joi, 21 martie 2019

Condamnați la închisoare cu executare pentru streaming-ul ilegal al meciurilor din Premier League

Coordonatorii unui serviciu de streaming ilegal au fost condamnați astăzi la închisoare cu executare, pedepsele primite fiind unele dintre cele mai aspre condamnări decise vreodată pentru infracțiuni legate de piraterie media. Steven K., care a coordonat infracțiunea, ​​a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare. Paul R. a primit o sentință de 6 ani și 5 luni, iar Daniel M. o sentință de 4 ani și 3 luni. Juriul de la Curtea de Corupție Warwick a decis verdictul după un proces care a durat patru săptămâni.


Serviciul de streaming era vândut de compania Digital Switchover Limited, prin intermediul website-urilor sale (de exemplu Yourfootie), și a oferit accesul ilegal la meciuri din Premier League și din alte competiții sportive în peste 1000 de baruri și locuințe din Anglia și Țara Galilor. Instanța a concluzionat că respectiva companie a câștigat peste 5 milioane de lire sterline din activitatea ilegală de streaming.

Operațiunea ilegală a utilizat diverse tehnologii pentru a oferi servicii în mod fraudulos pe parcursul unui deceniu. Condamnații au colaborat cu diverse terțe persoane din Regatul Unit și din întreaga Europă, pentru a crea fluxuri ilegale de streaming, pe care apoi le-au vândut clienților. Printre furnizorii lor a fost și Terry O'R., care a fost condamnat la 4 ani de închisoare în anul 2016 pentru conspirație de fraudare a Premier League și a furnizorilor de televiziune cu plată. Pe parcursul conspirației, Terry a obținut în mod fraudulos și furnizat clienților televiziuni premium din grilele a peste 20 radiodifuzori din întreaga lume.

Toate aceste metode au permis utilizatorilor să vizioneze fără permisiune televiziuni cu plată, fără a plăti corespunzător radiodifuzărilor și implicit proprietarilor drepturilor de televizare.

Judecătorul a descris operațiunea ca fiind o "afacere necinstită". Metodele tehnice avansate utilizate de inculpați pentru a bloca eforturile radio-difuzorilor de a investiga frauda, ​​care includea utilizarea tehnicilor de blocare a logo-urilor și a watermarking-ului digital, au constituit o circumstanță agravantă. Judecătorul a criticat de asemenea pe administratorii de baruri care au utilizat serviciul de televiziune pirat prin streaming, catalogându-i "profund necinstiți" pentru că au profitat de un serviciul pirat de televiziune, fără a plăti radio-difuzorilor legali.

"Decizia de astăzi este încă o dovadă că legea se va aplica, în cele din urmă, companiilor și indivizilor care fraudează pe radiodifuzori și le încalcă drepturile de autor. Pedepsele privative de libertate decise reflectă gravitatea și amploarea acestor infracțiuni. Folosirea acestor servicii este ilegală, iar fanii ar trebui să fie conștienți de faptul că ei semnează acorduri cu operatori ilegali. Acești clienți riscă de asemenea să fie victime ale fraudelor sau furtului de identitate, prin oferirea datelor personale și a detaliilor financiare. Investițiile Premier League în tehnologie de ultimă generație, combinate cu acțiuni anti-piraterie de amploare, cum ar fi cea de astăzi, demonstrează că piratarea transmisiilor de fotbal a devenit mult mai dificilă în Marea Britanie", a precizat Kevin Plumb, Directorul Serviciilor Juridice ale Premier League.

"Decizia instanței demonstrează că streaming-ul ilegal și accesul neautorizat la transmisiile de meciuri de fotbal din Premier League este o infracțiune gravă. Aceasta a fost o afacere ilegală care avea rolul de a câștiga bani din fraudarea Premier League și a radio-difuzorilor legitimi. Dorim să le explicăm telespectatorilor care folosesc servicii de acest tip că nu este vorba de o zonă gri în legislație, ci este o încălcare clară a legii. Nu este o infracțiune fără victime: aceste practici pun în pericol mii de locuri de muncă ale oamenilor obișnuiți. Să nu credeți că internetul vă oferă anonimitate: nu vă oferă", a adăugat Kieron Sharp, director general al organizației britanice de protecție a proprietății intelectuale FACT.

UPDATE 22 martie 2019: Europol a dezvăluit o acțiune de mai mare amploare, în legătură cu compania de streaming ilegal tv prin protocol IP din Marea Britanie. Au fost efectuate în total 14 raiduri simultane: opt în Spania (în provinciile Malaga, Madrid și Alicante), patru în Danemarca și două în Regatul Unit. 66 de servere au fost deconectate ca urmare a raidurilor. Serviciile tv prin protocol IP ofereau clienților din 30 de țări peste 800 canale tv, inclusiv de sport și de filme, cu servere situate în Spania, Danemarca, Marea Britanie, Letonia, Olanda și Cipru. Se estimează că grupul a realizat aproximativ 8 milioane de euro din serviciile de televiziune online, deci nu se limitează doar cele 5 milioane de lire sterline obținute de trioul din Marea Britanie.


7 comentarii despre subiectul „Condamnați la închisoare cu executare pentru streaming-ul ilegal al meciurilor din Premier League”:
Anonim

In primul rand ca nu mai existe piraterie sa ne lase sa avem acces la toate meciurile din Premier League, in Europa o treime dintre aceste meciuri nu sunt transmise la TV din cauza unei reguli tampite de acuma 50 de ani numita 3pm foot, lumea vrea sa aiba acces la toate meciurile din campionatele puternice, nu cat ne dau televiziunile cu lingurita, mai ales in Romania.

Anonim

nimeni nu s-ar complica daca programele ar avea preturi accesibile. preturile la pachetele care contin sport au explodat in ultimii ani. in plus sunt de acord cu comentariul anterior: ce fel de europa unita avem daca nu putem cumpara pachete de programe prin satelit din alta tara?

Anonim

Eu nu sunt de acord cu ce comentati voi. Pirateria e piraterie si gata. Nu are scuze si pretexte de genul ca de ce nu ofera canalele nu stiu ce operator in toata Europa.

Nicu

Despre ce vorbim? In stire e vorba despre UK, nu despre Romania.
Respectivii au piratat canalale chiar in TARA LOR, in UK, unde clientii puteau sa se aboneze LEGAL. De aceea nu au primit nicio indulgenta.

Anonim

saracii de ei, din pasiune au facut totul, ca sa dea canale si la cei din alte tari... din pasiune pentru bani... ce masini aveau... :)

Anonim

Faci confuzie, imaginile sunt de la politia din Spania. Acelea erau masinile colaboratorilor din Spania, adica aceia mai amarati din afacerea aia.

Anonim

Nicu, nu ma intelege gresit, nici eu nu sunt de acord cu pirateria si total impotriva celor care fac averi din munca altora, bine le-au facut. Insa si furnizorii de drepturi tv si operatorii ar trebui sa ofere preturi decente si distributie internationala. Daca ar face asta, pirateria si acesti pirati IPTV ar disparea de la sine, fara sa fie nevoie de interventia politiei. Pur si simplu nu ar mai cumpara nimeni de la ei, in nicio tara.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile