miercuri, 4 decembrie 2013

LG va încorpora în televizoarele sale Smart Tv o tehnologie de interconectare cross-platform

LG Electronics va fi prima companie ce va încorpora software-ul open source AllJoyn în platformele sale Smart TV.

AllJoyn, dezvoltat de Qualcomm Innovation Center, este conceput pentru a crea un limbaj comun ce interconectează perfect diverse dispozitive din rețeaua de acasă, indiferent de marca sau sistemul lor de operare.

Acest nou mediu multi-dispozitiv deschide o serie de posibilități pentru proprietarii de televizoare LG Smart, oferind utilizatorilor un nou nivel de interoperabilitate între dispozitive.

Software-ul permite dispozitivelor și aplicațiilor să comunice liber, fără barierele care au existat până acum din cauza sistemelor de operare diferite ale produselor de la diverse companii.

Vor fi oferite utilizatorilor LG Smart TV posibilitati de conectivitate de neimaginat anterior, iar dezvoltatorilor de aplicatii vor avea o mai mare libertate de creație.

LG va încorpora AllJoyn si în scopul de a permite mai multor dispozitive să comunice simultan cu televizoarele LG Smart, creând un mediu expandabil, în care utilizatorii pot interacționa în noi moduri.

De exemplu, mai multe smartphone-uri sau tablete, fiecare rulând un sistem de operare complet diferit, vor putea participa la același joc multiplayer Mini Motor Racing, pe un Smart TV LG. Unul dintre jucatori și-ar putea conduce mașina din joc cu ajutorul telecomenzii LG Magic, în timp ce ceilalți jucători isi vor controla vehiculele prin intermediul aplicației LG Gamepad pentru dispozitive mobile.

Un personaj dintr-un joc se poate plimba, dispărând de pe ecranul televizorului si aparând pe tableta sau telefon. Sau jocul va putea fi controlat de pe un ecran de tableta cu continut afișat diferit, astfel incat jocurile pot deveni multiscreen, in genul celor de pe consola Nintendo DS.

Vor putea fi controlate camerele de supraveghere IP sau alte dispozitive casnice direct prin televizor. Sau veti primi mesaj pe televizor, de exemplu de la cuptorul dvs. cu microunde conectabil la retea, in care veti fi anuntati că mâncarea sau cafeaua s-a preparat. Un alt exemplu este posibilitatea de a afisa apelurile video de pe telefon pe televizor, pentru un ecran mai mare.

Sau continutul din aplicatii cu tehnologia AllJoyn, rulate pe telefoane sau tablete, va putea fi afisat pe televizor, pe un ecran mai mare.

"Compania noastră vede noi și importante oportunități în conectarea simultană a mai multor dispozitive la un singur ecran de televizor. Posibilitatea televizoarelor LG Smart de a conecta perfect diverse dispozitive, indiferent de marca sau sistemul lor de operare, este o piatră de hotar în industria de home entertainment", a conculzionat compania LG.


2 comentarii despre subiectul „LG va încorpora în televizoarele sale Smart Tv o tehnologie de interconectare cross-platform”:
mishteuse

va incorpora? adica pentru urmatoarele generatii de tv-uri.

Anonim

Nu neaparat, pot asă il adauge in viitor si la actuale sau mai vechi generatii de televizoare, printr-un update de firmware. E un simplu soft care poate fi adaugat in firmware. Acum depinde si de politica lor, probabil ai dreptate, vor face asta pentru generatiile noi, ca sa cumperi alt televizor. Dar cine stie, poate vor adauga AllJoyn si la televizoarele deja lansate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile