luni, 20 mai 2019

Asociația Coaliția pentru Economie Digitală lansează petiția #continuam pentru reglementarea de urgență a serviciilor ride sharing. UPDATE: Scrisori deschise adresate Primului Ministru si Președintelui PSD

Asociația Coaliția pentru Economie Digitală, organizație independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing și e-hailing din Romania, Uber, Bolt și Clever, lansează petiția #continuam, o inițiativă dedicată celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban să continue să funcționeze în România, anunță Asociația Coaliția pentru Economie Digitală printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Petiția poate fi semnată la adresa https://www.continuam.ro/ unde sunt disponibile toate informațiile despre situația din acest moment de pe piața de ride sharing și e-hailing.

Am dorit să punem la dispoziția celor 2,5 de milioane de români care folosesc aceste platforme un canal prin care să-și poată spune punctul de vedere, într-un mod civilizat, așa cum sunt și serviciile de transport pentru a căror reglementare milităm. Credem că nu prin proteste de stradă, prin blocarea piețelor publice și a traficului trebuie să ne facem auzită vocea, ci prin mobilizarea civică a celor care sunt alături de noi. Sperăm că și Guvernul României va auzi aceste voci și va lua o decizie cât mai repede”, spune Cătălin Codreanu, Președintele Asociației Coaliția pentru Economie Digitală.

Asociația Coaliția pentru Economie Digitală este de părere că doar adoptarea imediată a unei Ordonanțe de Urgență care să reglementeze serviciile de ride sharing va asigura continuarea funcționării acestora la întreaga capacitate și va preveni abuzurile împotriva șoferilor parteneri. Asociația atrage atenția că interpretarea greșită a modificărilor aduse Legii Taximetriei săptămâna trecută precum și lipsa reglementării specifice a dus la numeroase acțiuni împotriva șoferilor: amenzi, plăcuțe de înmatriculare ridicate de Poliție și chiar acte de violență. Prin urmare, numărul șoferilor activi pe platforme a scăzut cu 25% într-o singura zi, iar timpul de așteptare pentru comenzile plasate prin cele trei aplicații a crescut la peste 10 minute.

Segmentul de ride sharing aduce, anual, beneficii, directe și indirecte, de peste 1 miliard de lei și oferă un loc de muncă pentru peste 20.000 de șoferi parteneri. Sunt servicii care pun România pe harta transportului urban modern. Oferă alternative sigure și familiare atât utilizatorilor de zi cu zi, dar mai ales turiștilor care sunt deja obișnuiți cu ele.

Modernizarea transportului urban din România poate începe cu reglementarea acestor servicii. Acestea, pe lângă beneficiile de ordin financiar pe care le aduc, contribuie într-o măsură foarte mare la descongestionarea traficului.

Despre Asociația Coaliția pentru Economia Digitală

Coaliția pentru Economia Digitală este un catalizator pentru digitalizarea economiei României și un avocat al inițiativelor și programelor inovatoare, ce încurajează serviciile digitale în folosul unei Românii competitive. Susținem inovarea digitală și impactul său pozitiv asupra societății.

UPDATE 21 mai 2019: Asociatia Coalitia pentru Economia Digitala solicita primului ministru Viorica Dancila si presedintelui partidului de guvernamament Liviu Dragnea implicarea pentru reglementarea cat mai rapida a serviciilor de ride shareing si e-hailing disponibile pe piata din Romania.

In scrisorile deschise adresate acestora Asociatia spune ca modificarile aduse la legea 38/2003 intrate in vigoare saptamana trecuta, impreuna cu lipsa unei reglementari specifice pentru industria de ridesharing și e-hailing au creat o criza in domeniul serviciilor de transport alternativ, criza care se adancește pe zi ce trece. Modificarile la legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, multi șoferi ai Uber, Clever și Bolt fiind amendati de Politie și luandu-se impotriva lor masura ridicarii placutelor de inmatriculare pentru 6 luni.

Incertitudinea a redus numarul soferilor activi pe aplicatiile companiilor de ride sharing, acesta fiind cu 25% mai mic decat media zilnica, ceea ce a facut ca timpul de asteptare sa creasca la peste 10 minute. In prezent sunt cu aproximativ 35% mai putini soferi care preiau comenzi pe cele trei aplicatii. Acest lucru se traduce in timpi foarte mari de asteptare, de aproape patru ori fata de o zi obisnuita dar si in costuri considerabil mai mari pentru romanii care folosesc aceste aplicatii.

Regăsiți textul complet al celor doua scrisori in materialele de mai jos:


Către: Domnul Liviu Dragnea, Președintele Partidului Social Democrat

Subiect: Criza de pe piața de transport în sistem ride sharing și e-hailing

Stimate Domnule Președinte,

Ne adresăm Dumneavoastră ca Președinte al principalului partid de guvernământ pentru a preveni o criză care poate avea efecte extrem de grave atât asupra cetățenilor, cât și asupra economiei românești. Modificările aduse de ordonanța care modifică legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ridesharing și e-hailing au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ, criză care se adâncește pe zi ce trece. Așa cum anticipasem, modificările la legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulți șoferi ai Uber, Clever și Bolt fiind amendați de Politie și luandu-se împotriva lor masura ridicării plăcuțelor de înmatriculare pentru 6 luni. Mai mult, incertitudinea a redus numărul șoferilor activi pe aplicațiile companiilor de ride sharing, acesta fiind cu 25% mai mic decât media zilnică, ceea ce a făcut ca timpul de așteptare să crească la peste 10 minute. În prezent sunt cu aproximativ 35% mai puțini șoferi care preiau comenzi pe cele trei aplicații. Acest lucru se traduce în timpi foarte mari de așteptare, de aproape patru ori față de o zi obișnuită dar și în costuri considerabil mai mari pentru românii care folosesc aceste aplicații. Serviciile de ridesharing și e-hailing sunt folosite de 2,5 milioane de români, iar existența și buna funcționare a acestora sunt esențiale pentru asigurarea unui transport eficient în București și marile orașe ale țării. Nu doar industria, dar și utilizatorii acestor servicii doresc o reglementare cât mai urgentă a acestora. O petiție care cere reglementarea de urgență a acestui tip de servicii a adunat, în câteva ore, zeci de mii de semnături iar numărul acestora crește în fiecare minut. Domnule Președinte, deși am discutat împreună cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale ca reglementarea acestor servicii să fie aprobată în același timp cu intrarea în vigoare a modificărilor la legea taximetriei, acest lucru nu s-a întâmplat. Deși cele două ministere au elaborat deja un proiect de Ordonanță de Urgență, iar industria și experții au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect să permită funcționarea în continuare a acestor servicii, adoptarea acestuia întârzie. Este nevoie de o decizie politică pentru adoptarea acestui proiect de Ordonanță de Urgență în prima ședință de Guvern. De decizia Dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci și veniturile celor peste 20.000 de șoferi, precum și beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le crează aceste servicii.

Cu deosebită considerație,

Cătălin Codreanu
Președinte Asociația Coaliția pentru Economia Digitală.



Către: Doamna Viorica Dăncilă, Prim Ministrul României

Subiect: Criza de pe piața de transport în sistem ride sharing și e-hailing

Stimată Doamnă Prim Ministru,

Ne adresăm Dumneavoastră în calitate de șef al Guvernului pentru a preveni o criză care poate avea efecte extrem de grave atât asupra cetățenilor, cât și asupra economiei românești. Modificările aduse de ordonanța care modifică legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ridesharing și e-hailing au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ, criză care se adâncește pe zi ce trece. Așa cum anticipasem, modificările la legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulți șoferi ai Uber, Clever și Bolt fiind amendați de Politie și luandu-se împotriva lor masura ridicării plăcuțelor de înmatriculare pentru 6 luni. Mai mult, incertitudinea a redus numărul șoferilor activi pe aplicațiile companiilor de ride sharing, acesta fiind cu 25% mai mic decât media zilnică, ceea ce a făcut ca timpul de așteptare să crească la peste 10 minute. În prezent sunt cu aproximativ 35% mai puțini șoferi care preiau comenzi pe cele trei aplicații. Acest lucru se traduce în timpi foarte mari de așteptare, de aproape patru ori față de o zi obișnuită dar și în costuri considerabil mai mari pentru utilizatori. Serviciile de ridesharing și e-hailing sunt folosite de 2,5 milioane de români, iar existența și buna funcționare a acestora sunt esențiale pentru asigurarea unui transport eficient în București și marile orașe ale țării. Nu doar industria, dar și utilizatorii acestor servicii doresc o reglementare cât mai urgentă a acestora. O petiție care cere reglementarea de urgență a acestui tip de servicii a adunat, în câteva ore, zeci de mii de semnături iar numărul acestora crește în fiecare minut. Doamnă Prim Ministru, un proiect de reglementare a fost elaborat deja de Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale, iar industria și expertii au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect să permită funcționarea în continuare a acestor servicii, spre beneficiul românilor și a economiei românești. Depinde doar de Cabinetul pe care-l conduceți adoptarea acest proiect de Ordonanță de Urgență în prima ședință de Guvern. De decizia Dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci și veniturile celor peste 20.000 de șoferi, precum și beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le crează aceste servicii.

Cu deosebită considerație,

Cătălin Codreanu
Președinte Asociația Coaliția pentru Economia Digitală


UPDATE 22 mai 2019: Asociația Coaliția pentru Economie Digitală a anunțat următoarele:

"Peste 200.000 de oameni au semnat petiția pentru reglementarea de urgență a serviciilor de ridesharing, în mai puțin de două zile. Solicităm Guvernului să arate că au auzit vocea consumatorilor și să publice chiar azi proiectul de OUG promis.

Am transmis acest mesaj și reprezenanților Guvernului în cadrul unei noi întâlniri avute azi, a șasea din ultimele două luni, unde am discutat aspecte tehice privind viitoarea reglementare.

Între timp, simțim cu toții efectele ordonanței de modificare a legii taximetriei: mii de șoferi nu mai au astăzi niciun venit și 2,5 milioane de utilizatori fie nu pot găsi o mașină, fie trebuie să plătească costuri și de până la de trei ori mai mari. Credem că urgență este întru totul justificată. Fiecare zi care trece fără o decizie din partea Guvernului afectează direct milioane de oameni."


UPDATE 23 mai 2019: Asociația Coaliția pentru Economie Digitală a anunțat următoarele:

"Am avut astăzi o nouă întâlnire la Ministerul Transporturilor cu grupul de lucru pentru reglementarea serviciilor ridesharing. Guvernul a promis că va pune în dezbatere publică astăzi un proiect de OUG în acest sens. Am ajuns la un consens privind o parte din propunerile pe care le-am făcut, dar asta nu înseamnă nimic concret. Punerea în dezbatere publică nu schimbă cu nimic faptul că șoferii sunt vânați pe străzi, iar pasagerii nu pot găsi o mașină.

Credem că e importantă adoptarea ordonanței în prima ședință de Guvern. Numai în acest fel se poate corecta nedreptatea față de șoferi și pasageri.

Cele aproape 300.000 de semnături ale petiției #continuam, strânse în mai puțin de 72 de ore arată, dacă mai era nevoie, că aceste servicii sunt dorite de români și fac o diferență în viața a zeci de mii de șoferi care își întrețin astfel familiile".


UPDATE 24 mai 2019: Referitor la proiectul de OUG publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, aceasta este pozitia Coaliției pentru Economie Digitala:

"La o primă vedere, proiectul de OUG detaliază un proces complex de autorizare și verificare a platformelor, masinilor și șoferilor, similar cu cel din industria de taxi.

Cu toate acestea, există deja semnale că patronatele companiilor de taxi pregătesc o opoziție vehementă. Avem încredere că guvernul nu va ceda presiunilor și va alege să reprezinte interesul consumatorilor, prin crearea unui mediu competitional modern.

Amintim însa că punerea în transparență nu schimbă cu nimic situația de fapt. Incertitudinea și riscul sancțiunilor pentru șoferi au rămas, ceea ce face ca numărul șoferilor activi să rămână la jumătate din media zilnică. În continuare, timpul de așteptare rămâne ridicat, iar prețurile crescute. Adoptarea de urgență a proiectului pus în dezbatere publică este singura soluție pentru revenirea la normal", a precizat Cătălin Codreanu, Președinte al Coaliției pentru Economie Digitală, printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.


UPDATE 4 iunie 2019: Asociația Coaliția pentru Economie Digitală, organizație independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing și e-hailing din Romania, Uber, Clever și Bolt, anunță că a depus, simbolic, la registratura Guvernului României o parte a celor peste 400.000 de semnături ale petiției #continuam. Semnăturile au fost strânse în mai puțin de o săptămână.
Petiția este o inițiativă dedicată celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban să continue să funcționeze în România.

„Românii, șoferi și utilizatori, au arătat Guvernului că își doresc în continuare un transport urban civilizat. Am demonstrat faptul că utilizatorii dar și șoferii cu care colaborăm susțin reglementarea acestor servicii moderne de transport urban. Ne dorim ca Guvernul României să-și onoreze promisiunea făcută chiar de Primul Ministru și să adopte în ședința de Guvern de săptămâna aceasta ordonanța de urgență care reglementează serviciile de mobilitate urbană”, a declarat Cătălin Codreanu, președintele Asociației Coaliția pentru Economia Digitală.

La depunerea petițiilor au participat și 3 dintre cei peste 100 de șoferi care au fost amendați și cărora le-au fost confiscate numere de mașină.

Acum două săptămâni, m-am dus să onorez o comandă, erau un domn și o doamnă. După 200 m metri m-au oprit două echipaje de poliție și mi-au ridicat plăcuțele. De pe 16 mai, au crescut prețurile și timpii de așteptare pentru că oferta de mașini este mai mică. Era evident să se întâmple asta, sunt mașinile noastre și ne temem pentru că le folosim și în interes personal. Dacă ar fi să mai am numere la mașina personală aș face în continuare același lucru pentru că este ceva în care cred și îmi place”, a explicat Oana Mihai (47 de ani) care colaborează cu o aplicație de ridesharing de peste 1 an.

Guvernul a promis în repetate rânduri, cel mai recent pe 23 mai, chiar prin vocea Premierului care spunea că până la finalul lunii mai această ordonanță de urgență va fi adoptată de Guvernul României. Doar crearea spațiului legal de funcționare a acestor servicii va asigura în continuare funcționarea acestora la întreaga capacitate și va preveni abuzurile, care au luat amploare, împotriva șoferilor parteneri. De la intrarea în vigoare a modificărilor la Legea taximetriei aproape 100 de șoferi au fost sancționați de Poliție prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare fiind lăsați fără o sursă de venit. Prin urmare, numărul șoferilor activi pe platforme a scăzut cu mai mult de jumătate față de o zi normală, iar timpul de așteptare pentru comenzile plasate prin cele trei aplicații a crescut de peste patru ori față de media unei zile normale.

Serviciile de ride sharing aduc, anual, beneficii, directe și indirecte, de peste 1 miliard de lei și oferă un loc de muncă pentru peste 20.000 de șoferi parteneri. În plus, oferă alternative sigure atât utilizatorilor de zi cu zi, dar și turiștilor care sunt deja obișnuiți cu ele.

Modernizarea transportului urban din România poate începe cu reglementarea acestor servicii. Acestea, pe lângă beneficiile de ordin financiar pe care le aduc, contribuie într-o măsură foarte mare la descongestionarea traficului.

UPDATE 13 iunie 2019: Asociația Coaliția pentru Economia Digitală solicită Guvernului urgentarea procesului de adoptare a Ordonanței de Urgență care reglementează serviciile de transport urban alternativ.

Asociația Coaliția pentru Economie Digitală, organizatie independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing și e-hailing din Romania, Uber, Clever și Bolt, explica în comunicatul remis către hdsatelit.com că solicită Guvernului urgentarea procedurii de adoptare a ordonanței de urgență promisă cu mai bine de două luni în urmă.

A mai trecut încă o săptămână de promisiuni. Lucru care ne aduce și mai aproape de vacanța parlamentară și în imposibilitatea de a adopta această ordonanță. Perspectiva de a rămâne peste vară fără acces la aceste servicii de mobilitate urbană este deosebit de gravă atât pentru utilizatori dar mai ales pentru șoferii colaboratori. Pentru mulți dintre ei prestarea acestor servicii este esențială pentru completarea veniturilor familiilor.

Solicităm urgentarea procedurilor în condițiile în care toți pașii de transparență decizională și consultare publică au fost parcurși și nu există niciun temei pentru care adoptarea acestei ordonanțe să treneze. Suntem la o lună de la intrarea în vigoare a modificărilor la legea taximetriei și efectele acesteia asupra industriei de ridesharing se văd de la o zi la alta. Sunt, la nivel național peste 250 de șoferi colaboratori ai celor trei platforme sancționați. Majoritatea dintre sunt în imposibilitatea de a-și mai folosi mașinile personale pentru următoarele 6 luni.

Este necesară adoptarea acestei ordonanțe de urgență mai ales că la nivelul Parlamentului European un nou regulament dedicat economiei digitale, inclusiv platformelor de transport alternativ, a fost adoptat și urmează să fie publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

A mai trecut încă o săptămână de promisiuni. Mai sunt doar două ședințe de guvern în care această ordonanță, promisă cu aproape trei luni în urmă, poate fi adoptată și înregistrată în Parlament înainte ca acesta să intre în vacanță. Situația este critică atât pentru șoferii colaboratori ai platformelor noastre cât mai ales pentru utilizatorii care găsesc din ce în ce mai greu mașini prin intermediul aplicațiilor. Mai puțin de jumătate dintre șoferii celor trei aplicații sunt pe traseu - acest lucru face ca timpul de așteptare să fie foarte mare iar cursele mult mai scumpe. Solicităm urgentarea procedurii de adoptare a Ordonanței de urgență care ne-a fost promisă încă din 29 martie”, a declarat Cătălin Codreanu, președintele Asociației Coaliția pentru Economia Digitală.

În continuare utilizatorii celor trei aplicații întâmpină probleme în a găsi o mașină disponibilă. Timpii de așteptare sunt în continuare foarte mari comparativ cu o zi normală. Sunt situații în care se așteaptă chiar și de trei ori mai mult comparativ cu timpii de așteptare dinainte de 16 mai - data intrării în vigoare a modificărilor la legea taximetriei.

Reglementarea serviciilor de ridesharing este vitată pentru mai mult de 2,5 milioane de utilizatori ai acestor platforme și pentru peste 20.000 de români care au o sursă de venit din prestarea acestor servicii. Unii dintre ei au rămas fără mașina personală din 16 mai și până acum.

La nivelul Uniunii Europene sunt 25 țări în care aceste servicii sunt deja reglementate sau în curs de reglementare.

UPDATE 26 septembrie 2019: Perioada de tranziție pentru transportul alternativ rămâne 1 noiembrie

Asociația Coaliția pentru Economia Digitală, organizație independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing și e-hailing din România, Uber, Clever și Bolt, face un apel la o informare corectă a opiniei publice în ceea ce privește reglementările legislative cu privire la transportul alternativ.

Conform OUG 49/2019 atât platformele care intermediază transportul alternativ cât și operatorii trebuie să obțină autorizațiile necesare până cel târziu la 1 noiembrie 2019. Pentru a îndeplini cerințele legale la această dată, operatorii trebuie să se autorizeze la Autoritatea Rutieră Română pentru a furniza servicii de transport alternativ. Apoi trebuie să obțină copii conforme pentru fiecare autoturism care va fi folosit pentru aceste servicii. În același timp, intermediarii acestor servicii vor obține avizul tehnic de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Asociația Coaliția pentru Economia Digitală atrage atenția că orice discuție despre modificările aduse de către Senat la OUG 49/2019 sunt premature, având în vedere că acestea trebuie aprobate și de către Camera Deputaților. Prin urmare nu se poate vorbi nici de o extindere a termenului limita de autorizare.

1 noiembrie este data la care expiră perioada de tranziție în care operatorii de transport și șoferii colaboratori se pot autoriza pentru transportul alternativ. Până la această dată toți operatorii și șoferii parteneri care doresc să furnizeze servicii de transport alternativ trebuie să se autorizeze conform prevederilor OUG 49/2019. Indiferent de amendamentele care se vor aduce acestei Ordonanțe de Urgență acestea nu produc efect legal dacă nu sunt promulgate ca lege. Este foarte important de menționat acest aspect deoarece ne dorim o informare corectă a celor interesați de efectele acestei Ordonanțe de Urgență”, a declarat Cătălin Codreanu, Președintele Coaliției pentru Economia Digitală.

UPDATE 6 noiembrie 2019: Coaliția pentru Economia Digitală a remis o declarație către hdsatelit.com.

”În contextul controalelor efectuate astăzi de către Poliția Rutieră asupra operatorilor de transport alternativ, Asociația Coaliția pentru Economia Digitală, organizație independentă care reprezintă principalele companii de ridesharing și e-hailing din România, amintește că, în ciuda eforturilor făcute de autoritățile de reglementare de eliberare a tuturor documentelor necesare, lipsa capacității administrative a făcut ca acest lucru sa nu fie finalizat la 1 noiembrie, deși toți operatorii de transport alternativ sunt în diferite stadii de îndeplinire a condițiilor necesare.

Mai mult decât atât, Parlamentul României a adoptat deja o lege care prelungește termenul de conformitate până în februarie 2020. Legea va ajunge pe masa Președintelui României pentru promulgare în această săptămână și suntem convinși că publicarea în Monitorul Oficial este o chestiune de zile. Până la soluționarea acestui aspect, însă, trebuie să găsim o soluție pentru a oferi pasagerilor servicii de transport, în condiții cât mai optime, astfel încât să nu ajungem din nou în situația din primăvară, când pasagerii așteptau zeci de minute pentru a găsi o mașină disponibilă, iar costul ajunsese să fie prohibitiv.

Avem încredere că noul Ministru al Internelor va acționa în interesul cetățenilor," a declarat Cătălin Codreanu, Președintele Asociației Coaliția pentru Economia Digitală.





UPDATE 8 ianuarie 2020: 1 februarie este termenul la care colaboratorii platformelor de transport alternativ trebuie să dețină toate avizele necesare

Asociația Coaliția pentru Economia Digitală, organizație independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing și e-hailing din Romania, Uber, Clever și Bolt, a remis către hdsatelit.com un comunicat prin care face apel către șoferii colaboratori să depună cât mai urgent în agențiile Autorității Rutiere Române toate documentele necesare eliberării ecusoanelor de transport alternativ sau a altor documente prevăzute de OUG 49/2019 pentru furnizarea acestor servicii.

Este importantă depunerea cât mai urgentă a documentației la agențiile ARR pentru ca acestea să poată elibera copiile conforme și/sau ecusoanele, după caz, în timp util până la 1 februarie.

1 februarie este data limită la care toate entitățile (operatorii platformelor electronice, operatorii de transport și șoferii) implicate în furnizarea serviciilor de transport alternativ trebuie să îndeplinească toate cerințele OUG 49/2019. Toate cele trei platforme de intermediere a transportului alternativ, membre ale Coaliției, sunt avizate tehnic pentru furnizarea de astfel de servicii de către Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Este foarte important ca operatorii de transport și șoferii colaboratori să finalizeze toate etapele de autorizare în vederea furnizării de servicii de transport alternativ până la 1 februarie. În acest interval de timp câteva mii de șoferi vor trebui să se autorizeze. Motiv pentru care îndemnăm partenerii noștri să meargă și să depună cât mai urgent documentația necesară eliberării fie a copiilor conforme fie a ecusoanelor pentru a nu îngreuna activitatea ARR atât pentru preluarea actelor cât mai ales pentru eliberare”, a declarat Cătălin Codreanu, Președintele Coaliției pentru Economia Digitală.


2 comentarii despre subiectul „Asociația Coaliția pentru Economie Digitală lansează petiția #continuam pentru reglementarea de urgență a serviciilor ride sharing. UPDATE: Scrisori deschise adresate Primului Ministru si Președintelui PSD”:
Anonim

Cand ceva merge bine in Romania si are calitatea serviciilor ca in Vest, adica ride sharingul, se gaseste cineva care creează legea care sa distruga acel ceva.

Anonim

@Anonim sau se gasesc cativa soferi romani sa schimbe regulile si sa abuzeze de clientii care au nevoie disperata sa ajunga undeva dupa bunul plac...mi-ar placea nu numai sa ramana aceste servicii de ride sharing active, dar sa fie si reglementate in asa fel incat soferii sa nu mai refuze asa usor clientii pentru ca nu castiga suficient de pe un anumit traseu...daca nu iti convin conditiile ca sofer, fa-te taximetrist

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile