duminică, 22 decembrie 2013

De ce nu sunt transmise meciurile din Premier League, prin Eurosport, la unii operatori din România?

Eurosport cu meciurile de fotbal din Premier League este difuzat doar de UPC România, dar nu şi de către companiile RCS-RDS şi Romtelecom, în acest moment Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) analizând situaţia, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, Laura Georgescu, preşedintele CNA.

Grupul Eurosport a anunţat, pe 19 decembrie, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a semnat un contract cu Premier League privind drepturile de transmisie în Romania, în direct şi în exclusivitate, a primei ligi din campionatul englez de fotbal, începând din 21 decembrie şi până în anul 2016.

Însă, primul meci din Premier League difuzat de Eurosport în România, cel de sâmbătă dintre Liverpool - Cardiff City, a putut fi vizionat integral de abonaţii la pachetele de cablu şi DTH ai companiei de telecomunicaţii UPC România si pe cele companiei de tv cablu Next Gen ( ce apartine de Romtelecom), după unele zvonuri. Pe satelitul Thor meciul a fost vizionabil prin canalul Eurosport Premier League Romania, pentru DTH-ul românesc Focus Sat ( Eurosport PL RO ).

La RCS-RDS, care operează atât reţele de cablu, cât şi platforma DTH Digi, transmisia meciului Liverpool - Cardiff City a fost întreruptă după 45 de minute. Totodată, Romtelecom nu a difuzat pe platforma DTH ( fostul Dolce Tv ) meciul dintre Liverpool şi Cardiff City.

În schimb, atât RCS-RDS, cât şi Romtelecom au difuzat în timpul meciului din Premier League un program de sărituri cu schiurile. Şi la următoarele meciuri din campionatul englez de fotbal, difuzate în continuare de Eurosport în România, au putut fi văzute doar de către abonaţii UPC.

Contactată de MEDIAFAX, Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, a declarat că CNA analizează situaţia, precizând că din primele informaţii pe care le deţine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România şi Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

Laura Georgescu a mai spus că în urma discuţiilor avute duminică atât cu reprezentanţi ai UPC, cât şi cu reprezentanţi al Romtelecom nu este vorba despre o schimbare a structurii de programe a Eurosport şi nici despre o modificare a siglei. De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispoziţia operatorilor de cablu şi DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat că reprezentanţii Romtelecom i-au spus că nu ar fi difuzat sâmbătă meciurile din Premier League din cauză că nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Potrivit Laurei Georgescu, reprezentanţii RCS-RDS i-au spus că au oprit semnalul meciului din Premier League în momentul în care şi-au dat seama că este vorba despre un alt conţinut, pentru care Eurosport nu deţinea drepturi în Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Laura Georgescu a mai spus că din perspectiva legislaţiei audiovizualului operatorii de cablu sunt cei care trebuie să notifice CNA şi să ceară modificarea grilei de programe, în sensul introducerii unei noi televiziuni. Însă, potrivit Laurei Georgescu, în cazul de faţă nu este vorba despre o nouă televiziune, ci de aceelaşi post Eurosport, cu o fereastră dedicată meciurilor din Premier League.

Ea a mai spus că CNA va continua să analizeze situaţia creată şi urmează să poarte o corespondenţă şi cu societatea Sport TV Management SRL, care reprezintă în România grupul Eurosport.

Pe de altă parte, Laura Georgescu a mai spus că la 31 decembrie vor expira contractele grupului Eurosport cu RCS-RDS, UPC România şi Romtelecom (Dolce) pentru difuzarea televiziunilor Eurosport în România.

Preşedintele CNA a mai declarat că RCS-RDS a notificat Consiliul, precizând că poartă negocieri cu Eurosport pentru încheierea unui nou contract şi, în cazul în care, negocierile vor eşua RCS îşi rezervă dreptul să reia procedura de schimbare a avizului de retransmisie şi să scoată canalele Eurosport din grila de programe.

Pe de altă parte, într-un comunicat de presă, remis duminică, de către compania RCS-RDS se afirmă că RCS "nu şi-a încălcat sub nicio formă contractul în curs cu Eurosport".

"RCS-RDS şi Eurosport au în prezent un acord de retransmisie pentru mai multe ţări din sud-estul Europei (România, Ungaria, Cehia, Slovacia) unde erau difuzate canalele TV Eurosport şi Eurosport 2 în versiunile internaţionale ale acestora. În cursul zilei de 21 decembrie 2013, compania Eurosport a întrerupt transmisia programului Eurosport (versiunea internaţională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât şi către abonaţii din Ungaria, Cehia şi Slovacia. În locul Eurosport, compania Eurosport a introdus un nou canal denumit Eurosport România care a fost difuzat către toţi abonaţii RCS-RDS din toate aceste ţări. Compania Eurosport nu a anunţat această înlocuire", susţine RCS-RDS.

Potrivit comunicatului, RCS-RDS "a aflat de această schimbare în momentul în care a început să primească reclamaţii de la abonaţii săi din celelalte ţări, care erau nemultumiţi că în locul postului Eurosport International care emitea în limba naţională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport România, canal transmis doar în limba română". "Prin această înlocuire, au fost grav afectaţi peste 1 milion de abonaţi ai RCS-RDS din aceste ţări", a precizat RCS-RDS.

În plus, RCS-RDS precizează că "Eurosport a primit dreptul să transmită meciurile din Premier League doar în România, nu şi în Ungaria, Cehia sau Slovacia". "În condiţiile în care am fi permis transmisia postului Eurosport România, am fi încălcat drepturile de difuzare a Premier League deţinute de alţi titulari din ţările respective. Astfel, decizia RCS-RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate ţările unde operăm, dar a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru meciurile Premier League din Ungaria, Cehia şi Slovacia. Considerăm că Eurosport poartă întreaga responsabilitate atât faţă de abonaţi, cât şi faţă de aceşti titulari de licenţă", se mai arată în comunicatul citat de Mediafax.

Reprezentanții Romtelecom au precizat, într-un punct de vedere trimis paginademedia.ro, că „difuzarea noii variante de conținut a Eurosport, care include și meciurile Premier League, presupune intervenții tehnice complexe de actualizare a platformei noastre TV care nu au putut fi realizate în condițiile primirii notificării de la Eurosport”. În plus, aceștia au precizat că telespectatorii vor putea urmări meciurile Premier League abia spre sfârșitul săptămânii, după ce vor fi rezolvate chestiunile tehnice.


23 de comentarii despre subiectul „De ce nu sunt transmise meciurile din Premier League, prin Eurosport, la unii operatori din România?”:
marian

uite asa in toata povestea asta,noi cei de la rcs raminem fara eurosport,de la 1 ian 2014 in mod sigur,de cind asteptau ocazi asta....

Anonim

La nextgen este eurosport cu premier league

Anonim

Eu sunt pe orange tv si tot tâmpenia aia ku skiurile era la ora meciului din pl. O singura concluzie, toate firmele de catv si dth din romania sunt neserioase si upc si rcs si Romtelecom. Bani vor cu nemiluita dar serviciile lasa de dorit atât pt tv cat si pt net. Daca eram in Germania unde avem sky-ul sau frântă unde este adevăratul orange,beinsport sau canal plus era cu totul altceva asa .......stam la mana unor carpaci.

cristi

Anonim, pe UPC este varianta Premier League, vorbesti in necunostiinta de cauza. Eu am Focus Sat si este Eurosport PL RO.

Cristy

@Anonim 22 dec 21:43
Orange are inclus Eurosport HD si de aia nu poti vedea meciurile. Meciurile sunt transmise DOAR pe Eurosport International SD.

Anonim

pai daca nu are Focus Sat nu are de unde sa stie ,ei au fost cei mai rapizi.Bravo lor

Anonim

Cristy, meciurile sunt transmise pe Eurosport PL Romania, nu vezi poza ? Nu pe Eurosport International SD, cine te-a pacalit ? :)))

Anonim

Si la Orange nu le baga?

Anonim

rds bagati meciurile de la priemier league !

Cristy

@Anonim 23 des 10:48
Nu exista un canal numit Eurosport PL Romania, meciurile sunt transmie pe frecventa (canalul) Eurosport International SD cu insertie la ora meciului doar pentru Romania cu partidele din Anglia.

Anonim

Cristy, tu nu vezi bine ? Uitati-va în articol la poza si vedeti acolo ca scrie Eurosport PL RO. Aia e captura din tuner de satelit si aia e denumirea canalului asa cum e transmis el digital prin satelit ( ID-ul canalului ). Cat e de greu frate sa intelegeți niste realitati cand mai aveti si dovada in față ? E canal separat, nu e Eurosport 1 SD si nici Eurosport 2 SD si nici Eurosport 1 HD si nici Eurosport 2 HD, e Eurosport PL RO, un al cincilea canal, dedicat Premier League pentru Romania, transmis pe frecventa separata pe satelit de celelalte patru canale.

Delsat

Cristy, are dreptate anonim, e canal separat, il prind eu la Focus Sat, diferit de celelalte canale. E un canal SEPARAT, transmis prin uplink dedicat prin frecventa dedicata, si care contine insertiile respective direct de la Eurosport. Nu se fac insertii la orele meciurilor de operator ( UPC, Dolce etc ) pe Eurosport International SD , ci asa e transmis canalul de Eurosport. Cei de la Eurosport fac insertia, iar canalul se numeste chiar asa Eurosport PL RO.

Cristy

@Delsat asta am zis si eu ca Eurosport face insertia si nu operatorul.
Dar fie cum ziceti voi, sa existe 5 canale Eurosport. Insa am asa o curiozitate ce vedeti voi pe Eurosport International la ora meciului din Anglia, si ce vedeti pe Eurosport PL RO cand nu sunt meciuri...

detrax

Cristy, e exact cum spun ei: pe satelitul Thor există ESP PL RO, transmis pe frecventa diferita de cele 4 variante pentru Romania ( Eurosport 1 si 2, SD si HD) . Ai antena de receptie satelit? Ca daca nu ai, vorbim degeaba. Iar daca ai, scaneaza frecventa de mai sus si vezi ce nume are acel Eurosport. Atentie, in Europa nu exista doar 5 variante de canale Eurosport, ci mult mai multe variante, cu transmisii diferite pentru tari diferite ( cel putin insertiile de promo si publicitate, dar si unele competitii locale sau pentru care au cumparat drepturile de difuzare doar pentru țara respectiva, situatie in care intra si ESP PL RO). Si sa nu mai vorbim de Eurosport News, care e cu totul altceva.

Vezi aici mai multe variante de Eurosport ( peste 60 de variante, dar faza tare e ca nu exista si varianta denumita Eurosport International de care amintesti tu :) ):

http://ro.kingofsat.net/find.php?question=eurosport&Submit=Zap

Cristy

Eurosport International e cel pe care tu il numesti Eurosport 1 ...

detrax

Cristy, deci nu ai un raspuns la argumentele mele ? Iar Eurosport 1 doar TU il numesti Eurosport International, in imaginatia ta bogata. Nu exista nicun Eurosport International pe satelit in Europa, ti-am dat lista cu frecvente in care poti verifica cu ochii tăi si cu mintea ta. Am uitat ... tu nu verifici argumentele... Am incheiat discutia cu tine, nu are rost sa ma complic sa iti explic. Ramai la parerile tale linistit.

Anonim

Cristy, lasa-ne frate cu aburerile tale, probabil nici nu ai sistem de receptie satelit, ca daca ai avea ai verifica si ai tacea. Cristy, confirm 100% toate cele amintite de ceilalti, nu ai dreptate deloc. Nu exista un program cu ID-ul Eurosport International. ID-ul asta e inventat de tine sau ai citit pe vreun site vreun articol scris de vreun ziarist care habar nu are nimic de sateliti si interpreteaza dupa IQ-ul lui comunicatele pe care le primeste. Si da, exista ESP PL RO, chiar acum ma uit la el la Focus Sat. Ti-as face si o poza, dar oricum tu nu crezi si nici nu merita sa ma obosesc pentru tine, oricum ai destule dovezi. Cască ochii bine pe lista aia de pe pe King of Sat pe care ti-a dat-o Detrax.

Anonim

Asa a dat comunicat RCS-RDS folosind denumirea de "Eurosport International", desi nu exista o astfel de denumire, e doar o vrajeala sa cada in plasa unii abonati cum e Cristy, care nu se pricep la sateliti. Sau poate nici aia de au scris comunicatul nu se pricep la tehnica, poate o fi ceva economisti. Intradevar, Eurosporturile au un program asemanator in mare parte international, dar nu se numesc asa, deci nu au denumirea de Eurosport International. Asa le-au spus la deruta cei de la RCS in comunicat. Inclusiv in articol aici mai sus se vede clar ca e doar exprimarea celor de la RCS, ca oamenii astia de la HD Satelit au pus ghilimelele de rigoare, si bine au facut, ca e clar ca exprimarea nu e corecta, dar a trebuit sa fie citata.

Mihai

Lasand la o parte aceste discutii tehnice, pentru care nu prea le vad rostul in privinta motivatiei neintroducerii Eurosport cu meciurile Premier League, imi permit sa intervin si eu. Haideti sa nu deviem discutia de la adevaratul ei subiect: de ce nu au bagat acel Eurosport Orange si RCS?

Fiindca nu au vrut, ce sa o mai dăm pe ocolite.

Cristy

@ Detrax
In lista publicata de tine, vezi tu vreun canal cu ID-ul Eurosport 1?
http://ro.kingofsat.net/find.php?question=eurosport&Submit=Zap

detrax

@Crity: Deci tot eviti raspunsul si deviezi discutia, legandu-te de elemente neimportante in discutie. Eu ti-l dau. Nu exista Eurosport 1, a fost o exprimare gresită. Există Europsort si Eurosport 2. Asta insa nu dovedeste ca exista Eurosport International si nici ca Eurosport e numeste Europort International.

Deci EXISTA cumva Eurosport International ? Da sau NU ? Repet: EXISTA EUROSPORT INTERNATIONAL in lista? DA sau NU. Alt raspuns nu mă intereseaza.

Iar daca vei da alt raspuns in afara de DA sau NU, voi considera fie ca esti flamer, fie ca esti angajat RCS. Iar eu cu flamerii nu discut, iar daca esti angajat RCS te inteleg. :))

@Mihai: Da Mihai, ai dreptate: nu au bagat Eurosportul cu meciurile din Premier League, din cauza ca nu au dorit, indiferent ce incearca sa demonstreze unii pe aici pe la comentarii. Ai dreptate: NU AU VRUT. SIMPLU.

Delsat

Cristy, am si eu o intrebare pentru tine, daca nu te superi: De ce nu au bagat Eurosportul cu Premier Legue cei de la RCS ? Sunt si eu curios ce motivatie dai.

Cristy

Pentru ca nu au vrut. Probabil de ciuda ca Eurosport a reusit sa achizitioneza drepturile celui mai important campionat de fotbal si ei nu. In momentul asta asta Eurosport detine drepturile pt cele mai puternice doua campionate din Europa (Anglia si Germania-tari care au 8 echipe din 16 in UCL) Introducerea lui ar fi scazut audienta pe propriile canale de sport. Insa in opinia mea probabillitatea de a-l introduce e mai mare decat de a scoate Eurosport din grila. Prin scoatere abonatii RCS ar pirde Turneele de Grand Slam, Turul Frantei, Olimpiada de iarna..competitii "mai atractive" decat Liga 1.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile