Smithsonian Channel își continuă expansiunea internațională și va lansa oficial primul său serviciu european pe 12 februarie 2019. Chiar dacă este dedicată pentru piața audiovizuală din Marea Britanie, televiziunea este transmisă în teste necriptate (la data publicării acestor informații) în versiuni HD și SD, printr-un fascicul european al satelitului Astra 2G de la 28,2 grade Est și astfel se poate recepționa cu antene de dimensiuni obișnuite și în România. Testele de transmisie au început din decembrie 2018.
Televiziunea Smithsonian Channel era disponibilă deja pe plan internațional în Canada, Singapore și America Latină. Programele originale ale televiziunii de documentare Smithsonian Channel acoperă o gamă largă de subiecte non-fictive, inclusiv istorie, călătorie, spațiu cosmic, știință, natură și cultura pop.
Inspirată de faimoasa instituție Smithsonian (cel mai mare complex muzeal și de cercetare din lume, fondat de englezul James Smithson, care și-a donat averea către SUA pentru "a crește și răspândii cunoașterea"), în colaborare cu SHOWTIME și CBS, televiziunea Smithsonian Channel a devenit recunoscută la nivel internațional pentru calitatea programelor documentare non-fictive. Este cel mai nou canal tv care a câștigat un premiu Emmy.
"Televiziunea Smithsonian Channel a rezonat deja puternic cu publicul din Canada, Singapore și America Latină. Suntem bucuroși că vom oferi publicului britanic grila noastră diversificată de programe premium originale", a precizat Tom Hayden, președintele rețelei Smithsonian Networks.
"Avem o lungă istorie în colaborarea cu companiile de producție din Regatul Unit și de-a lungul timpului programele noastre au fost prezentate de televiziuni de top din Marea Britanie. Vom oferi multe noi programe interesante în Marea Britanie, împreună cu lansarea de noi producții specifice locale", a adăugat David Royle, Chief Programmer Officer la Smithsonian Networks.
În România am testat recepția versiunii HD cu antena de 90 cm, frecventa recepționată pe satelitul Astra 2G de la 28,2 grade Est fiind 11171, polarizare orizontală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S QPSK (deocamdată denumirea EPG a televiziunii este "51110") .
O altă frecvență pentru Smithsonian Channel, pe același satelit, dar care oferă versiunea SD, este 11265, polarizare verticala, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S QPSK (deocamdată având denumirea EPG "52126").
Din păcate, nu au anunțat dacă va rămâne sau nu la liber, asa ca dacă doriți sa vizionați acest canal, testați cât mai repede.
- Acasă
- Televiziuni internaţionale
- Televiziunea de documentare Smithsonian Channel, recepționabilă prin satelit
joi, 7 februarie 2019
Televiziunea de documentare Smithsonian Channel, recepționabilă prin satelit

Citește și alte articole din categoriile:
Frecvente de receptie,
Stiri,
Televiziuni internaţionale
Top 5 articole în ultimele 7 zile
-
După mai mult de 11 ani de la lansare, televiziunea România Tv a început să emită în rezoluție HD și, desigur, în format 16:9. Deocamdată, î...
-
CNA a aprobat proiectul de modificare a Deciziei 72/2012 privind condițiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie. La artico...
-
Vodafone Spania lansează un serviciu cu 5 televiziuni 4K ( numarul canalelor tv 4K oferite se va dubla până la sfârșitul anului) și conținut...
-
Televiziunea FRANSAT UHD Demo este transmisa necriptat ( posibil temporar ) prin satelitul Eutelsat 5 West A de la pozitia orbitala 4 grade ...
-
ANCOM a organizat a patra licitatie in care au fost puse la dispozitie 2 multiplexuri nationale de televiziune digitala terestra, 26 regiona...
Se vede postul și la Telekom satelit ?
Nu, de ce-ar fi acest post tv la Telekom satelit? Scrie clar cum se recepționează in Romania, si dupa cum vezi, nu e pe satelitul Hellas Sat de la 39 Est, unde e Telekom Romania.
Nu o sa vedem noi asa ceva ! Pentru noi ,sunt altele.... stiti voi bine, ce si cum.
merge fb pe sd pe 11265 ....restul e codat am 92 cu 52 semnal si calitate..
Noua frecvență pentru Smithsonian Channel UK: 11508.50MHz, pol.V (DVB-S2 SR:23000 FEC:2/3 - Necodat).
Trimiteți un comentariu
☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.