miercuri, 15 octombrie 2014

Televiziunea GiGa TV renunță la licența de emisie

Mâine se va discuta la CNA adresa nr.8496/23.09.2014 de la S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamț, prin care se solicită retragerea licenței audiovizuale a televiziunii Giga TV, la cerere.

După ce pe 17 septembrie 2013 rămăsese fără licență de emisie, pe 1 octombrie 2013 CNA i-a acordat dreptul de a emite din nou, după o perioada de 90 de zile de revizie tehnică, pe care Giga Tv o solicitase. Desi perioada expira abia pe 30 decembrie 2013, emisia a început mai devreme cu 10 zile, pe 20 decembrie 2013. Noul proiect Giga TV avea investiții de 1,5 milioane de euro, inclusiv pentru standarde tehnice de generație nouă sau pentru externelizarea serviciilor de ridicare semnal.

Insa la inceputul lunii iulie 2014, Giga Tv a inceput sa transmita din nou miră. Societatea Sonic Media SRL a informat la acel moment Consiliul Național al Audiovizualului că întrerupe emisia Giga Tv pentru o perioadă de 90 de zile. Motivele invocate au fost de ordin tehnic.

Ulterior, unii operatori de cablu tv sau DTH ( televiziune cu plata prin satelit ) au renuntat la transmisia acestuia canal.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunea GiGa TV renunță la licența de emisie”:
Anonim

R.I.P. :))

Anonim

Asteptam sa le bata pe urme NasuTv, B1, TVR3, Antena Stars, Antena3, RealitateaTv, Rtv si KanalD. Poate in felul asta se mai curata mocirla din Tv-unile romanesti.

Pagina de Media

Ceva tare de la Pagina de Media - am pus link sub nume, scuze nu e publicitate la acel site, dar mi s-a parut tare si trebuie sa precizez sursa :

"La câteva ore după ce Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, prin vot, ridicarea licenței Giga TV, administratorul postului, George Harabagiu, a trimis la CNA un document prin care le comunică membrilor că nu a solicitat retragerea licenței. „Noi nu am solicitat niciodată ridicarea licenței, ci am renunțat din proprie inițiativă la aceasta, în urma unui caz de forță majoră, așa cum este el definit de lege”, se arată în mesajul semnat de Harabagiu.

Membri Consiliului s-au arătat scandalizați de acest nou document, asta în condițiile în care și solicitarea de retragere a licență poartă semnătura aceluiași Harabagiu George.

„Acest om își bate joc de CNA, încearcă să găsească niște chichițe, eu asta înțeleg și încearcă o nouă direcție de a împiedica activitatea Consiliului. Îi rog pe colegii de la juridic sa analizeze aceasta speță. Nu pot să permit nimănui să își bată joc de o instituție a României”, a spus membrul CNA, Lorand Turos, președintele ședinței de astăzi.

Șeful Biroului Licenţe-Autorizări din CNA, a declarat în cadrul ședinței:

„Cred că trebuie făcut ceva cu el, că aduce prejudicii CNA-ului. CNA-ul ar trebui să facă o plângere penală la adresa acestui individ. Acest personaj și-a bătut joc de CNA, cred că a fost învățat să facă asta.”

Ce spune Harabagiu în noua adresă primită de CNA, astăzi, în jurul orei 13.30:

“Am constatat cu stupoare faptul că în ședința Consiliului Național al Audiovizualului din 16 octombrie membrii CNA urmează să analizeze: “Adresa nr.8496/23.09.2014 de la S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamț – solicitare retragere licență audiovizuală Giga TV, la cerere”. (…) Precizez că Sonic Media nu a solicitat ridicarea licenței audiovizuale, la cerere. Prin adresa precedentă, subsemnatul a adus la cunoștința d-nei președinte decizia administratorului Sonic Media de a renunța la operarea Licenței Audiovizuale R-TV 280/05 mai 2011, motivând circumstanțele care au condus la luarea unei asemenea decizii. Ca urmare, în drept și în fapt, membrii CNA pot cel mult să ia act de decizia unilaterală de renunțare de către compania Sonic Media la licența menționată. (…) Noi nu am solicitat niciodată ridicarea licenței, ci am renunțat din proprie inițiativă la aceasta, în urma unui caz de forță majoră, așa cum este el definit de lege.”

Care a fost motivul pentru care Harabagiu a trimis prima adresă către CNA:

“Nu voi accepta niciodată să operez în calitate de radiodifuzor o licență audiovizuală asupra căreia există suspiciuni de corupție. Nu sunt beneficiarul unor acte de corupție și nici interpusul vreunui cerc de interese. Nu mă voi amesteca în războiul din interiorul CNA, pe care îl dezaprob și consider că aduce prejudicii iremediabile probității profesionale și morale a instituției în sine”.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile