luni, 13 aprilie 2015

Câștigătorii Loteriei fiscale ANAF: Bonurile de pe 7 februarie 2015, cu suma totală de 6 - 6,99 lei

Persoanele care dețin bonuri fiscale emise în 7 februarie 2015, cu suma cuprinsa intre 6 - 6,99 lei se pot prezenta la sediile ANAF in urmatoarele 30 zile, pentru a le fi virate premiile.

Premiul este virat intr-un cont bancar al persoanei castigatoare majore ( maxim unul pentru o persoana ), in maxim trei luni ( de fapt 60 zile, cu posibilitate de prelungire 30 zile, in caz de suspiciuni de fraudă ) si fac parte din asa-numita Loterie Fiscala.

Au participat la extragere bonurile emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015.

Pe bonul in original trebuie sa fie prezenta data emiterii si valoarea totala cuprinsa intre 6 - 6, 99 lei ( pentru valoare au fost extrase bilelele 0, 0 si 6).

Aceasta a fost  o extragere ocazionala, efectuata la sediul Loteriei Romana, cu ocazia sarbatorilor pascale, urmand ca extragerile lunare sa inceapa din luna iulie 2015.

Mai jos regasiti regulamentul complet:

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

Loteria bonurilor fiscale se organizează lunar şi constă în extragerea aleatorie de numere, astfel:
a) un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Numărul reprezentând valoarea totală a bonului fiscal rezultă în urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse între 0 şi 9;
b) un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care se organizează Loteria bonurilor fiscale.

Loteria bonurilor fiscale poate fi organizată şi ocazional după cum urmează:
a) cu ocazia sărbătorilor legale;
b) în situaţiile în care la extragerile lunare nu există câştigători două luni consecutive;
c) în alte situaţii stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice.

La extragerile lunare participă bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii.
Extragerea se realizează în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară.

La extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic anterior organizării extragerii, stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice. Extragerea se realizează după minimum 15 zile de la sfârşitul intervalului calendaristic pentru care se organizează Loteria bonurilor fiscale.

Extragerile sunt organizate de către Compania Naţională "Loteria Română" - S.A. şi sunt publice. Rezultatul extragerilor se consemnează într-un proces-verbal care se postează pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Un bon fiscal este considerat câştigător dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;
b) sunt lizibile toate informaţiile obligatorii, aşa cum sunt prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.28/1999;
c) are valoarea totală exprimată în monedă naţională, egală cu valoarea extrasă;
d) a fost emis în ziua extrasă;
e) nu are menţionat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

Revendicarea premiilor se face prin depunerea bonului fiscal câştigător, în original, la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, alături de copia actului de identitate sau a paşaportului titularului bonului şi de o cerere al cărei model şi conţinut se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice la propunerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea "conform cu originalul".

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

În vederea determinării valorii câştigătoare pentru un bon fiscal, după centralizarea situaţiei bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termen, se împarte fondul lunar de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termen, iar suma astfel obţinută se rotunjeşte la leu în favoarea câştigătorului.

În cazul în care într-o lună calendaristică nu există câştigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare.

Pentru anul 2015, prima extragere lunară va avea loc în luna iulie 2015.

Prima extragere ocazională a avut loc în data de 13 aprilie 2015. La această extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015.


10 comentarii despre subiectul „Câștigătorii Loteriei fiscale ANAF: Bonurile de pe 7 februarie 2015, cu suma totală de 6 - 6,99 lei”:
Danys

doar un 1 milion de lei dela ANAF, mai bine as juca la Loto 6/49 :)

Anonim

Acesta nu e un joc de noroc, fiindca jocurile de noroc cum e Loto presupun sa cumperi bilete cu bani dedicati special pentru bilete, ci e o metoda de a determina populatia sa solicite bonurile. Participi cu bonurile pe care le primesti gratuit cand cumperi orice produs. Deci, dai banii pe produs, iar bonul il primesti gratis. Indiferent ca vrei sau nu sa iei bonul, nu costa nimic in plus. E pierderea ta daca nu vrei bon. 1.000.000 lei inseamna 240.000 euro. Daca sunt 10 persoane care au un bon ce se incadreaza, sunt 24.000 euro premiu de persoana. Deci nu iti trebuie 1 miliard de lei vechi ? E problema ta, arunca bonul sau nu il solicita. Eu nu voi face asta. Fiindca nu ma costa nimic in plus.

Anonim

Cred ca vor fi 20 de lei pentru fiecare castigator. Am fost azi sa depun bonul fiscal "castigator" si in 20 de minute cat a durat toata treaba au mai venit inca trei persoane sa depuna bonurile fiscale. Un aradean a depus azi 23 de bonuri fiscale. In concluzie mare pierdere de timp.

Anonim

Nu putem sa stim suma care va reveni. Va fi anuntat la final cat este premiul pentru fiecare bon valabil. Probabil dupa ce trec cele 30 zile, se va imparti suma la numarul de bonuri depuse pana la limita calendaristica maxima si abia atunci vom vedea cat este premiul pentru fiecare bon. Nu e exclus ca multi sa incerce sa faca fraude cu bonuri false sau sa nu fie toate valide, conform regulamentului. Eu zic sa asteptam si abia apoi, dupa ce se anunta peste minim o luna care este suma ce revine fiecarui bon, sa vedem ce suma a rezultat.

Danys

S-au anuntat la stiri cati castigatori sunt la loteria fiscala: cam peste 2000!! Deci cate 400-500 lei pentru fiecare castigator.

Anonim

Pai cum si-au dat seama ca au depus deja toti biletele? Ca sunt mai sunt 28 de zile in care pot sa le mai depuna si altii...

Anonim

Pana azi la ora 10:00 au fost depuse peste 4200 de bonuri fiscale. Cele mai multe au fost depuse in judetul Iasi, 709 de bonuri. Suma primita pentru fiecare bon castigator este de 197 lei, bani impozati si mai este mult pana in 13 mai.

Anonim

Aproape 9.150 de persoane au depus cereri pentru revendicarea premiilor la prima loterie a bonurilor fiscale organizată în România, câştigul ajungând astfel la 109 lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor centralizate la finele săptămânii trecute.

Cred ca ar trebui regandit sistemul de extrageri, sa fie limitat numarul de castigatori, de exemplu sa se tina cont si de ora extragerii. Asa s-ar reduce de mai multe ori numarul de castigatori, iar premiul al fi mai mare. Sau daca s-ar tine cont de o valoarea mai exacta a bonului, din 5 in 5 bani, s-ar mai reduce de 20 ori numarul castigatorilor. Doar cu aceste doua metode s-ar reduce de peste 30-40 ori numarul castigatorilor, iar premiul ar fi de 30 - 40 ori mai mare. Ca sa nu mai vorbesc ca poate sa fie extras si minutul, si atunci ar fi de inca 60 ori mai mic numarul castigatorilor. S-ar reduce in total de vreo 100 de ori numar castigatorilor, deci ar fi 90 de castigatori, nu 9000... Ar lua fiecare castigator peste 100 milioane lei vechi, mult mai tentant pentru a face sistemul eficient.

Bogdan

daca mai scadem impozitul si decshiderea de card plus comisionul de administrare lunara mai ramanem cu 2 lei, da' ce conteaza... ramanem cu gloria si mandria ca am castigat 100 de lei dupa ce am strans zeci poate chiar sute de bonuri

Anonim

Au fost aduse modificari:

Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile