luni, 19 noiembrie 2018

Travel Mix va emite și în 4K Ultra HD

Recent, televiziunea Travel Mix a devenit disponibilă în HD, deocamdată fiind preluată și redistribuită în rezoluție High Definition doar de INES, precum și online pe website-ul propriu al Travel Mix. Dar acest post tv românesc are planuri mari și se pregătește de lansarea unei versiuni în rezoluție Ultra HD, conform unei pagini dedicate, creată și accesibilă pe websiteul oficial al televiziunii Travel Mix.

Adresa web a acestui anunț privind o viitoare versiune 4K a Travel Mix este aici: https://www.travelmix.ro/travel-mix-4k/. La această adresă web "în lucru" este menționată și o dată calendaristică, respectiv 21 februarie 2019. Desigur, este posibil să fie menționată o dată estimativă, iar lansarea să fie mai târziu, din cauză că pot interveni diverse dificultăți tehnice sau de altă natură în implementarea unui proiect bazat pe cele mai noi tehnologii.

"Versiunea 4K a televiziunii Travel Mix va fi oferită spre redistribuție oricărui operator de servicii de tv cu plată și o vor prelua cei care consideră ca este oportun pentru ei și clienții lor", a precizat Travel Mix.

Până acum, doar RCS RDS a anunțat lansarea unui post de televiziune în Ultra HD, denumit Digi 4K, care încă nu a început sa emită, dar pentru care s-a obținut deja de la CNA licență audiovizuală.

UPDATE 20 noiembrie 2018: Televiziunea de turism Travel Mix a răspuns la cateva întrebări adresate de HD Satelit.

HD Satelit: Cum ați decis să demarați proiectul Travel Mix 4K?

Travel Mix: "Este provocarea tehnologiei care nu stă pe loc, deja 8K ne bate la ușă. Un model de televizor 8K a fost pus deja la vânzare în magazine din România. Suntem o televiziune de turism și dorim o calitate cât mai bună a imaginii. Sute de mii de români care au investit sau vor investi în televizoare 4K. Și sunt mult mai multe motive să susținem un asemenea demers".

HD Satelit: Ce conținut la rezoluție 4K veți difuza?

Travel Mix: "România este o țară frumoasă, cu foarte multe obiective și destinații turistice, iar producțiile Travel Mix 4K vor pune și mai mult în evidență acest potențial turistic."

HD Satelit: Cât de receptivi vor fi operatorii de televiziune cu plată în privința redistribuției unui canal 4K, în condițiile în care mulți dintre acești furnizori de tv cablu din România încă oferă servicii de televiziune analogică?

Travel Mix: "Considerăm că epoca transmisiei prin cablu a semnalului analogic se apropie de final, iar industria media pune accent pe calitate. În locul unei televiziuni distribuită în sistem analogic se pot transmite simultan cinci canale HD sau unul ori două canale 4K. Tehnologia va oferi în viitor și mai multă calitate. Va propun sa ținem pasul cu ea, altfel rămânem la analogic."

UPDATE 8 ianuarie 2019: CNA a aprobat în ședința de astăzi modificarea licenței televiziunii Travel Mix, care poate astfel să transmită și în rezoluție 4K, urmând ca emisia în Ultra HD sa înceapă peste câteva luni, cu program diferit de grila televiziunii Travel Mix actuale.


13 comentarii despre subiectul „Travel Mix va emite și în 4K Ultra HD”:
Anonim

Tareee! Bv Travel Mix, poate va incepe sa emita in Ultra HD inainte de Digi 4K si va deveni Travel Mix prima televiziune Ultra HD romaneasca.

Anonim

Foarte bine, sper sa finalizeze cu bine proiectul si sa demonstreze altor televiziuni din Romania ca emisia in 4K nu e ceva Science-Fiction.

Anonim

Chiar ar merita, și cu siguranță ar fi urmărit de mulți, dar, deocamdată nici un cablit nu a preluat măcar versiunea HD. Păcat !

Anonim

Foarte bine asteptam !

Niculae

Chiar mi-ar place sa vad peisajele din Romania in 4K la tv. Am deja un televizor 4k, iar un canal pur romanesc, cu filmari UHD din Romania, ar fi perfect pentru ceea ce imi doresc eu pentru inceput in materie de televiziune 4K in tara noastra. Daca vor emite cumva si in HDR, nu doar 4K simplu, ar fi chiar senzational.

Anonim

Cred ca e cam greu sa faci productie in 4K, mult timp de renderizat montajele 4K, iar in HDR e si mai dificil. Deci sa ne multumim si cu 4K fara HDR.

Niculae

Inteleg ca e mult mai dificila productia in 4K cu HDR, dar nu imposibila. Pe satelit exista deja de ceva timp un canal premium denumit Travel XP 4K, il receptionez aici in Germania, iar acest post tv emite in 4K HDR HLG. Desigur, e de salutat inițiativa chiar si in 4K a Travel Mix si sper sa devina realitate, pentru mine ar fi o mare bucurie sa imi pun in utilitate televizorul 4K din Romania.

Giony

Niculae, hai că mi-ai PLĂCUT tare mult! Oare numai tu ti-ai dori un asemenea canal 4K ?

Giony

Cu mai mult timp în urmă spuneam că pe SATELIT (cred că 23,5 E) ruleaza un canal UHD care prezintă în buclă imagini din Amsterdam ,fără sunet. Iată că astăzi intrând pe acest canal sunt prezentate videoclipuri cu sunet .Dar ceea ce mă uimește este că văd cu adevărat imagini UHD HDR .Fantastic ! Pe ecran,în stânga este afișat ULTRA HD -ULTRA HIGH DEFINITION ,în dreapta sus - NRJ POLE TV (am mai întâlnit această siglă), iar jos în stânga, afișat UHD 2160p a' 24 Mbps. ULUITOARE IMAGINI din punct de vedere al calității și nu numai.

Giony

Am omis să spun că acest canal se numește TEST 2.Rulează un mixaj de videoclipuri,in buclă cu durata de aproximativ 30 de minute .La sfârșit se mentionează TEST TEHCNOLOGIC făcut de NRJ POLE TV- noiembrie 2018.

Anonim

Au anuntat aici ca Trave Mix 4K va incepe sa emita de prin luna martie 2019

https://www.bucurestitv.net/bucuresti-tv-se-vede-in-toata-romania/

Adi

Poate aude si Upc-ul ca ei se fac ca nu stiu de 4k.

GIONY

Sunt primii care aud,dar am mai spus că fiecare difuzor tv are politica sa. Crezi că eu nu mia-și cumpara un bolid ultimul răcnet, dar nu am bani.Cei care au îl cumpără. Așa e și televiziunile ,cine are potenta introduce 4K, cine nu are rămâne cu HD.Dar stai liniștit că în câțiva ani te saturi de 4K.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile