși cititorii noștri locuiesc în întreaga Românie și în întreaga Europa ), însă cu siguranță acestea sunt preferințele celor care fac parte din comunitatea HD Satelit.

Cum era de așteptat, cei mai mulți dintre cititori ( 72 % ) au ales să voteze ca primă opțiune știrile despre operatorii telecom din România ( DTH, cablu, tv prin protocol IP ).

Pe locul doi în preferințe au fost votate de către 59% dintre participanții la sondaj articolele tehnice, respectiv tutoriale, teoretice sau noi tehnologii.

Știrile despe televiziunile românești au ocupat locul 3 pe podium, fiind opțiune preferată de 56% dintre cititori.

Surprinzător pentru noi a fost ocuparea locului 4 de către știrile despre internet, care au câștigat simpatia a 53% dintre participanții la vot.

Dispozitivele electronice ( televizoare, receivere, mediaplayere, console de jocuri ) au ocupat locul 5 în preferințe, cu 49% dintre voturi.

Articolele despre televiziuni internaționale și operatori telecom internaționali ( DTH, cablu, tv prin protocol IP ) au ocupat la egalitate locurile 6 și 7, ambele tipuri de știri fiind preferate de 44% dintre participanți, probabil procentul fiind echivalent cu cel al cititorilor noștri care dețin sisteme recepție satelit.

Știrile despre telefonie și aplicații mobile au fost votate de 33% dintre participanții la sondaj, articolele din acest domeniu clasându-se pe locul 8.

Pe locul 9 s-au clasat articolele cu noutăți media conexe lumii sportului ( 28% ), ceea ce a reprezentat o altă surpriză a sondajului. În momentul lansării chestionarului bănuiam că sportul la tv va ocupa cu siguranță un loc în primele 5.

Pe locul 10 s-au situat articolele despre divertisment media ( 19% dintre voturi ), cum ar fi cele despre jocuri, filme și seriale. Era un domeniu pe care la început îl consideram a fi unul demn de dezbătut.

Pe ultimul loc și in afara acestui TOP 10 s-au situat subiectele mondene despre vedete și emisiuni, acestea fiind preferate doar de către 12% dintre cititori. Pentru noi nu a fost o supriză lipsa de interes pentru subiectele mondene. Explicație este simplă: aici, in comunitatea HD Satelit, dumneavoastră, cititorii nostri, aveți alte preferințe ( cauza e simplu de dedus ), iar aceasta ne determină să ne mândrim că vă avem alături de noi !

Vă mulțumim încă o dată pentru participarea la sondaj!


7 comentarii despre subiectul „Ce știri media doresc cititorii ?”:
gean

Eram sigur ca stirile despre DTH si cablu romanesc vor fi cele votate !

marian

Ma bucur ca votul meu e pe primul loc.....

Anonim

Eu zic sa pastrati profilul siteului pe cel sugerat de nume: HD si satelit !

cris

Nu e bine asa. De exemplu eu nu am antena satelit si nici receptor de satelit HD, dar citesc cu mare placere stirile si noutatile de pe site din alte domenii!!!!! Sunt foarte utile si interesante ! Poate daca ar scrie doar de sateliti ar face o bucurie celorlati care scriu pe alte siteuri stiri media, ca nu le-ar mai face concurenta ! Foarte bine asa, nu schimbati nimic ! Sondajul spune totul ! In afara de stirile mondene care nu m-ar fi interesat, in restul toate celelalte domenii vreau sa scrieti despre ele asa cum ati facut foarte bine si pana acum ! Keep working !

detrax

Anonim, daca ar scrie astia doar despre programe HD pe satelit, probabil ar scrie doar un articol pe luna si in loc de 10000 de vizitatori pe zi, ar avea 50 ! Ce sugestie sabotoare ai dat si tu anonim. :-))))))) Bineinteles ca nu va tine cont nici un admin de "sugestia" ta, ca e clar interesată. Oamenii au votat si se vede clar ce se cauta. Uita-te si tu la top articole si vezi daca e vreunul in top legat de canale HD prin satelit. Eu am antena satelit si 3 receivere HD, dar aici sunt interesant de multele alte articole despre tehnologie, stiinta, televizoare, tehnica, tv cablu, radio, console, jocuri, filme, iptv, standarde, compresii, firmware, tips, licente noi, companii telecom, telefoane, aplicatii, tablete, audiente, televiziune digiala terestra, software si multe alte chestii misto care se discuta pe aici. Mai ales ca e cam singurul loc unde sunt noutati dspre 4K, care va inlocui HD de care vorbesti tu. E un site media si de tehnologie, chiar daca le convine sau nu situatia unora de la concurenta care nu scriu decat de CNA toata ziua, ca la tehnica nu se pricep. Sunt aici sute de stiri care au fost scrise in premiera nationala. E un fel de forum media exprimat in alta forma grafica, aceea de site din categoria blog. Un mix de forum si site.

Administrator

Mulțumim pentru sugestii tuturor, dar HD Satelit va publica același tip de știri ca și până acum ( în ordinea preferențială în care au votat și cititorii în sondaj ) și nu își va schimba și nici limita tematica.

HDSATELIT este un site cu știri MEDIA și TEHNICE, după cum bine a sintetizat cititorul de mai sus. Acesta este profilul siteului, cu toate subdomeniile acestor doi termeni ( inclusiv noutăți HD si Satelit ). Acesti doi termeni ( MEDIA și TEHNIC ) includ domenii ( dar nu se limitează la acestea, fiindcă toate reprezintă hobby-ul nostru și al comunității HD Satelit ) precum: 3D TV, HD, 4K Ultra HD ( UHDTV ), 8K, Audiente Tv, CNA, Download, DTH, DVB-T, DVB-T2, Emisiuni, Filme, Frecvente de receptie, IPTV, Istoria televiziunii, Jocuri, Placi DVB, PVR, Receivere, Seriale, Stiri media si tehnice sau despre companii telecom, Tablete, Sateliti, Tehnologie, Telefoane și aplicații smartphone, Televiziune mobilă, Televiziuni HD romanesti, Televiziuni locale sau regionale, Televizoare, Tutoriale, Tv Cablu, VOD, Wireless etc.

Laurentiu

Așa e admin, la fel publica stiri din toate domeniile conexate si alte siteuri internationale, chiar daca stirile publicate nu se includ in termenii din denumire. E doar o denumire usor de retinut și atat. Sa va dau eu cateva exemple: rapidtvnews.com nu scrie doar stiri "rapide" despre tv; broadbandtvnews.com nu scrie doar despre internet broadband si televiziune; advanced-television.com nu scrie numai despre televiziune avansată; parabola.cz nu scrie doar despre antene satelit; forumul Softpedia din Romania are una dintre cele mai dezvoltate arii despre media si televiziune din Romania si nu se limiteaza la noutati despre software, cum ar sugera denumirea. Si lista poate continua cu alte zeci de exemple de siteuri cu tematica similara.De exemplu, cel mai mult mai intereseaza pe mine aici stirile despre televizoare si firmwarele acestora si tot ce tine de televizoare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile