marți, 19 noiembrie 2013

Statul român dorește exterminarea rasei comune de câini, chiar dacă au stăpân ?

Desi nu are legatură decât cu tehnica medicală veterinară, tema de discuții de mai jos reprezintă un semnal de alarmă pentru mass-media din România, pe care o invităm să dezbată acest subiect.

Doresc să vă atrag atenția asupra a două articole dintr-o lege care ascunde o intenție bizară:

STATUL ROMÂN DOREȘTE EXTERMINAREA RASEI COMUNE A CÂINILOR, CHIAR DACĂ ANIMALELE AU STĂPÂN.

ÎN URMĂTORII ANI, CEI CARE VOR DORI SĂ DEȚINĂ UN CÂINE VOR FI OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ SUME DELOC DERIZORII PENTRU A ACHIZIȚIONA UN CÂINE DE RASĂ.

Bună afacere pentru cei care vând câini de rasă...

Există două articole care fac parte din Legea 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapân. Desi legea are ca finalitate rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, care este foarte întemeiată, în aceasta au fost strecurate si două articole referitore la câinii cu stăpân.

Art. 13 alin.2: Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, metișii acestora, exceptie facând exemplarele cu regim special prevazute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgență.

Art. 14 alin.2: Constituie infracțiuni urmatoarele fapte si se pedepsesc dupa cum urmeaza: c) nerespectarea dispozitiilor art. 13, cu inchisoare de la 2 la 5 ani.

Legea se aplică atât pentru femele, cât și pentru masculi.

Este logic că dacă toate aceste animale vor fi obligatoriu de sterilizat, sub amenințarea închisorii de la 2 la 5 ani pentru stăpân, acestea rasă comună, care a fost alături de români de mii de ani, nu va mai avea urmași după o anumită perioadă, fiind exterminată din țara noastră.

Orice mijloc media, televiziune, radio are acordul și are invitația să preia aceasta știre sau informațiile evidențiate aici și să o dezbată pe larg.

PS: Nu este necesar să citiți mai departe, fiindcă acum urmează o opinie personală care nu are mare relevanță. Eu nu doresc câini de rasă specială, ci doresc un câine de rasă comună. De ce ? Am o explicație sentimentală de care nu trebuie să țineți cont, dar totuși o voi exemplifica: dețin un câine care este vaccinat, deparazitat și care nu a părăsit niciodată curtea fără insoțire si niciodată nu a vizitat spații publice, ci doar terenul agricol proprietate personală. Acest câine este urmașul altui câine, care a fost puiul altui câine si așa mai departe, până la a șasea generație anterioară, când a existat un câine care a salvat viața bunicului meu pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial, la sfârșitul acestuia. Acel câine a atras atenția asupra prezenței unui punct de artilerie german ascuns într-o colină si a avertizat regimentul de dorobanți in care lupta bunicul meu, reusind sa salveze astfel zeci de suflete omenesti. Fără acel câine eu nu aș mai fi existat si nici mulți alții. Bunicul a adus acasă de pe front câinele, lângă care a conviețuit 14 ani. Inclusiv tatăl meu a copilărit alături de acel câine. Din acel moment, bunicul meu am păstrat doar linia respectivă de câini comuni, urmașii acelui câine erou. Aceasta a fost dorința bunicului meu și o voi respecta. Daca voi steriliza acest câine, linia urmașilor și recunostinta față de acel animal vor fi intrerupe. Deci mulțumesc, dar nu doresc să sterilizez urmașul acelui câine. Și nu mi se pare normal ca statul român să agreseze libertatea de alegere a proprietarilor care preferă câinii de rasă comună. Căutați, domnilor guvernanți care aveți mijloace financiare suficiente să achiziționați câini de rasă, alte metode pentru a controla problema câinilor fără stăpân, fără să incălcați libertatea de alegere a proprietarilor români de câini, sub amenințarea închisorii.


9 comentarii despre subiectul „Statul român dorește exterminarea rasei comune de câini, chiar dacă au stăpân ?”:
Anonim

Foarte bine ca ati evidentiat aceste intentii ascunse, nimeni nu a facut-o pana acum !!! Sa vedeti acum ce va sar in cap asociatiile si persoanele care sunt impotriva cainilor si cei care vor sa faca o astfel de afacere de vazare de caini de rasă ! :-)

alexe

Asta e a doua lege tampita de care aflu anul acesta, pe langa legea care obliga proprietarii de terenuri agricole sa vanda doar la cumparatori cu diploma in agricultura. Pai parca a noastra Consitutie a Romaniei spune ca dreptul de proprietate e sfant si intangibil si pot dispune si inclusiv vinde cui vreau, nu doar celor care au studii in agricultura. E exact cum ai interzice sa imi vand casa, daca respectivul cumparator nu are studii de arhitectura. Pentru ce au luptat stramosii nostri ( exact cum e si exemplu dvs. cu bunicul care a luptat pe front), pentru ca sa aibă ce oprima noul val de asupritori ? Fratilor, in ce țară locuim ?

Si legat de cainii de rasa comuna, ce treaba au astia cu cainii mei de acasa? Vor sa faca afaceri sa vanda caini cu sute de lei, de nu stiu ce rasa?

Anonim

Aceasta lege este NECONSTITUȚIONALA, din cauză că promoveaza inegalitatea in obligatii si drepturi intre propietarii de câini de rasă comună si cei de rasă.

Cei care detin câini de rasă. de ce nu trebuie să îi sterilizeze ?

Iar daca ar fi modificata legea, incat sa fie obligati si cei cu caini de rasă speciala sa îi sterilizeze, atunci vor trebui sterilizati toti câinii din Romania. De unde vom mai face rost de câini să ne pazeasca ograda peste cativa ani ? Îi importăm din China? :))))

Eu zic ca alesii nostri care emit tot felul de legi dupa ureche sau dupa ce au visat noaptea, sa isi ia un consultant juridic si unul pragmaticiano-logic, inainte să promulge aberații.

Anonim

M-ai bine am castra toti politicieni asa am scapa tara de paraziti.

Anonim

Unu- Nu ma interesat stirea asta deloc. Doi- la chestia cu examinarea nu se va ajunge, n are cum, e ceva absurd. Trei- tare mult mi a placut treaba cu bunicu si cainele, superb

Anonim

Am inteles ca si cainii de rasa trebuiesc sterilizati cu exceptia celor care sunt intr-o canisa.

Problema este ca legea permite infiintarea de canise doar pentru cainii de rasa. Nu ai voie sa faci canisa pentru cainii de rasa comuna ceea ce e o aberatie dupa parerea mea.

Cainii de rasa comuna sunt printre cei mai adaptati mediului si climei noastre si n-au nevoie de asistenta umana pentru a supravietui in salbaticie de exemplu. Mi se pare ca e o lege de exterminare a unei rase de caini. Sunt atatea specii de animale si plante pe cale de disparitie, iar legea de obicei protejeaza unele rase pe cale de disparitie, nu se da lege pentru exterminarea unei rase sau specii.

Este afectata diversitatea genetica a cainilor. Poate in caz de un cataclism cainii acestia de rasa comuna sunt cei mai adaptati, dovada ca ei s-au inmultit cel mai mult. Ei suporta frigul foarte bine, caldura, lipsa de hrana sau hrana putin diversificata (cum multi isi hranesc cainii de curte), etc.

E o prostie de lege. Si modificarea cea mai simpla este cea de a nu specifica nici o rasa de caini. De exemplu sa fie obligati sa-si sterilizeze cainii toti cei care nu au o canisa indiferent de rasa.

Eu de exemplu inca n-am caine (stau la casa) dar pisica mi-am sterilizat-o. Imi era mila de pisoii pe care-i facea la cateva luni si de ea cand ramanea fara ei.
Pe de alta parte multi au caini care din cand in cand scapa pe strada si periodic catelele fac pui. Nu poti sa-i pastrezi pe toti si nici nu sunt atat de multi doritori pe cati pui face acea catea. Si ce-i de facut?

Anonim

Stiti care e adevarate smecherie la legea aceasta si cine trage foloase ?

Sterilizeaza cainilor se face PE CHELTUIALA proprietarului ! Astfel se vor umple de bani medicii veterinari, mai ales ca o castrare e 80-150 RON ! Si daca nu o faci castrarea cainilori, risti inchisoarea de la 2 la 5 ani ! Deci e simplu: statul te ameninta cu inchisoarea, tu renunti la caine daca nu ai bani sau platesti sterilizarea cainilor ! Alta solutie nu ai. Asta e tâlharie la drumul mare !

gean

Ar trebui sterilizate doar femelele. In aceasta situatie sterilizarea masculilor nu ar mai fi necesara. Eu am un caine si o catea. Am sterilizat doar femela. De ce sa mai sterilizez si masculul, daca cateaua e sterilizata? Cainele nu mai e deloc interesat acum de cătea. Niciodata nu le-am dau drumul din curte, nu au tangenta cu alti caini. Deci se impune sterilzarea femelelor, dar nu si a cainilor. Pe de alta parte, si eu cred ca e vreo smecherie la mijloc.

Anonim

Aceasta lege este neconstitutionala si pentru ca incalca dreptul la proprietate . Cainele meu este proprietate mea , eu l-am crescut , in casa mea , eu i-am dat mancare , eu l-am ingrijit , si nu mi se pare normal sa vina statul sau nu stiu ce autoritate sa imi spuna ca sunt obligat sa il supun unei operatii care , orice s-ar spune , este riscanta , mai ales pentru cainii in varsta .Inteleg sa fiu pedepsit in cazul in care sunt prins ca abandonez caini , dar nu preventiv , in ideea ca as putea abandona .Vad ca in tara asta ne sunt incalcate din ce in ce mai multe drepturi , in curand ne vor pune taxe si restrictii si pe aerul pe care il respiram .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile