vineri, 23 iunie 2017

Kaon NA9240HD, firmware nou

Pentru receptoarele de satelit Kaon NA9240HD de la Digi Tv DTH a fost lansată acum câteva zile o nouă versiune de firmware, conform informațiilor trimise de către un coleg de hobby.


Acesta ne-a precizat că noua versiune repară câteva mici bug-uri, cum ar fi sincronizarea Dolby cu unele TV-uri LG și posibilitatea selectării sunetului pentru ieșirea HDMI.

Nu dețin acest receptor pentru a va oferi si alte informații, dar puteti completa la comentarii, daca ați observat ceva nou suplimentar.


41 de comentarii despre subiectul „Kaon NA9240HD, firmware nou”:
Anonim

A fost lansata versiunea de soft VO 4 si a fost inlocuita cu versiunea VO6

Anonim

Our receiver still has version 01. How do I upgrade (there is no button in the menu to upgrade)? On Digi homepage there is also no description for this type of receiver (only Humax and Hyundai).

Anonim

Update only automatic via Satellite...

Anonim

Thank you for the info. Since the receiver has not updated itself so far (we have it 3 weeks now) do I have to leave it on a specific channel for it to update?

Anonim

Try the TVR 1, but poor chances. Normally, the update message appears automatically. It is also possible that the update is no longer available by satellite during this period.
Better call customer suport: http://www.rcs-rds.ro/asistenta/contact

Anonim

Tocmai am intrat in posesia unui asemenea receptor si constat cu suprindere ca nu am acces in meniu la posibilitatea de a alege ce satelit doresc, sau ce frecvente sa accesez, si nici macar nu stiu daca poate vedea si alte programe free de pe satelitul cu pricina, Intelsat 10-02. Chiar nu am reusit eu sa gasesc aceste setari, sau aparatul este de ce mai penibila modalitate setat/fabricat sa vezi doar canalele digi? Multumec antcipat de eventuale raspunsuri si sfaturi.
ps. Am mai avut antena si receptor de la ei acum cativa ani, dar puteam sa selectez ce vroiam eu cu acel receptor. Dezamagire... totala. Chiar ma gandesc sa cumpar un alt receptor HD care sa aibe posibilitatea sa setez ce satelit doresc eu, inclusiv asta (Intelsat 10-02) folosit de DIGI.

Anonim

Receptoarele de la operatorii DTH din Romania și de obicei și din alte țări nu sunt destinate pentru receptia FTA. Pentru aceasta pasiune a recepției satelit, achiziționați un receptor DVB-S2 din magazinele de specialitate, nu receptoare brănd-uite de operatori, acestea din urma fiind destinate doar recepției serviciilor proprii.

Anonim

Multumesc mult. Acum ramane sa ma familiarizez cu termenii folositi. :) Am rugamintea daca se poate prezenta cat mai pe scurt dar pe intelesul incepatorului termenii: DTH, FTA si DVB-S2? Nefiind acum in tara, am cautat ceva pe net, la aliexpress. Am gasit ceva cu referiri V6, V7, V8... etc. Au si locas pentru card, doar sa fie capabil sa vada si DIGI asta cu cartela de le ei si alte programe free de pe acel satelit. Nu ca ar fi ultra necesare acele sute de programe, dar parca te simti frustrat cand vezi ca ai platit aparatul (aproape) DEGEABA si platesti un abonament de "satelit" si vezi doar niste "programe romanesti". Multumesc mult.
ps. Nu stiu daca este permis sa dai linkuri cu alte site-uri sau cu locatia unor aparate sau servicii pentru vizionarea prin satelit, asa ca... am "tacut" in directia asta.

Anonim

Pentru Digi vei folosi receptorul actual. Pentru receptia FTA vei folosi receptorul cumparat. Deci va trebui sa le folosesti pe amandoua. Iti recomand sa cumperi receptoare de la magazinele specializate din Romania sau din tara unde te afli acum, nu receptoare no-name cu tunere slabe ( ca marci iti recomand Dreambox, VU+ si chiar modele ieftine precum Amiko, dar nu receptoare no-name si nici de la producatori necunoscuti). Pe receptor trebuie sa scrie DVB-S2, altceva nu te intereseaza ca termeni tehnici cand cumperi receptorul. DTH inseamna direct to home, adica un operator cum e Digi, Orange, Telekom etc. DVB-S2 este un sistem de modulatie fara de care nu vei receptiona toate canalele digitale necodate de pe sateliti, ci probabil doar o parte din cele standard defintion. FTA inseammna Free to Air, adica necodate. Suficiente informatii vei gasi pe acest site despre tot ce te intereseaza in privinta receptiei FTA.

Anonim

Multumesc mult pentru detalii... extrem de bine venite si interesante ca si directionare. Aveam o banuiala ca vor trebui doua aparate... hmm.... pare o politica de protectie, dar de fapt te respinge ca si cumparator/utilizator. Din Romania e mai greu sa cumpar acum, caci ei nu fac livrare in EU. O sa ma gandesc... fie iau ceva ce pot folosi acum, ori mai astept pana ajung in RO, caci e tam tam si cu cumparatul acolo si livratul in EU... ajunge costul de livrare la jumate cat aparatul... mda... Multumesc mult.

Gabriel

Am vazut ca azi a iesit un nou update pentru acest decoder. Stie cineva ce schimbari aduce?

Anonim

am cumparat acest aparat din tara ,cu abonament si nu am reusit sa l pun in functiune. semnal 90% putere 80% calitate 0 canale gasite dupa cautare .trimis in tara la service au gasit ceva ,nu stiu ce, in franta aceeasi situatie.am masurat tensiunea de alimentare a lnb la iesrea din receiver si am doar 14vcc .dace emisia sateli este cu polarizare orizontala are nevoie de min.16vcc din ce stiu eu.poate fi aceasta cauza nefunctionarii si daca da ce pot face? multumesc!

Anonim

Esti absolut sigur ca ai orientat antena pe satelitul care trebuie si nu pe un satelit invecinat?
Gasesti aici datele de receptie ale Digi Tv:

http://ro.kingofsat.net/pack-digitv.php

Anonim

multumesc pentru raspuns.am incercat sa receptionez semnal de la alti sateliti intentionat,folosind un satfinder dar receptorul nu arata nici o valoare a semnalului de unde am dedus ca este din constructie facut numai pentru frecventa intelsat 1002 dugitv.deci varianta cu alt satelit cred ca nu i ok.daca este posibil date despre polarizarea semnalului emisie digitv si deasemenea despre tensiuni polarizare a lnb ului.orice informatie ma ajuta,multumesc mult!

Anonim

Alimentarea LNB-ului din receptor se efectueaza cu tensiune de curent continuu cu valoarea de:
- 14Vcc pentru frecvențe cu polarizare verticală
- 18Vcc pentru frecvențe cu polarizare orizontală

Masoara tensiunile pe cablu, la locul unde intra mufa in LNB, nu pe receptor, ca sa vezi si daca e bun cablul.
Daca tensiunile sunt ok acolo, atunci e LNB-ul defect. Daca tensiunile nu sunt ok, e receptorul sau softul lui defect si nu ai ce sa faci decat sa il schimbi/repari.

Anonim

multumesc ,imi confirmi temerile, tensiunea la iesire receptor si intrare lnb aproximativ aceeasi,in jurul a 14 vcc.al doilea drum in tara cu el la service!oare daca cumpar un receptor din Franta va functiona cartela digitv cu acesta? stiam ca sunt imperecheate cartele cu receptorul!multumesc!

Anonim

Nu va functiona cu alt receptor, nici chiar daca e acelasi model. Trebuie sa le spui celor de la Digi sa iti schimbe receptorul, daca nu iti pot dovedi de fata cu tine ca functioneaza.

Flaviu

Buna ziua, am probleme cu decodorul meu NA9240, îmi da eroare “Smart card introdus greșit (24)”, deși cardul este introdus corect. Am rezolvat problema temporar dacă scot cardul și îl introduc din nou, eventual oprit și repornit decodorul. Ceva sfaturi? Va mulțumesc!

Anonim

Posibil să aibă cardul mizerie pe contacte? Curata contactele smart-card-ului cu o cârpa moale.

Flaviu

Am curățat, cred ca e defect. Uneori își revenea dacă îl lăsam închis câteva ore bune, fără a fi nevoie sa ating cardul. Speram sa fie ceva ușor de rezolvat, fără a trimite decodorul in țara pt a fi înlocuit, gen update de firmware/soft. Mulțumesc de sfat!

Anonim

Salut.
Eu nu mai vad decat Romania TV.
Celelalte posturi romanesti au semnul $.
Ce pot sa fac.
Am resetat la setarile initiale.
Degeaba.

Merci frumos

Anonim

Inseamna ca nu iti merg canalale codate, fie din cauza ca e cartela defecta, fie nu o citeste receptorul, fie e abonamentul neplatit, fie receptorul e defect. E ceva legat de decodare, oricum. Suna la relatii clienti si vei afla cauza.

Anonim

Am inlocuit vechiul decodor cu unul KAON NA 9240 si acesta nu gaseste programele tv.Nu gasesc nici unde imi arata valoarea semnalului sa vad daca este semnal la noul decodor.antena este pozitionata pe intelsat 1002 unde vechiul decodor are semnal 98%.ma puteti ajuta cumva?multumesc

Anonim

Dai un Factory Reset (Setari Implicite), poate incarca lista de canale...

Unknown

Nu merge de nici un fel.Am descoperit unde imi indica semnalul si nu e de nici un fel zero absolut.Pe decodorul vechi e semnal , pe asta ioc. Cablul de antena are vreo legatura? Nu reusesc sa pricep care e cauza .Lnb-ul e nou pt hd

Anonim

Am incercat si tot nimic. Semnal zero absolut.Intre timp am descoperit cum vad daca e semnal. Cel vechi are semnal cel nou nu vreau si pace.LNB-UL este nou. Nu inteleg care poate fi problema .

Anonim

Daca pe cel vechi e semnal de la satelitul corect si receptionezi canale, iar pe cel nou nu e semnal, e clar ceva de la receptor.

Anonim

Am 2 receptoare. La ambele acelasi lucru.Sa fie defecte amandoua?

Anonim

Daca pe receptorul vechi e semnal, iar pe cele noi nu e, atunci ambele sunt defecte sau gresit setate.

Mai bine suna la relatii clienti sa trimita o echipa, de ce te chinui sa afli cauza pe internet? Ca nu prea poate nimeni sa te ajute doar pe baza unor informatii foarte minimale, fara sa fie la fata locului pentru teste.

Anonim

Am gasit problema era de la cablul de alimentare.Daca aveam posibilitatea sa chem pe cineva as fi facut-o. Sunt in afara tarii si in zona nu exista depanatori digi. Oricum acum functioneaza ambele cu semnal optim.

Anonim

Cum era problema de la cablul de alimentare? Nu prea vad legatura... Nu erau receptoarele conectate in priza electrica?

Anonim

Am vrut sa schimb un receiver SD pe care il am in custodie cu unul nou Kaon 9240 Na,dar am renuntat pentru ca nu am avut sa dau 150 ron.

Anonim

buna ziua . exista un receiver care merge cu cartela digi tv .

Anonim

Cartela Digi este pentru receptoarele oficiale ale companiei.

Unknown

Salutare. Daca ma poate ajuta cineva cu o parere. Am tre decodoare kaon 9240 si la toate 3 imi da eroare cartela smart expirata,am sunat la digi mi'au facut nu stiu cate reinitializari dar nimik. Problema ii ca nu sunt in tara pt al duce la un service. Daca ma poate ajuta cineva cu vreun sfat. Multumesc

Anonim

Ai semnal pe toate canalele? Daca nu ai semnal bun pe frecvența pe care transmit ei reactivarea, nu se reactivează. Trebuie sa lași mai mult timp pe acel canal receptoarele, parca Digi Film sau TVR2, întreabă pe ei, daca ai semnal. Vezi că mi se pare că poți seta sa trimită semnalul de reactivare chiar tu, de pe undeva din contul tău online de pe siteul Digi. Dar vezi prima dată daca ai semnal și calitate corect pe toate frecvențele canalelor Digi.

Emil Raevschi

@unknown în contul digicare poți reinitializa cartela. Încearcă această variantă. Durează 3-5 minute reinitializarea.

Unknown

Buna ziua ce dimensiune de parabolica si ce lnb imi recomandati ptr a avea cel mai bun semnal in Zaragoza (Spania),e nevoie de un amplificador de semnal (de care? Interior, exterior!!)? Si cum actualizez software la un kaon NA9240HD,il am de trei ani. Va multumesc anticipat. O zi buna

Anonim

Buna ziua.
Sunt posesorul unui decodor Kaon NA9240HD cu versiunea firmware:00.00.00.11
As dori sa stiu cum il setez pentru modalitatea upgrade sau daca cineva care are in posesie firmware-ul sa mi-l furnizeze.
Cu multumiri.

SorinS

Anonim

buna dimineata, am un re. sat. de la focus ( Vodafone ) kaon hd zapper-co3600, intrebarea pentru 20 de puncte: se poate debloca din reteaua vodafone? a. aparat a fost imperechiat candva cu cartela de la ei ( Focus )

Anonim

Focus Sat nu a aparținut niciodată de Vodafone. Daca receptorul e de la Focus Sat, nu trebuie desperecheat, îl poți folosi ca sa recepționezi canalele care sunt transmise la liber pe sateliți.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile