joi, 24 octombrie 2013

Viteza internetului poate fi limitată de router

Mai multi cititori ne-au intrebat din ce cauză au viteze superioare când conectează calculatorul direct la internet, iar când il conectează prin router, viteza de download si upload scade semnificativ.

Explicatia este simplă: atât este capabil respectivul router ( datorită limitărilor, în special hardware ) să  ofere ca viteză reală de download si upload.


Problemele apar mai ales la WAN - LAN, la cei care au un router cu tehnologii vechi de peste 4-5 ani, la abonamente cu banda peste 50 Mbps si mai ales la conectare PPPoe ( de exemplu cum oferă compania RCS-RDS, abonament Fiberlink 2 ).

Acest tip de conexiune suprasolicită hardware-ul depăsit tehnic al routerului, care utilizează resursele la maxim si nu poate oferi viteză care intră in WAN.

De exemplu, până acum câteva luni detineam si eu un astfel de router, fabricat acum 5 ani. Producatorul era unul recunoscut la vremea acizitionarii produsului, insa intre timp vitezele la internet au evoluat si routerul nu a mai facut față la cerintele de prelucrare si decompresie actuale. Chiar daca functionează corect tehnic și in acest moment, routerul nu poate oferi prin PPPoe mai mult de 51 Mbps.

Am decis sa schimb routerul si de atunci am viteze de download si upload apropiate de banda de 100 Mbps oferită de către operator ( în cazul meu RCS-RDS).

Routerul cumparat nu a fost unul scump, ci unul foarte ieftin: TP Link TL-WR740N, cu wireless 150M Lite N Router. Routerul a avut un preț de 80 lei.

Eu personal nu folosesc rețeaua wireless ale routerului si nu am efectuat teste Wifi, dar am testat pentru dvs. vitezele de download si upload prin cablu. Testele le-am efectuat prin conexiune prin cablu ( totuși cu reteaua wireless activă si parolată, chiar dacă nu o foloseam), iar celelalte setări ale routerului erau standard ( nu am modificat nimic la acestea ).

Sper că v-au fost de folos aceste simple explicații.


13 comentarii despre subiectul „Viteza internetului poate fi limitată de router”:
Anonim

Bun articolul. Felicitari

Anonim

fain

Anonim

Acum o luna de zile am schimbat la adresa parintilor mei un router de generatie mai veche, cu cel pe care il au cei de la rds in chirie si am constatat (dupa testele de viteza efectuate si cu routerul vechi si cu cel nou )ca viteza internetului a crescut de aprox 4 pana la 5 x. Am intentionat sa dau vina pe calculator sau pe placa de retea, chiar si pe provider, iar routerul ar fi fost ultimul lucru la care sa ma gandesc...

Anonim

N-am inteles-o pe aia cu "conectează calculatorul direct la internet"
Dezvolta te rog

Anonim

Adica DIRECT inseamna NU printr-un intermediar cum ar fi un dispozitiv de retea (de exemplu router), ci direct de pe stalp sau din modem. Cand folosesti router ( deci conexiunea nu mai e direct de la modemul care transforma semnalul optic in semnal de cablu electric si nici de la utp sttalp), poate scadea viteaza daca routerul nu e bun, si nu mai ai viteza mare ca si cum ai conecta direct pc-ul la stalp sau la mediacovertorul fibra-cablu utp.

Exemplu de conexiuni directe ; stâlp UTP-->PC sau stâlp fibra optica--->modem-->pc.

Exemplu de conexiuni indirecte: stâlp UTP-->router--->PC sau stâlp fibra optica--->modem-->router--->pc.

Anonim

am un router de la tp-link si am o problema cu el scrie limitat ma poate ajuta cineva

anonim

salut.am un router wireless Tenda w308r si am o problema cu el.viteza de download de pe torent este undeva la 11 mbs dar atunci cand ma conectez si cu telefonul la el,in timp ce downloadez,viteza scade undeva la 4-5 mbs.si se intampla oricum,chiar dak wireless-ul de la telefon este doar activat fara sa faca nici un fel de trafic.mentionez ca laptop-ul este legat la router prin cablu.daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns...multumesc!

Anonim

Da, am patit si eu o problema de asta, cand ma conectam cu un anumit telefon ( nu cu toate ), doar ala imi facea probleme, si nu am gasit solutia, Mi-a cumparat alt router, unul TP Link ieftin sub 100 RON, si nu am mai avut probleme. E un conflict ceva in protocoalele routerului, firmware prost conceput, cine stie...

Denis

Am net RCS-RDS si se descarca pe torrent de la o vreme cu15-29 kb/s Ce sa fac???

Anonim

1. Incearca si alte torrente.
2. Daca face la fel, dezinstaleaza si reinstaleaza clientul de torrent.
3. Daca face la fel, scoate routerul din priza si baga-l iar.
4. Daca nu isi revine, incearca sa descarci fara router, conectat cu PC-ul direct la cablul de internet, fara router.
- Daca nu isi revine nici conectat direct, suna la RCS.
- Daca isi revine si merge bine pe direct fara router, dai resetare la router si conecteaza din nou PC-ul prin router. Daca nu isi revine dupa resetare, schimba routerul. Eventual, pana sa cumperi alt router, verifica sipe alt PC.

Anonim

Buna am un TP LINK care nu mai functioneaza, scrie la conexiune Limited
Nu stiu ce sa ii fac 😂 am nevoie de ajutor

Anonim

I-ai dat o resetare generala la router ?
Ai incercat conexiunea si pe alt computer ? Ai incercat si cu alt router, sa vezi daca nu cumva face la fel si poate problema e de la PC ?
E configurat corect ?

Anonim

Da l am resetat. Nu am incercat routerul la alt pc si nici cu alt router, am sa incerc .
Eu cred ca e configurat corect deoarece nu am umblat la setari deloc, s a defectat dintr o data, a aparut acel "limited",,

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile