luni, 28 octombrie 2013

RCS-RDS face rost de 1 miliard de euro ?

Se pare că oferte de finanțare sunt, însa RCS-RDS doreste deocamdată doar 450 milioane euro. Compania RCS- RDS a ieşit pe piaţa internaţională de capital cu o emisiune de obligaţiuni în euro, obţinând un randament de 7,5% după ce suma indicativă a fost majorată de la 350 la 450 mililioane de euro, ca urmare a cererii solide, anunță Ziarul Financiar.

Iniţial randamentul indicativ se situa în zona 7,5 - 7,75%. Investitorii s-au arătat interesaţi să plaseze un miliard de euro. Pe piaţa secundară cotaţiile s-au situat la 102,5 - 103,5%, peste preţul de ofertă de 100%.

Obligaţiunile de tipul secured notes au maturitatea la 7 ani, iar agenţia Standard&Poor’s le-a acordat ratingul B plus.

RCS-RDS încearcă de la începutul verii să iasă cu o emisiune externă de bonduri, însă tatonările s-au prelungit inclusiv din cauza aşteptărilor emitentului legate de preţ.

Emisiunea lansată astăzi a fost condusă de gigantul american JPMorgan, iar din echipa de aranjori au făcut parte Erste Group, Societe Generale şi UniCredit.

RCS&RDS avea mare nevoie de lichidităţi pentru refinanţarea unor aranjamente mai vechi cu băncile, mai anunță Ziarul Financiar.


4 comentarii despre subiectul „RCS-RDS face rost de 1 miliard de euro ?”:
Anonim

Pai net de 1gbps, CAMuri, canale noi, zic si eu ca oamenii sunt interesati. Si mai e si zvonul acesta: http://www.tolo.ro/2013/10/28/rcs-negociaza-cumpararea-primatv/

"RCS&RDS discută cu SBS Broadcasting achiziționarea canalului Prima TV.
Au existat discuții și pentru televiziunea TV2 din Ungaria, deținută tot de SBS, dar ele s-au stopat și acum RCS insistă pentru cumpărarea Prima TV."

Anonim

Nimic adevarat cu prima tv, doar niste zvonuri fara nici o baza.

Anonim

Cred ca acesta este inceputul sfarsitului pt RCS

Romanian Dreambox Info

Va incepe o noua era pentru RDS, noutatile vor veni dupa 1 Ianuarie 2014!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile