luni, 11 aprilie 2016

Primul multicopter electric cu echipaj uman: Volocopter VC200

Compania E-Volo a anunțat de multi ani intenția sa de a fabrica elicoptere electrice cu mai multe rotoare (multicoptere), care sa fie utilizate ca mijloc de transport personal (relativ mai accesibil ca preț decat un elicopter), iar acum se pare că viziunea sa a devenit realitate. Compania a finalizat recent primul test de zbor cu echipaj uman al primului său multicopter autorizat, denumit Volocopter VC200, și a documentat testele cu ajutorul unor clipuri video.

Nu a fost cel mai ambițios zbor, după cum veți vedea în clipurile de mai jos, dar demonstrează că este posibilă countruirea unui vehicul extrem de stabil, oarecum bazat pe principiile de zbor ale dronelor. Aparatul de zbor nu necesită monitorizare constantă a comenzilor pentru a-si menține echilibrul si asadar poate sa fie utilizat si de către pilotii mai putin experimentati.

Proiectantiii vor continua testele pentru a observa cum se comportă Volocopterul când atinge viteza sa maxima de 96km/oră. Acestia sunt acum destul de încrezători si speră să obtina înca din cursul acestui an precomenzi pentru achizitionarea aparatului de zbor. Interesul va fi desigur limitat la inceput, dar fi amplificat de visul unora de a zbura cu propriul aparat de zbor achizitionat la preturi mult mai mici decat un elicopter. Din moment ce este ușor de pilotat, nu utilizeaza combustibil lichid și este relativ puțin zgomotos, Volocopter VC200 ar putea sa fie utilizat pentru zboruri personale peste zonele sensibile la zgomot, fără a necesita costuri de întreținere exorbitante. În timp ce viziuni mărețe de a utiliza taxiuri multicoptere aeriene par premature pentru acest model ( care nu are decat un scaun suplimentar, pe lângă cel pentru pilot ), totusi astfel de idei nu mai sunt de acum atât de neobisnuite.

Comunicatul de presa, detalii tehnice si alte imagini si videoclipuri se pot studia pe websiteul companiei.


Niciun comentariu despre subiectul „Primul multicopter electric cu echipaj uman: Volocopter VC200”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile