joi, 11 septembrie 2014

Euronews HD, în curând

Tot mai multe canale de știri internaționale au început să emită si variante în High-Definition, pe lânga variantele SD. Urmând aceeasi tendință, televiziunea pan-europeană de știri Euronews pregătește trecerea la rezolutie HD.

Deja Euronews a inlocuit echipamentele de producție și cele din lanțul de difuzare cu unele ce oferă transmisie la calitate HD. Au inceput testele interne. După încheierea acestei etape, lansarea efectivă pentru public a Euronews HD va fi imediată.

16 canale audio în 14 limbi diferite vor insoti transmisia HD a canalului de știri Euronews, care este transmis de catre diversi operatori de tv cablu din Europa si de pe alte continente ( in total 155 țari), dar si necripat prin satelit. Audienta europeană este de aproximativ 7,5 milioane de telespectatori zilnic.

Prin diverse acorduri, programele sale sunt preluate, traduse si retransmise de catre alte televiziuni (de exemplu in Romania, de către TVR News).

Euronews a fost lansat pe 1 ianuarie 1993 si comentează știrile din punctul de vedere european, dar ofera si un segment fără comentarii ("No comment") pentru reportajele cu un conținut exclusiv vizual.

Selectat de Comisia Europeană pentru „misiunea informării” dintre șapte candidați, EuroNews produce și difuzează simultan programe de știri în mai multe limbi, care privesc atât actualitatea europeană cât și cea mondială. Aproximativ 10% dintre emisiunile postului vizează informațiile și dezbaterile temelor europene. Canalul primește fonduri de aproximativ 5 milioane de euro. Canalul acordă o atenție deosebită subiectelor legate de Uniunea Europeană și mai înainte să primească sus-numitul mandat.

UPDATE 2 noiembrie 2016: Euronews HD a fost lansat in Europa, detalii si frecventa de receptie gasiti AICI.


UPDATE 24 mai 2022: Euronews România a început să emită in HD pe Youtube. Lansarea va avea loc pe 25 mai 2022. Mai multe detalii găsiți AICI.


7 comentarii despre subiectul „Euronews HD, în curând”:
Anonim

Bine ca are canal audio in farsi dar in limba romana nu!

Anonim

Poti vedea ceva in romana pe TVR News. Inregistrate si subtitrate.
Ce interes mai au ei sa manipuleze lumea in Romania cand conducatorii se executa impecabil.
Pana si Europa Libera sau BBC si-au incetat de mult emisiunile in limba romana. Si-au pus oamenii care executa ordinele si gata.

Anonim

Europa Libera are emisiuni in limba romana,doar ca emite doar in republica moldova

Anonim

In limba romana in Republica Moldova pentru Moldova cu stiri si informatii despre Rep. Moldova. Aia inca nu sunt de partea care trebuie si trebuiesc bombardati cu bla bla bla....

Anonim

Din noiembrie se reinnoieste din nou Discovery Science si trece si la 16:9. Poate il postati ca stire :D

Nick

la inceputul textului "Tot mai multe canale de știri internaționale a început să emită si variante în High-Definition" corect este "Tot mai multe canale de știri internaționale au început să emită si variante în High-Definition"



HD Satelit România

Mulțumesc, Nick, am corectat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile