luni, 24 februarie 2014

ASTRA 5B va fi lansat pe 23 martie 2014

Având în vedere finalizarea cu succes a verificarilor pentru satelitul Amazonas 4A, Arianespace a anunta data de lansare a satelitilor ASTRA 5B și Amazonas 4A, ce vor fi plasati pe orbita cu aceeasi racheta Ariane 5 ECA, în misiunea cu numarul VA 216.

Decolarea va avea loc duminică noaptea, 23 martie 2014, în intervalul orar 00:05 - 1:02 (ora României). În locatia de lansare, data calendaristică va fi 22 martie 2014.

Lansarea Astra 5B a fost amânată de trei ori, din diverse motive, unul dintre ele fiind nefinalizarea testelor satelitului co-pasager al aceluiasi zbor Ariane.

Satelitul Astra 5B va inlocui satelitul Astra 1G, prin care transmite in acest moment si DTH-ul romanesc Orange Tv Romania.

Astra 1G isi depasise deja cu peste un an durata de utilizare preconizata si nu mai putea fi folosit la capacitate maxima.

Cu Astra 5B, abonații DTH-ului Orange România vor putea beneficia de un satelit nou, cu capacități mai mari de distribuție a semnalului ( satelitul este realizat pe platforma EADS Astrium și are 40 de transpondere în banda Ku polarizare liniară și 6 în banda Ka cu polarizare circulară). Un alt avantaj este puterea mai mare a semnalului în România.


15 comentarii despre subiectul „ASTRA 5B va fi lansat pe 23 martie 2014”:
Ghita

Să vedem dacă se lansează la această dată. Dacă se va întâmpla, ceilalți vor lua notițe despre câte programe hd vor avea.

Anonim

Doamne ajuta sa nu se mai amane pentru ca asteptam noi programe de Pasti la Orange tv.

Anonim

De abia astept ! Super veste !

Anonim

Am nevoie de putin ajutor. Incerc sa setez antena in Estonia (unde are acoperire conform informatiilor furnizare) si nu reusesc sa gasesc nici un canal. Care sunt setarile de cautare? Imi apare 100% la semnal si 70% la calitatea semnalului. La cautare automata nu gaseste nimic. La cautare manuala gasesc numai 12 canale (conform mesajului furnizat de receiver) dar nu pot vizualiza nici unul dintre ele. Va multumesc!

DTH Fan

Ai postat aceeasi intrebare de doua ori, la doua subiecte diferite. Dar iti raspund si aici...

Ce canale ai gasit ? Vezi daca respectivele canale gasite sunt in lista asta:

http://ro.kingofsat.net/pos-31.5E.php

Daca nu sunt, inseamna ca ai antena orientata pe alt satelit.

Anonim

Ideea e ca au probat cei de la Orange antena in Romania cand au livrat-o acasa. Asa ca inca am salvata lista completa de canale. Numai ca nu reusesc sa vizionez nimic acum (chiar daca imi spune ca a gasit 12 canale la cautarea manuala). Cand ajung acasa o sa incerc sa public lista setarilor pentru cautarea manuala. S-ar putea sa fie din cauza setarilor receiver-ului

DTH Fan

Pai care sunt canalele pe care le-ai gasit la cautare manuala? E foarte important sa spui numele macar la cateva dintre ele, altfel nu am cum sa te ajut, nu am cum sa verific daca ai gasit satelitul Astra 5B de la 31,5 Est sau alt satelit...

Anonim

Ciao. Am gasit 13 canale: Nickelodeon Turkey, MTV Hits, MTV Dance, VH1, VH1 Classic, MTV Rocks, Nickelodeon Iberia, Nick Jr. (de 3 ori), Vh1 (a 2-a oara), VH1 Classic, Nick Junior Global

DTH Fan

Deci ai gasit alt satelit, mai exact Astra 19,2 grade est. Canalele acestea sunt pe frecventa 11739 de pe satelitul Astra 1M de la 19,2 grade Est.

http://ro.kingofsat.net/pos-19.2E.php

Satelitul prin care emite Orange este la 31,5 grade Est.

Anonim

Acum am mai mutat putin si am tot 13, dar diferite: Sky Hits, 13th Street, Fox Serie, TNT Serie, Motorvision Tv, SYfy, Sky Sport 2, Sky Sport Austria, NatGeo Wild, ...

DTH Fan

Esti tot pe acelasi satelit. Trebuie sa rotesti antena 12,3 grade spre Est ( sau spre dreapta ei, cum o privesti din față ) si sa o apleci putin in jos.

Anonim

Ole. Cred ca l-am nimerit, datorita indicatiilor tale. Am dat cautare manuala si a gasit numai 1. La cea automata a gasit 120. Cele de la Orange. Problema e ca imi apare acum o eroare "Setarile receiverului nu sunt corecte. Te rugam contacteaza Serviciul Clienti"....care nu au habar care e problema. Ce setari LNB trebuie sa am, ai idee?

DTH Fan

Inseamna că ai gasit satelitul corect, deci antena ai reglat-o, probabil vor fi necesare mici ajustari fine pentru semnal maxim posibil, dar nu are legatura cu acea eroare. Nu sunt abonat Orange, mai mult nu stiu cum se te ajut. Poate nu e ora setata corect. Sau poate nu e cardul corect introdus. Sau poate trebuie reactivat smartcardul. Sau poate e altceva...

Anonim

DTH Fan, am rezolvat problema. Multumesc pentru ajutorul cu antena. As mai fi pierdut cateva ore bune daca nu ma ajutai cu pozitionarea

DTH Fan

Ok, mă bucur :) Vizionare placută.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile