joi, 7 februarie 2019

Satelitul Hellas Sat 4 a fost lansat

Satelitul Hellas Sat 4 (denumit și HS-4 / SGS-1) a fost lansat pe orbita geostaționară prin intermediul misiunii numărul 103 a Ariane 5, în data de 6 februarie 2019.

A fost o lansare dublă: în poziția superioară a rachetei s-a aflat satelitul Hellas Sat 4, iar al doilea pasager a fost satelitul GSat-31, cel de-al 40-lea satelit de comunicații al ISRO (Institutul de cercetare spațială indiană), ce va fi plasat la 48 grade Est și va oferi servicii în banda Ku pentru subcontinentul indian.

Hellas Sat 4 va oferi capacitați de telecomunicații, inclusiv de televiziune, internet, telefonie și alte servicii de comunicații în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Sud. Hellas Sat 4 va deservi aproximativ 3 milioane de locuințe și va fi plasat la 39 grade Est, alături de Hellas Sat 3. Hărțile detaliate tehnic privind acoperirea de semnal a fasciculelor Hellas Sat 4 vor fi oferite după intrarea acestui satelit în serviciul comercial. Totuși, au fost oferite câteva hărți teoretice.


Hellas Sat 4, construit pe baza platformei A2100, va avea o durată de exploatare comercială de 15-23 de ani. Satelitul este echipat cu 34 transpondere în banda Ku, plus alte transpondere în banda Ka.

UPDATE 6 martie 2019: "Sateliți cu propulsie chimică au nevoie de zece zile pentru a ajunge la orbita geostaționară, în timp ce sateliții de mare putere trebuie să facă acest pas în 100 de zile" , a declarat Christodoulos Protopapas, CEO al operatorului de sateliti Hellas Sat, care a mai spus ca Hellas Sat 4 va ajunge la 39 grade Est la sfârșitul lunii mai 2019.


14 comentarii despre subiectul „Satelitul Hellas Sat 4 a fost lansat”:
Anonim

La 39 Est e si Telekom Romania, deci in viitor vor fi mai multe frecvente disponibile pentru acest DTH romanesc, cand intra in funcțiune satelitul Hellas Sat 4.

Anonim

Pe langa semnalele pentru Europa, mi se pare foarte interesant si semnalul pentru Orientul Mijlociu, e maxim si in Romania, nu ma asteptam!

Anonim

Pentru primul anonim: Vor fi disponibile numai dacă Telekom dorește acest lucru.

Anonim

Ba nu, vor fi disponibile, nu conteaza ca vrea sa nu Telekom sa le inchirieze. Ca doar nu comanda Telekom lui Arabasat daca sunt sau nu frecventele disponibile pe noul satelit. Telekom poate sa comande doar daca vrea sa inchirieze sau nu noi frecvente, dar nu daca vor fi sau nu disponibile pentru inchiriat.

Anonim

Am și eu o nedumerire, de ce durata de viață a sateliților este limitată undeva la 15 ani? Ce se strică la ei, de ce nu poate fi prelungită viata lor?

Anonim

Cam atat ajunge combustibilul lichid ca sa ii tina pe orbita. Satelitii nu stau chiar pe loc, o mai iau la vale, la stanga, la dreapta, trebuie mentinuti fix si pentru aceasta se consuma combustibil lichid. Modelele foarte noi de sateliti au si sisteme de propulsie electrice care prelungesc viata satelitului, ajutand la economisirea combustibilului lichid. Pe de alta parte, tehnologia evolueaza mult in 15 ani, e destul pentru un satelit.

Anonim

Referitor la primul anonim: Transponderele dupa Hellas-sat 4 poate fii disponibile nu mai daca vrea telekom dth sa le in chirieze asta depinde daca vor.

DTH Fan

Anonim, ce legatura are Telekom cu disponibilitatea transponderelor de pe Hellas Sat 4? Hellas Sat 4 va oferi transpondere disponibile pentru orice DTH care vrea sa le inchirieze.

La 39 grade est sunt diverse DTH-uri, NU DOAR TELEKOM. Arabsat le va pune la dispozitie altor operatori care au nevoie de capacitate noua la acea pozitie. Ce treaba are Telekom in toata chestia asta? Ca doar nu e unicul utilizator al acestei pozitii, deci nu comanda Telekom ce face Arabsat cu transponderele de pe noul satelit si nici daca le pune sau nu la dispozitie.

Deci eu cred ca tu fie:
- nu stii ca pe satelitii Hellas Sat sunt mai multi operatori DTH, nu doar Telekom
- fie nu intelegi unii termeni, deci sa te ajut:
DISPONIBILITATE: Însușirea de a fi disponibil; starea a ceea ce este disponibil.
DISPONIBIL: De care se poate dispune. Care nu are (momentan) o destinație precisă. 3 a Care este liber (pentru a putea fi utilizat).

Anonim

Da sunt trei operatori Bulsatcom Telekom si A1 BG

Anonim

Si pot chiar sa vina si alti operatori noi la acea pozitie.

Anonim

Da dece sa nu vina depinde de capacitatile care le in chiriaza transponderi pe acesti doi sateliti Hellas-sat 2 si Hellas-sat 3 la 39 est

Anonim

Adica Hellas-sat 4 (Hellas-sat2)

Anonim

Ce Hellas-sat 4 (Hellas-sat2) ?

Hellas Sat 3 si Hellas Sat 4 poate vrei sa spui.

Hellas Sat 2 a incetat serviciile pentru DTH-uri:

https://www.hdsatelit.com/2018/12/satelitul-hellas-sat-2-oprit-furnizarea.html

Anonim

Da stiu Hellas-sat 2 a fost mutat se afla undeva la 40 west

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile