joi, 21 noiembrie 2013

Ziua mondială a televiziunii

În decembrie 1996, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat 21 noiembrie ca Ziua Mondială a televiziunii.

Televiziunea este este un mijloc și un mediu de informare la care are acces o majoritate considerabilă din populația lumii.

Ca și radioul, televiziunea este este o invenție a perioadei interbelice, deși primele principii au început să se studieze din secolul al XIX-lea.

Au trecut mai mult de șaizeci de ani de când, pe un ecran sferic, apărea prima imagine a unei prezentatoare.

Televiziunii i-au trebuit apoi mai puțin de zece ani pentru a evolua de la faza încercărilor de laborator la un început de realitate industrială.

Imediat după terminarea războiului, lucrurile s-au precipitat : echiparea cu astfel de aparate se facea într-un ritm alert, astfel că în 1951, în Statele Unite existau 10 televizoare la 100 de locuitori, iar în Marea Britanie, 3 televizoare la același număr de locuitori.

În 1951, televiziunea aparea și în țări considerate drept sărace, cum ar fi Cuba, Mexic sau Brazilia.

Locul televiziunii este bine definit în peisajul mijloacelor de informare în masă și a avut efecte majore asupra altor modalității de transmitere a informației cât și, implicit, asupra telespectatorilor.

La mulți ani, dragă televiziune !


2 comentarii despre subiectul „Ziua mondială a televiziunii”:
Anonim

Ai mei au fost primii pe strada care au avut televizor. Aveam o antena extrem de inalta, si se perindau vecinii ca la urs la noi.

Anonim

Sunt cateva posturi romanesti de televiziune carora nu as vrea sa le urez "La multi ani", ci mai degraba "Sa va fie tarana usoara".

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile