RCS&RDS a dat în judecată patru cablişti mari ( UPC România, NextGen, Romtelecom şi Digital Cable Systems ), solicitand instanţei să îi oblige să retransmită televiziunea Digi 24, care este deţinută de RCS şi se află în rândul posturilor obligatorii la retransmisie pentru toţi operatorii de cablu, anunță Mediafax.
RCS&RDS a dat în judecată UPC România SRL, pe 15 mai, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.
În aceeaşi zi, RCS&RDS a dat în judecată şi Digital Cable Systems SA, la Judecătoria sectorului 2 Bucureşti.
De asemenea, RCS&RDS a dat în judecată NextGen Communications SRL şi Romtelecom SA. NextGen este o societate care face parte din grupul Romtelecom.
Obiectul proceselor este "ordonanţă preşedinţială", potrivit informaţiilor postate pe Portalul Instanţelor de Judecată.
Cu privire la ordonanta presedintiala, art. 581 Cod Procedura Civila prevede ca instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari. Cateodata se ivesc situatii cand procedura parcursa intr-o judecata obisnuita, prin durata mare de timp scursa pana la pronuntarea unei hotarari, poate produce anumite prejudicii ireversibile uneia dintre partile implicate in proces. Pentru astfel de situatii leguitorul pune la dispozitie o procedura rapida, cu efecte temporare, denumita ordonanta presedintiala. Aceasta procedura poate fi admisa insa numai daca se indeplinesc anumite conditii speciale.
Surse din companiile de cablu au declarat pentru MEDIAFAX că în aceste procese RCS&RDS a cerut instanţei să îi oblige pe cabliştii săi concurenţi să introducă în grile televiziunea de ştiri Digi 24.
Nu au fost încă stabilite primele termene ale acestor procese.
Pe de altă parte, decizia RCS&RDS de a-şi acţiona în instanţă principalii competitori, care nu doresc să retransmită televiziunea de ştiri Digi 24, vine după ce, pe 29 aprilie, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public 20 de societăţi de cablu care nu respectă principiu "must carry", între care şi RCS&RDS.
Până la ora difuzării acestei ştiri, reprezentanţii RCS&RDS nu au răspuns la întrebările adresate de agenţia MEDIAFAX.
vineri, 16 mai 2014
RCS-RDS a dat în judecată UPC România, NextGen, Romtelecom şi Akta
Citește și alte articole din categoriile:
AKTA,
Digi,
Digi Tv,
Nextgen,
RCS-RDS,
Romtelecom,
Stiri,
Telekom,
Telekom Romania,
Telekom Tv,
UPC
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Disney+ se pregătește pentru o creștere în octombrie a prețului abonamentului care are caracteristicile actuale, precum și pentru o versiune...
-
În perioada 16 – 22 septembrie 2024, DIGI lansează campania „DIGI Days”, prin care abonații existenți pot beneficia de un discount de 50% în...
-
Ministerul Educației a anunțat o schimbare majoră în privința utilizării telefoanelor mobile în școli. Elevii nu mai au voie să folosească t...
-
Sezonul al doilea al show-ului Power Couple România este gata să înceapă, aducând în prim-plan nouă cupluri de vedete hotărâte să își testez...
-
Serialul "Iubire cu parfum de lavandă", produs de Dream Film Production și semnat de Ruxandra Ion pentru Antena 1, își îmbogățește...
-
Weekendul acesta, pasionații de Formula 1 vor putea urmări Marele Premiu al Azerbaidjanului, o cursă care promite spectacol pe unul dintre c...
-
Liga Campionilor Asiei se vede exclusiv pe AntenaPLAY, oferind acces la cea mai importantă competiție inter-cluburi din Asia, unde se reunes...
-
CNA a aprobat proiectul de modificare a Deciziei 72/2012 privind condițiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie. La artico...
-
Exploratorul și regizorul premiat Reza Pakravan aduce pe micile ecrane un nou serial documentar captivant, „Frontiere ascunse: Arabia cu Rez...
-
Vodafone Spania lansează un serviciu cu 5 televiziuni 4K ( numarul canalelor tv 4K oferite se va dubla până la sfârșitul anului) și conținut...
Pina nu scot reclamele la canalele proprii nu ai baga nimeni in grila.RCS vrea sa-si faca publicitate la canalele proprii folosindu-se de concurenta.
Ete fleoșc... Ai preluat si tu motivația asta de la turmă ? Mai scormonește.
Nu inteleg de ce RCS-RDS nu il transmit si ei liber pe satelit,puteau fi mai cistigati demult!!!
Nu are legatura netransmiterea Digi24 cu faptul ca este criptat. Si alte televiziuni private sunt in lista must-carry si sunt criptate si cu toate acestea sunt retransmise de catre operatorii cablu tv.
Sa dau si un exemplu concret, ca nu imi place sa vorbesc fara argumente: Kanal D.
Legea e lege si trebuie respectata. Inclusiv si de catre RCS, ca si ei au unele canale netransmise din lista must-carry. Nu trebuie sa ne batem joc de lege si sa cautam tot felul de motive inventate.
Sa va zic eu ceva, e singurul Canal de stiri care il urmaresc, stiti de ce? E cu adevarat impartial. Nu ma asteptam sa fie asa.
Bine ca rcs da in judecatavpe altii,ca nu respecta legea. Ar tr sa se uite in propria ograda si sa faca acolo curatenie si mai apoi sa se lege de altii. Atata timp cat ei nu respecta legea de care ei se folosesc sa forteze alti cablisti, pina at liniste.
Bine bine ,dar ce facem cu celelalte firme ca ei vb de 20 nu cumva sumt mai multe.Sa fie introdusa lista must-carry la TOATE televiziunile prin cablu ca doar legea nu spune numai pentru 20 sa-u ...........NU, LEGEA E LEGE!!
20 de cablisti a somat CNA. Nu o sa dea acum in judecata RCS pe toti cablistii. RCS ca a dat in judecata 4 cablisti, care de fapt sunt 3 firme diferite. Poate ca nu vrea sa nu are timp sa dea in judecata pe cablistii mici deocamdata. Probabil si RCS va fi dat in judecata la randul lui de canalele celelalte, care nu au intrat in grila RCS, gen Mynele Tv. Dar e bine asa, sa respecte toti legea.
ai dreptate,SA RESPECRE TOTII LEGEA ,astai Romania te Iubesc
@ Anonim 16 mai 2014, 22:22
Nu e o motivatie falsa. Miercuri, la stirile de la 12-16, au facut, in fiecare emisiune, reclama la documentarul "Pe tarmul Australiei" ce avea sa fie difuzat pe Digi World de la ora 21, difuzand si un clip de 1 minut.
Cristy, e adevarat ca isi promoveaza serviciile. Dar tot motivatie falsa este. Asta e unul din beneficiile si sursele de venit ale televiziunilor: sa difuzeze reclame. Eu sunt abonat RCS si am vazut pe toate programele importante difuzate de RCS reclame la Orange Tv, Focus Sat, Romtelecom Dolce etc. Mergand pe aceeasi motivatie invocata de tine, nici acele canale ( Pro TV, Antenele si alte cate zeci ) nu ar trebui difuzate de catre RCS. Motivatia este deci falsa.
Insa eu chiar nu inteleg: voi nu intelegeti ca must-carry este lege si trebuie aplicata, fara a interpune diverse motivatii si exceptii NESPECIFICATE EXPRES in lege? E lege fratilor, iar despre Romania se spune ca e o tara democratica, nu e dictatura sa se aplice legea dupa ureche. Subiectul asta nici nu ar trebui discutat, adica acela de a aplica ori ba o lege. E exact cum ai spune ca nu se aplica legea la unul care ti-a furat masina, ca motivam cu exceptia ca era sarac ( desi nu prevede legea o astfel de exceptie ). Hai sa fim seriosi. Legea e lege si gata. Se aplica asa cum este, atata timp cat este in vigoare. Nu invocam scuze nelegiferate expres.
si totusi nu citeste nimeni legea?
upc romtelecom si restul nu o incalca cu nimic,
eu am trimis grila la cna fara digi24 si nici macar somatie nu am primit.
CNA a somat public şi RCS&RDS, care nu
respectă la rândul său principiul "must carry",
întrucât nu difuzează cu preponderenţă în grila
analogică televiziunea muzicală Mynele TV (aflată
pe poziţia 15 în lista "must carry"), iar din grila
digitală a RCS&RDS lipsesc televiziunile Mynele
TV, Alfa Omega TV (aflat pe poziţia 29), Credo
TV (poziţia 30), dar şi studiouri regionale ale
SRTv, precum TVR Târgu-Mureş şi TVR Cluj.
Of. ce lupta intre angajatii RCS si ai companiilor concurente, pe la comentarii.. Ca de obicei.... Cand solutia e simpla si una singura corecta si legala: RCS sa introduca canalele pe care nu le-a introdus din lista must-carry, iar ceilalti sa introduca Digi 24. Ambele tabere sunt obligate sa faca asta. Altfel legea nu e respectata, orice alte motivatii sunt fara rost ( cum sunt cele copilaresti de genul: Vaiii ,,, nu introduc Digi 24 ca nici RCS nu a bagat Mynele Tv.. Hahahhaha :) buna poanta ).
Nu fratilor, toti sa le bage pe toate. Eu in locul CNA le-as lua licenta la toti operatorii, si la RCS si la ceilalti. Ceva de genul... RCS -RDS nu bagi Mynele in 48 de ore, ai inchis taraba. Ceilalti, nu bagati Digi 24 in 48 de ore, ati inchis taraba. Si gata. Altfel, am un sfat pentru CNA: sa isi inchida ei taraba, daca nu pot pune in aplicare nici macar propriile legi.
Ai DREPTATE Anonim14:20 ultimul paragraf.De ce NU se vrea asa ceva findica MAFIA e MARE,mai bine sa intervina DNA-ul si la CNA sa vada cei acolo
nasol,se apropie alegerile si nu iese socoteala...
Sau mai simplu se renunta la lista lui peste si fiecare cablist asi face lista in functie de cerintele abonatului nu de cerintele de la CNA.
In alte tari din europa nu exista aceasta lista si nimeni nu-i simte lipsa.
Pina la urma este vorba de niste privati care ofera niste servicii.De ce sa nu faca clientul diferenta dintre cablisti ?
Lista must carry trebuie diminuata, nu desfiintată. Ar trebui sa rămână in lista doar canalele TVR, pentru care se plateste taxa radio-tv.
Dar pana se renunță la principiul must-carry, acesta trebuie aplicat, fără exceptii care nu sunt expres prevazute in lege. Altfel nu suntem cu nimic mai presus de cea mai de joasa speță dictatura care a fost în Africa sau America Latina.
Asa cum se descurca operatorii dth fara must-carry ( si daca ne gandim bine practic sunt majoritatea cablistilor care au si dth), ar putea sa NU existe must-carry nici pe cablu.
DIGI24 daca urmarea doar sa fie vizionat de cat mai multi telespectatori atunci isi transmitea canalul propriu pe satelit gratuit si necodat pe satelit. De aceea ii suspectez ca vor sa fie un cal Troian in ograda concurentei.
Dar legea e lege si pana se schimba (in caz ca se decide ca e proasta) trebuie aplicata. Altfel ce fel de stat de drept mai e Romania? Legea se aplica dupa bunul plac al unora si altora? Si foarte bine ca-si apara interesele. Si pe cei de la CNA ar trebui sa-i dea in judecata pentru ca nu isi fac jobul si nu respecta legea. Si toti cei care se simt lezati in interese ar trebui sa faca la fel.
Daca este judecata ar trebui sa mai da stat de drept decât canalele din Romania? Mai trebuie sa lucreze âştea de la DIGI, UPC, Nextgen (cu Romtelecom), AKTA.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.