miercuri, 29 mai 2019

Mediaset a achiziționat 9,6% din ProSiebenSat.1

Compania italiană Mediaset a achiziționat o participație de 9,6% din radio-difuzorul german ProSiebenSat.1. Nu au fost dezvăluite detalii financiare, dar a fost precizat că prin această achiziție Mediaset dorește să-și consolideze relația cu ProSiebenSat.1. Mediaset Italia, Mediaset España și ProSiebenSat.1 au fost deja parteneri apropiați timp de cinci ani, ca membri ai Alianței Media Europene (EMA).

"Achiziția unei participații la ProSiebenSat.1 este o decizie menită să ofere valoare pe termen lung și perspectivă de dezvoltare internațională. Aceasta achiziție consolidează relația noastră existentă. Grupul Mediaset, devenind acționar, confirmă respectul pentru managementul actual al ProSiebenSat.1. Procesul rapid al globalizării determină scenarii internaționale: companiile europene de media trebuie să își unească forțele dacă doresc să mențină identitatea noastră culturală europeană, dar și pentru a rezista concurenței giganților media mondiali. În acest spirit de colaborare și viziune comună, Mediaset, liderul media din Italia și Spania, a decis să investească în ProSiebenSat.1. Suntem siguri că este o investiție care va crea valoare tangibilă pentru ambele grupuri media", a declarat Pier Silvio Berlusconi, CEO al Mediaset.

Anterior, Mediaset, TF1 și ProsiebenSat1 au anunțat vor lansa o platformă online pan-europeană gratuită cu filme, seriale și alte producții.

ProSiebenSat.1 operează canale TV comerciale gratuite, posturi de televiziune cu plată, posturi de radio și alte afaceri media conexe. A fost constituit pe 2 octombrie 2000 prin fuziunea posturilor germane de televiziune ProSieben Media AG (înființat în 1989) și Sat.1 SatellitenFernsehen GmbH (fondat în 1984 ca PKS (Programmgesellschaft für Kabel- und Satellitenrundfunk)). Televiziunile operate de companie sunt oferite în Germania (kabel eins, kabel eins Doku, ProSieben, ProSieben Maxx, Sat.1, Sat.1 Gold, sixx, kabel eins classics, ProSieben Fun, Sat.1 Emotions), Austria (kabel eins Austria, ProSieben Austria, Puls 4, Sat.1 Österreich, sixx Austria, Sat.1 Gold Österreich, ProSieben Maxx Austria, Kabel Eins Doku Austria, ATV, ATV2), Elveția (ProSieben Schweiz, Sat.1 Schweiz, kabel eins Schweiz, sixx Schweiz, Puls 8). Compania operează și o televiziune pentru audiența germană din SUA și Canada (ProSiebenSat.1 Welt).

Mediaset este o companie de mass-media cu sediul în Italia, cea mai mare companie de televiziune din țară. Fondată în 1987 de fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi și controlată astăzi, cu o participație de 38,6%, de către compania de holding Fininvest, concurează în primul rând împotriva radio-difuzorului public RAI, dar și a radio-difuzorilor privați La7 și Sky Italia. Compania Mediaset operează televiziunile Rete 4, Canale 5, Italia 1, La5, Mediaset Extra, Boing, Cartoonito, TgCom24 și altele.


Niciun comentariu despre subiectul „Mediaset a achiziționat 9,6% din ProSiebenSat.1”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile