luni, 17 februarie 2014

Care DTH românesc oferă o calitate mai bună a imaginii televiziunilor SD ?

Care operator DTH românesc transmite o imagine mai bună ? Este o intrebare la care cu greu poti raspunde subiectiv, cu o simpla vizonare a imaginii, si devine necesar sa fie analizat cel putin un transponder al fiecarui operator, pentru a compara valorile si a vedea care dintre aceste DTH-uri oferă o latime de banda mai mare pentru fiecare canal in parte.


Pentru Digi Tv, Focus Sat si Dolce Tv am ales doar transpondere DVB-S, cu canale MPEG 2 SD, pentru a face mai usoara comparatia.

Pentru Orange Tv si Freesat Tv nu există un transponder DVB-S, intrucat respectivii operatori transmite doar DVB-S2, iar comparatia devine mai dificila, întrucat DVB-S2 este mai eficient decat DVB-S. Totusi, am analizat si un transponder DVB-S2 de la Orange si Freesat, pentru a compara valorile pentru canalele SD.

Se observa din analiza ca există canale SD transmite si cu 1,35 Mbps în DVB-S si 1,17 Mbps in DVB-S2. De asemenea, exista canale SD transmise cu 4,47 Mbps în DVB-S si 3,31 Mbps in DVB-S2. Atentie, aceste valori nu sunt fixe, ele oscileaza in timp, in functie de continutul transmis de canalele respective, cu aproximativ +/- 0,5 Mbps.

Nu vom trage noi concluzii, ci le lăsăm la latitudinea dvs, prin postarea de comentarii la prezentul articol, in care sa va exprimati opinia, inclusiv prin prisma acestor date destul de obiective, în privinta operatorului cu cea mai bună calitate a imaginii. Recomandabil ar fi ca respectiva comparatie sa fie efectuată doar pentru canalele SD, întrucat e clar ca nu poate fi comparată calitatea unei imagini SD cu una HD. Deci, care operator DTH românesc oferă o calitate mai bună a imaginii televiziunilor SD transmise in grilă proprie?


31 de comentarii despre subiectul „Care DTH românesc oferă o calitate mai bună a imaginii televiziunilor SD ?”:
Anonim

Fara niciun dubiu, pe toata linia, orange tv.

Anonim

Cum ai dedus ? Vad ca Orange Tv transmite MGM cu 1,17 Mbps. :) Orange transmite canalele HD la bitrate mare, dar multe dintre canalele SD stau mai prost decat alte canale SD de la concurenta.

Anonim

Foarte interesant !! Se pare ca toti operatorii transmit unele canale SD la bitrate mai mic decat pe Youtube !!!!

Anonim

cum vine asta?
la dthurile romanesti aproape jumatate din canalele sd de pe o frecventa sunt sub 2 Mbps fiecare ? pai de unde calitate...

Anonim

yoiiiii :))) nu vad nici unul cu o calitate medie ca a nemtilor sau a italienilor din exemplele de DTH straine. E clar, calitate mediocra in Romania. Raspunsul meu: toate transmit canale SD mediocru.

Anonim

Orange tv este singurul ce transmite mpeg 4. De astazi are si pachet maghiar. O info in exclusivitate, nu?

Anonim

am o intrebare ce demult vroiam sa intreb : receptoarele astea cu parabole nu sunt periculoase pt sanatate ? avand in cedere ca lucreaza la frecvente foarte mari, in jur de 10 giga hertzi

Anonim

Nu.... Frecventele acelea sunt transmise din cer peste intreaga Romanie si Europa, chiar de la vreo 30 de sateliti simultan :))) Receiverul receptioneaza doar un satelit in acelasi timp. In schimb tu, cand mergi pe afara, primesti semnalul in tine de la 30 de sateliti simultan, indiferent ca esti la munte, la mare, pe o pajiste ( poate mai putin in oras, daca ai vren bloc inalt spre sud ) :)

Asa ca nu iti ma fa griji, esti radiat non-stop, cu sau fara parabolica ( mai mult fară parabolica, ca stai pe afara prea mult si primesti toate semnalele tuturor satelitilor pe toate frecventele simultan, decat inauntru in casa, cand te uiti la receptor pe o singura frecventa de la un singur satelit ).... :)))))

Anonim

La transmisiile digitale cu rata variabila fluxul de date este cu atat mai mare cu cat imaginea este mai animata. Algoritmii de compresie a datelor se folosesc de faptul ca doua cadre succesive sunt aproximativ la fel si se transmite doar diferenta dintre cadre. In plus unii algoritmi compenseaza miscarea si se reduce si mai mult fluxul de date. Pe scurt: Imaginile foarte animate cresc mult fluxul de date iar la canalele gen talk show-uri au flux redus. De asemenea cu cat bufferul de transmisie e mai mare cu atat variatia fluxului e mai mica. Iar gruparea mai multor canale digitale pe aceeasi frecventa ajuta ca fluxul de date sa fie constant. Pentru ca nu toate canalele sunt foarte animate in acelasi timp.

Parerea mea este ca in 10 ani vor disparea si DTH-urile si cablul tv (CATV) si transmisiile terestre prin radio. Toata lumea se va conecta prin internet cu tv-ul cu aplicatii gen SeeNow. Si n-o sa mai fii la mana operatorului de cablu si oamenii vor putea avea practic nr. nelimitat de canale. Ti-au scos RDS-RCS Discovery? Nici o problema: Iti descarci aplicatia Discovery (probabil platesti direct la discovery) si vezi acolo toate canalele Discovery. Si asa mai departe.
10 ani am zis asa pesimist. Unde erau vitezele de net acum 10 ani? Se masurau in zeci si sute de Kbps. Acum in zeci si sute de Mbps. Asa ca peste 10 ani vom vorbi de Gbps sau zeci de Gbps. Nu mai zic de internetul mobil. Asa ca viitorul este pe internet.

Anonim

Foarte bun comentariul de mai sus 23:56 ,are prfecta DREPTATE ,in scurt timp va fi totul prin internet si ceva DVB-T

Anonim

pe cand se mai reduc tarifele la cablu si internet?

Anonim

@Anonim 17 februarie 2014, 23:56, rata e variabila, dar nu variaza decat in niste limite impuse de operator. Eu cred ca si variatia de +/- 0,5 Mbps e prea mult la un canal SD. Nu cred ca variaza cu mai mult de +/-0,2 din ce am studiat eu. Restul sunt limitari setate de operator si macroblocuri induse de.aceste limitari de bitrate.Ce vezi in articol, cam aia e latimea de banda utiliata pentru fiecare canal in parte.

Anonim

eu nu prea cred, asa a spus si upc ca va disparea tv analoaga cel tarziu la inceputul anului acesta, dar inca este tv analog la upc

Anonim

am uitat sa adaug la ce am scris mai sus : in tv nu are cum sa fie viitorul internetul, astea sunt limitate ca si gsm, daca ne punem toti simultan sa descarcam ceva, viteza scade sau se blocheaza, ca de sarbatori reteaua gsm, viitorul va fi tot pe ceva intr o singura directie adica doar receptie : tv analog, digital sau satelit

Anonim

Ba da, poate fi internetul viitorul, dar sa fie transmisia liniară, nu la cerere. Daca transmisia e liniara, nu mai e problema. Vezi de exemplu IPTV.

Anonim

raman la ce am zis, tot prin satelit e viitorul, daca mergi cu vaporul intr-o calatorie tot satelitul e baza si tot cum am zis intr o singura directie a semnalului adica doar receptie

Anonim

Youtube are zilnic mai multe timp de vizualizare decat au toti operatorii romani de cablu tv sau DTH la un loc. Ce dovada mai clara decat asta trebuie, ca sa dovedim ca se poate televiziune si prin internet ? Trebuie doar servere puternice.

Dar cred ca ar trebui sa revenim la subiectul articolului, legat de calitatea imaginii la operatorii DTH din Romania. Din ceea am studiat, pe locul 1 pare Orange, urmat de Focus Sat.

Unknown

dupa lansarea satelitului Thor 7, DigiTv , va transmite in sfarsit in hd pe satelit ! (hd=toate canalele care vin de la provider in hd )

Anonim

Facand asa un calcul simplu cu banda alocata fiecarui post in parte, rezulta o medie per canal SD de genul:
2 Mbps(DVB-S2) la Freesat
2.2 Mbps(DVB-S2) la Orange
2.5 Mbps (DVB-S) la Focus sat
2.45 Mbps (DVB-S) la Dolce
2.22 Mbps (DVB-S) la Digi
Deci teoretic pe SD, Orange ar avea cea mai buna calitate urmat de Freesat, Focus, Dolce si digi ultimul.

Anonim

Pentru Anonimul care a spus: "daca mergi cu vaporul intr-o calatorie tot satelitul e baza "
FALS! Am un cumnat care este... marinar. Nu merg antenele de satelit clasice pe vapoare. Pe probate.
1. Directia vaporului nu e constanta. Uneori merge spre sud alteori spre nord alteori face o curba continua.
2. Tangajul vasului face practic imposibila orientarea unei antene clasice pentru satelit.
3. Exista antene pentru sateliti folosibile pentru vapoare dar costa extrem extrem de mult.
4. Poate cel mult in port ar merge cand sunt la docuri.

Si pentru anonimul care a spus ca: "rata e variabila, dar nu variaza decat in niste limite impuse de operator. " Ai dreptate. La o succesiune de imagini foarte animate mai mult timp imaginea se strica devine cu "patratele" ceea ce arata ca intr-adevar daca se depaseste rata maxima de transmisie acceptata atunci algoritmii de compresie reduc calitatea imaginii pentru a se incadra in banda maxima impusa. La multe canale mai ales de muzica se vede efectul cand sunt videoclipuri cu succesiuni de imagini diferite gen flash-uri. Daca acestea dureaza mai mult timp si sunt cadre foarte diferite succesive atunci apare efectul de pierdere puternica a calitatii.

Exista solutii ca pe internetul mobil viteza sa sa fie foarte mare chiar si cand multi downloadeaza continut. Celule mai dese in zonele dens populate, folosirea de frecvente mai inalte, alocari de benzi din ce in ce mai mari pentru internetul mobil, conectarea celulelor cu fibra optica de viteza foarte mare, si un sistem care sa multiplice (cloneze) un stream de tv chiar la celula. De exemplu daca cineva dintr-o celula se uita la TVR 1 pe un flux de 5Mbps si altcineva se uita la acelasi post pe aceeasi celula atunci nu se mai incarca cu inca 5Mbps fluxul de la operatorul ce ofera streamul si celula respectiva. Un pachet de date venit la celula respectiva este multiplicat si transmis la ambii utilizatori.

Anonim

PS: Tangajul si RULIUL unei navei nu permit folosirea unei antene de satelit pe o nava in miscare si nici chiar stationata. Nici macar pe pontoane fluviale nu merge o antena de satelit clasica.

Anonim

Eh, sunt antene speciale, cu sistem de echilibrare si orientare automată continuuă...

Anonim

"Pentru Anonimul care a spus: "daca mergi cu vaporul intr-o calatorie tot satelitul e baza ""
da cred ca am gresit, nu stiu ce am avut in cap cu vapoarele, mai de graba ziceam daca mergi undeva la munte la o cabana. Scuzati, se mai intampla

Anonim

Am montat antena satelit pe autocar si programele se vad in mers.Este o antena cu autoorientare,a costat 3800 ron !Nu mai vorbiti despre lucruri ce va depasesc dramatic.Rezumati-va la comentarii pentru nivelul de inteligenta al fiecarui "scrib" .
Pentru Romania viteza internetului in mediul rural nu depaseste 4-10 Mb/s.Romtelecom are cea mai vasta retea si viteza este la o medie de 2 Mb/s.Sa-mi explice cineva cum poti urmari tv online cu aceasta viteza ?
DTH-ul va mai rezista minim 30 ani.Dvbt necesita investitii colosale si nu este dispus nimeni sa le faca ,pentru a acoperi toata tara cu semnal.
Televiziunea catv este inca activa in EU.Altfel Liberty Global(UPC) de ce ar fi platit 16 miliarde de dolari pe Virgin Media,daca afacerea nu prezinta viitor profitabil ?

detrax

Un comentariu foarte pertinent ! Felicitari ! Intradevar, DTH-ul va rezista mult si bine, sateliti se lanseaza mereu, pentru extindere sau inlocuire sateliti vechi. In occident, DTH-ul e in continua expansiune si sunt țări in care depaste tv cablu cu mult.

Anonim

Multumesc !

Administrator

Comentariul dvs. mi-a dat ideea pentru un articol: :)

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/02/antene-satelit-pentru-mijloace-de.html

Anonim

Excelent.Acolo vor gasi raspunsuri cei ce credeau ca receptia satelit este doar stationara !

Anonim

Orange este cel mai bun la calitate deoarece transmite numai mpeg 4.

Anonim

dth e in plina expansiune in toata lumea . in catibva ani de zile va depasi cablul ca numar de abonati. ca la noi operatorii autohtoni dth se sgarcesc la banda si aloca un bitrate mic pentru un post tv e alta mancare de peste!

Anonim

Orange TV este cel mai bun. Atat pe SD, cat si pe HD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile