joi, 12 februarie 2015

2K Telecom şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale DVB-T2

Comisia de licitaţie din cadrul ANCOM anunţă finalizarea licitației pentru alocarea multiplexurilor regionale de televiziune digitală terestră în România. În urma rundei de alocare au fost stabilite multiplexurile alocate și sumele pe care participanții la licitație le vor achita, anunta ANCOM intr-un comunicat.


Companiile Regal şi Cargo Sped au intrat în runda de alocare care a stabilit alocarea specifică pentru categoriile în care există mai multe multiplexuri disponibile, în urma achitării unei taxe suplimentare pentru alocarea preferată a multiplexurilor câștigate. Astfel, compania Regal şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru care va achita suma de 8.010 euro, reprezentând taxă de licență, în timp ce compania Cargo Sped a câștigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro.

2K Telecom şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 euro.

Compania Radio M Plus a obținut 1 multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 euro, iar Digital Video Broadcast şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru care va achita suma de 8.000 euro. Toate licenţele pentru utilizarea multiplexurilor sunt valabile pentru perioada 17.06.2015 – 17.06.2025.

Taxele de licenţă, a căror valoare cumulată se ridică la 86.011 €, urmează a fi achitate către bugetul de stat în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor.
Câștigătorii multiplexurilor regionale vor putea să furnizeze servicii comerciale de transmisie a programelor de televiziune după data de 17 iunie 2015, iar până la data de 1 mai 2017, aceștia trebuie să pună în funcțiune cel puțin un emițător în fiecare zonă de alocare.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmisede la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

La data de 10 iunie 2014, s-a finalizat licitația pentru acordarea multiplexurilor digitale naționale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naționale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câştigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentând taxă de licenţă.


2 comentarii despre subiectul „2K Telecom şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale DVB-T2”:
Anonim

http://m.gandul.info/stiri/cum-a-platit-ministerul-de-interne-4-7-milioane-euro-fratelui-lui-sebastian-ghita-pentru-un-call-center-care-nu-functioneaza-13817833

Anonim

incepe razboiul si nu mai vedem DVB-T2

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile