marți, 5 mai 2015

Câtă energie electrică utilizează telecomunicațiile ?

Marea Britanie ar putea fi obligată să introducă rationalizarea Internetului, în urma avertismentului că telecomunicațiile ar putea consuma toată energia electrică a națiunii, peste 20 de ani, anunță Daily Mail și Advanced Television.

Expertii spun că Marea Britanie ar fi ajuns aproape de limita capacității rețelei sale de internet, cauzată mai ales de cerințele site-urilor de video-streaming, care pun o presiune fără precedent asupra infrastructurii de comunicații.

Jucatori cheie din industrie se vor întâlni la Royal Society din Londra, la sfârșitul acestei luni, pentru a discuta despre iminenta "criză de capacitate" cu care se confruntă companiile de Internet din Marea Britanie, in conditiile in care experții au anuntat că transmisiile de date contribuie deja la consumul a 8 - 16% din energia electrică a Marii Britanii.

Andrew Ellis, profesor de comunicații optice de la Universitatea Aston, a declarat ar putea să fie nevoie de rationalizarea Internetului sau măcar sa fie instalate mai multe rețele de fibre optice. Dacă nu se iau măsuri, conexiunile actuale ar putea ajunge la limita capacității in termen de 8 ani.

"De la primul modem, traficul de date a crescut, dublându-se la fiecare doi ani. Nu putem obține mai multă capacitatea dintr-o fibră și au existat semne de încetinire încă din anul 2010", a spus Ellis, precizand că operatorii majori de telecomunicatii din Marea Britanie consumă energie electrică echivalentă cu cea produsă de trei centrale nucleare, iar creșterea cererii de internet ar putea consuma toată energia țării în anul 2035.

PS: Nici nu știu dacă știrea aceasta trebuie inclusă în categoria funny sau dacă are un sâmbure de adevăr. Până una-alta, o includem la Zvonuri, mai verificăm situația în 2035:)


Un comentariu despre subiectul „Câtă energie electrică utilizează telecomunicațiile ?”:
Anonim

Orice motiv e bun pentru a obtine un control sporit asupra internetului.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile