vineri, 2 ianuarie 2015

Tizen, noul sistem de operare al televizoarelor smart de la Samsung

Sistemul de operare Tizen (bazat pe un kernel Linux si o librarie GNU C ce implementeaza Linux API) va rula pe toate televizoarele smart din 2015 ale companiei Samsung, a anunțat producatorul coreean de electronice.

"Noua platformă Samsung a fost proiectată pentru a oferi o experiență de divertisment integrată, care este în același timp simplificată și eficientă", a precizat Samsung, specificand că televizoarele smart cu Tizen vor fi capabile să caute automat dispozitivele mobile Samsung din apropierea lor și sa se conecteze la acestea, in scopul de a permite transferul de conținut in ambele directii.

"Utilizatorii vot putea urmări emisiunile live pe dispozitivele lor mobile, oriunde în rețeaua lor de acasă, chiar și atunci când televizorul este oprit. Tizen va fi un sistem de operare complet", a anunțat Samsung.

Singurele dispozitive care rulează deocamdată Tizen sunt doar câteva ceasuri smart Samsung și unele dintre camerele digitale ale companiei.

Kim Hyun-Suk, șef al diviziei tv de la Samsung, a declarat luna trecută că un televizor cu sistem de operare Tizen va fi prezentat la CES 2015. Compania a prezentat un prototip la Conferința Dezvoltatorilor Tizen din 2014 de la San Francisco, al cărui meniu il puteti studia în imaginile de mai sus.

Sistemul de operare Tizen nu va ajunge insa pe televizoarele Samsung produse inainte de anul 2015. Acestea vor beneficia in continuare de update-urile necesare, insa nu de update la Tizen.


9 comentarii despre subiectul „Tizen, noul sistem de operare al televizoarelor smart de la Samsung”:
ROmanul

Mai bun e un android pe ele.

Seby

Au avut android... in 2012 (la fel si LG). Poate au mers prea bine tv-urile cu android si de aceea au renuntat in 2013 la ele :) (atat samsung cat si lg)

Anonim

Seby, stii tu ca Samsung a avut in 2012 televizoare cu Android ? Ce modele? Ca ma faci curios. Sau mai degraba nu stii ce vorbesti ?

Televizoare cu Android a lansat Philips si as cumpara maine daca as avea bani. Un televizor cu Android este cel mai smart televizor posibil la ora actuala. Si vorbesc de televizor cu Android, nu de televizoare banale in care introduci stickuri USB Android, cu performante hardware de toata jena.
Android e varful tehnologic actual pentru latura smart a televizoarelor.

Televizoare smart actuale fara Android nu au decat cateva apliatii utile, restul sunt numai abureli de aplicatii, total inutile si destul de putine, raportate la numarul de aplicatii Android, care sunt de zeci de mii de ori mai multe.

Anonim

Bine punctat !!!

danyrolux

http://www.mi.com/en/mitv

Giony

Buna ziua , poate ma ajuta cineva .Am un Samsung Qled 49 cam .Am resetat televizorul pentru modificare soft si nu mai pot activa functia satelit pentru cautare canale .

MODERATOR EDIT: Discuție publicată offtopic la alt subiect, mutată aici.

Giony, 02 ianuarie, 2019 :
"LA MULȚI ANI "! Adresez întrebarea tuturor (eu sunt mai în vârstă și nu mă pricep că voi -tinerii - eventual și specialiști). Am un Samsung Qled și de mai mult timp se auzea un bazaitla sunetul din căști. Am apelat pe cei de la SAMSUNG SERVICEE si m-au intrebat ce versiune de soft am. I-am răspuns 1250.5. Mi-au spus că ultima versiune la modelul meu tv este 1260.6. De pe un stik am descărcat acestă versiune. SURPRIZĂ! S-a rezolvat problema castilor ,dar n-am mai putut accesa pagina SISTEM SATELIT, deci nu mai aveam acces la instalarea canalelor de pe SATELIT. Am solicitat GESTIONARE LA DISTANȚĂ. Specialistul mi-a spus că este o decizie a UNIUNII EUROPENE , adică nu poți accesa reglajul fin la canalele de pe cablu cât și recepționarea canalelor de pe SATELIT. Am revenit la vechea versiune (1250.5) si-mi indica faptul că nu sunt versiuni noi. Intreb: nu se mai poate reveni la versiunea anterioară? Ce părere aveți de această situație? Cum se poate explica că dai "o căruță" de bani pe televizor, are mențiunea că poți viziona canalele după antenă terestru ,cablu și SATELIT. MULȚUMESC.
..


Anonim, 02 ianuarie, 2019
1. Nu exista nicio decizie a EU impotriva receptie FTA prin satelit, ba DIN CONTRA, UE incurajeaza aceasta receptie fara granite a canalelor FTA prin masuri legislative periodice. Eu nu cred ceea ce spui, imi pare rau, cred ca ai inteles gresit.
2. Nu se poate reveni la firmware anterior decat in service, asa ca mergi cu televizorul la service autorizat Samsung. Probabil ai gresit si ai descarcat si instalat un firmware pentru alt model de televizor foarte asemanator, dar un firmware care era pentru o versiune de televizor care nu avea tuner de satelit.
3. Sau ai instalat vreo versiune beta, care se instaleaza pe riscul utilizatorului, din moment ce acesta versiune nu iti aparea la actualizare automata pe televizorul conectat la internet. La service autorizat cu televizorul, alta sansa nu ai ca sa faci downgrade la soft.

MODERATOR EDIT


Giony 02 ianuarie, 2019
Multumesc ANONIM pentru promptitudinea cu care mi-ai răspuns. N-am înțeles și n-am făcut nimic GREȘIT. Ceea ce am afirmat este răspunsul pe care mi l-a dat specialistul de la SAMSUNG SERVICEE . Redau mai jos mail-ul pe care mi l-au transmis, (spunându-mi că noua versiune este 1260.6)Accesați linkul https://www.samsung.com/ro/support/model QE49 Q7 CAMTXXH/.(acesta este modelul televizorului meu). Descărcări fișierul upgrade (tip USB), copiati-l pe un stik USB gol, format FAT32,instalati-l și dezarhivati-l pe stik (dublu clik pe fișier). Introduceți stik-ul USB în televizor: Meniu-asistenta-actualizare software-upgrade imediat (prin USB).În urma actualizării,vă sugerăm să efectuați un reset al televizorului accesand Meniu-asistenta-autodiag.-reset(cod pin 0000,dacă nu l-ati modificat). Mai departe îmi spune de reconfigurarea televizorului în urmă resetului și am actualizat canalele de pe cablu (DIGI). Poate se găsește o persoană care să aibă un model că al meu și să confirme dacă se confruntă cu aceeași problemă. Această operațiune a facut-o fiul meu care este informatician. Mailul mi-a fost expediat de primul operator care l-am contactat. După aceea ,prin Gestionare la distanță s-a conectat specialistul,fără să mai facă ceva , mi-a dat răspunsul pe care l-am enunțat în postarea anterioară.

Giony 02 ianuarie, 2019
De multe ori nu îmi apărea ultima versiune,care era pusă pe Automat,ci numai după ce interveneam eu Samsung SERVICEE. L-am întrebat dacă are această funcție de ce nu se face automat ? Mi-a răspuns că nu se face deodată la toate televizoarele!!! Ciudat mi se pare că instaland ultima versiune s-a rezolvat problema cu sunetul din căști, dar n-am mai putut accesa SISTEM SATELIT.

Anonim 02 ianuarie, 2019
Giony, du-l la un service autorizat/ partener Samsung, sa faca downgrade la firmware (stie copilul tau ce insemna acesti termeni, daca e informatician) si apoi cei de la service sa verifice functionalitatea tunerului satelit. Alta solutie nu exista.

02 ianuarie, 2019
Giony
Multumesc,încerc să fac ceea ce sugerez tu. Dar această problemă a fost confirmată de la specialistul de la SAMSUNG SERVICEE . Altfel ,mi-ar fi sugerat să-l duc la reprezentanța SAMSUNG din orașul meu. Interesant este că odată cu noua versiune:
1. S-a rezolvat problema cu sunetul din căști.
2. Nu se mai poate accesa reglajul fin la canalele de pe cablu.
3. Nu se mai poate accesa SISTEM SATELIT.
Deci au apărut trei probleme.Nu cred că este cazul să-l duc la un SERVICEE.

Anonim

Daca nu il duci la service, nu vei putea face downgrade. Daca nu faci downgrade, nu rezolvi problema. Succes!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile