luni, 30 ianuarie 2017

Din 1 februarie 2017, televiziunile Discovery ies din grila SKY ? UPDATE: Au rămas în grilă.

Din 1 februarie 2017, televiziunile Discovery vor iesi din grila operatorului Sky, daca nu se va ajunge la o intelegere pentru prelungirea contractului. In Marea Britanie si Irlanda, aceste televiziuni sunt: DMAX, Animal Planet, ID, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Shed, Discovery Home & Health, Discovery History, Discovery Science, Discovery Turbo, Discovery, TLC si Quest.

"Am incercat din greu de peste un an sa ajungem la un acord cu Discovery, așa că suntem dezamăgiți de pretențiile înșelătoare si actiunile agresive ale acestei companii. Acum simțim că este timpul să clarificăm lucururile. Pentru că în ciuda neintelegerilor noastre, ne plac foarte mult televiziunile Discovery. Am fost pregătiți să plătim un preț echitabil pentru televiziunile Discovery și canalele Eurosport. Am oferit sute de milioane de lire sterline catre Discovery ( o afacere americana 12 miliarde dolari ), dar aceasta ofertă nu a fost suficientă. Ei au cerut grupului Sky să plătească aproape 1 miliard lire sterline pentru portofoliul lor de canale, dintre care multe sunt în declin", a precizat Sky intr-un comunicat de presă oficial, redactat in termeni extrem de duri si rari intalniti in comunicarile oficiale ale unor companii de aceasta anvergură.

"Din păcate, acum trebuie sa fim pregatiti ca Discovery să solicite retragerea televiziunilor lor din grila Sky, deoarece aceasta au spun că vor face. Este alegerea Discovery, nu a noastră. Noi niciodată nu a părăsit masa negocierilor, dar ei au făcut publică pozitia lor în această săptămână", mai precizează Sky.

Sky a mai propus ca alternativă companiei Discovery sa mentina in grila canalele, inclusiv gratuit ( sustinute de publicitate ) sau intr-un pachet separat, cu propriu lor abonament, dar Discovery nu a acceptat aceste propuneri, mai precizeaza Sky.

"Vom cheltui toți banii pe care trebuia sa îi platim către Discovery, dar pe conținut mai mult și mai bun pentru clienții noștri. Acest continut va proveni din surse din întreaga lume sau va fi continut produs local, inclusiv documentare din Marea Britanie. Vom continua să oferim clienților o gamă largă de conținut, inclusiv sute de productii de la The History Channel, National Geographic, PBS, Sky Arts și Sky Atlantic, impreuna cu sportul de pe Sky Sports Mix, disponibil pentru toți clienții Sky", a precizat compania.

Pe de alta parte, Discovery Networks din Marea Britanie, prin directorul Susanna D. a declarat: "Noi credem că Sky se bazează pe poziția sa dominantă pe piață si pune în primul plan propriul său interes comercial si nu pe cel al telespectatorilor și nici pe cel al radiodifuzorilor independenți. Radiodifuzorii independenți ( cum ar fi Discovery ), dar și diversitatea in televiziune sunt sub amenințare."

Discovery a sustinut de asemenea ca are sprijinul telespectatorilor. Compania a spus că hashtagul #keepdiscovery are o susținere uriașă pe Twitter. Un purtator de cuvant a declarat: "Noi, cei de la Discovery, suntem extrem de încântați de sprijinul public pentru canalele noastre. Reacția telespectatorilor și celebrităților este uimitoare și suntem foarte recunoscători".

UPDATE 1 februarie 2017: Desi prea putini mai estimau că televiziunile Discovery vor ramâne in grila Sky, cele doua companii au ajuns in ultimul moment la un acord. Sky precizeaza că Discovery a acceptat una dintre propunerile sale, iar Discovery arată că noul contract este mai bun decat cel anterior. Compania a multumit fanilor pentru susținere. Noul acord vizeaza si Sky Germania, iar pentru Sky Italia este semnat probabil un contract separat.


17 comentarii despre subiectul „Din 1 februarie 2017, televiziunile Discovery ies din grila SKY ? UPDATE: Au rămas în grilă.”:
Anonim

Parcă ar fi RDS vs Discovery acum câțiva ani. Poate au luat exemplul RDS :) și au văzut ca se poate.

Bodo

Hopa.... se da arama pe fata. Pai da' bine si cum era treaba in Romania?... ca RCS sunt rai si nu vor sa ne retransmita in grila lor... ba mai mult.. au dus si o campanie pe internet cu petitia aceea online. Uite ca s-au mai desteptat unii.

Anonim

Cu rușii de la Tricolor TV nu le-a mers. Din decembrie 2016 au dispărut de la ei canalele lor.

Anonim

Adevărul că au scăzut la conținut și 2 canale, world și id se închid curând.Bani vor dar pe ce?Numai pt Eurosport?Sa le scoată și pe urmă o să vadă ei...O sa se roage sa le bage iar k va scădea profitul

Anonim

In opinia mea, Discovery Science e cea mai buna televiziune de documentare din lume.

Anonim

Discovery Science, BBC World si Viasat History sunt cele mai bune canale de documentare

Anonim

Rectific: BBC Earth (nu world!)

Anonim

asta inseamna ca pe Sky nu vor vedea TENIS, Wimbledon, Paris, US OPEN etc

Anonim

Va fi tenis pe Sky sport (box office)1-10,in sistem payperwiev.

mocreacrazy

Wimbledonul il vor vedea ca e transmis de ei.... ar fi culmea sa nu-l vada tocmai ei

Anonim

1 februarie,ora 14,toate canalele Discovery,D max,Animal planet,Eurosport 1 & 2 se vad perfect.Deci,s-au inteles intr-un fel sau altul!

Anonim

Așa e. http://www.broadbandtvnews.com/2017/01/31/11th-hour-settlement-of-sky-discovery-dispute/

Anonim

Oare Spark si Romance TV mai exista?

Anonim

Romania este bataie de joc.
Sunt mai multe exemple de canale care au inceput emisia in Romania odata cu vecinii nostri (Ungaria,Serbia,Bulgaria);in Romania s-au inchis aceste canale,dar in tarile vecine emit inca.
Ex. Film+, Sport 1, Sport Klub, Universal Channel, Sy Fy,Comedy Central Extra,C8,etc.

Anonim

In urma cu ceva ani in Romania exista Discovery Travel&Living...Telekom s-a grabit sa introduca TLC in grila si conducerea Discovery a hotarat sa inchida Discovery Travel&Living in Romania.
Acum majoritatea companiilor de telecomunicatii au preluat ID Xtra,iar Discovery inchide Discovery ID si Discovery World.
Este ca si cum ar deschide TVR un canal nou (ex.TVR 4) si ar inchide TVR 1.
De ce in tarile vecine se mentin aceste canale iar in Romania se inchid pe banda rulanta?!

Anonim

Nici în țările vecine nu s-au păstrat toate posturile Discovery. World și ID au dispărut aproape complet.

Pentru celălalt anonim: Film+ România nici nu a existat, niciodată nu a fost tradus la noi. Există în continuare la cabliști numai în maghiară că doar e post unguresc. Universal Channel abia mai există în alte țări. SyFy nu am avut niciodată (acel post care este și în alte țări).
Pentru ultimul anonim: Comparația cu TVR nu e chiar ok. Toate canalele menționate (ID, World, Travel & Living) sunt de fapt canale secundare deci le pot închide oricând sau pot lansa altele în locul lor. Principalul lor post este Discovery Channel și care evident nu o să fie înlocuit niciodată.

Anonim

Spark nu mai emite prin satelit deci și Akta l-a eliminat din grilă.
Romance TV bineînțeles că există dar nu e preluat de nici un operator http://www.romance-tv.ro/

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile