duminică, 9 iunie 2019

Planurile pentru Focus Sat după vânzarea M7 Group către Canal +

Jaromir Glisník, membru al consiliului director al M7 Group, companie care a cumpărat UPC DTH (ce include și Focus Sat România), a oferit pentru portalul Parabola noi informații despre achiziția UPC DTH și despre vânzarea M7 Group către Canal+ (Astorg/Vivendi).


Jaromír Glisník a explicat că Astorg este un investitor financiar care cumpără companii, le crește valoarea timp de câțiva ani și apoi le vinde din nou: "Negocierile dintre M7 Group si Vivendi au fost relativ scurte, cu o durată de aproximativ o jumătate de an. Nu cred că pe termen scurt schimbarea acționarului va aduce schimbări rapide pentru clienții M7 Group. Pe termen mediu și lung nu pot sa fac declarații în numele noului proprietar. Deoarece nu este un investitor financiar, ci strategic, mă aștept la proiecte cu o rentabilitate mai mare a investițiilor. Canal + are o imensă bibliotecă de producții și realizează în continuare altele noi. Dorim să oferi clienților noștri canale tv în plus comparativ cu grila actuală. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a estima exact ce canale noi vom putea oferi clienților M7 Group."

Cu câteva săptămâni înainte de cumpărarea M7 Group de către Canal +, autoritățile de reglementare au aprobat preluarea operatorul concurențial UPC DTH (care operează platformele freeSAT, UPC Direct și Focus Sat) de către M7 Group.

"UPC DTH și M7 Group colaborează deja, iar tranziția de la infrastructura tehnologică a UPC DTH la infrastructura noastră este pregătită intens. Aceasta se referă la tehnologia de tip head-end, la up-linkul de semnal, dar și la aplicațiile pentru gestionarea datelor clienților și cele privind plățile efectuate de aceștia. Scopul nostru este de a prelua afacerea în cel mai scurt timp posibil. Uplink-ul semnalului pentru DTH-uri va fi din Luxemburg, pentru unul/unele dintre DTH-uri, și din Usingen, Germania, pentru altul/altele. Clienților UPC DTH (pe termen scurt și mediu, cât mai curând posibil) dorim să le oferim servicii Over-the-top similare cu Skylink Live TV, fără taxă suplimentară. Toate facilitățile vor fi disponibile pe televizoarele smart mai noi de la Samsung, LG, Vestel, pe dispozitive cu Android și iOS și bineînțeles pe computerele conectate la internet", a mai precizat Jaromír Glisník.

Reprezentantul companiei a mai explicat pentru sursa citată că se pot utiliza în continuare brandurile freeSAT și FocusSat, dar că vor fi eliminate dublurile SD ale canalelor HD, iar oferta de canale High Definition va fi extinsă.

"Nu vom redifuza în grila aceeași televiziune de două ori, adică simultan și în rezoluție SD, și în rezoluție HD. Termenul limită pentru dezactivarea dublurilor SD nu este decis, dar probabil schimbările vor avea loc treptat, pe parcursul verii. Vom extinde ofertele de programe HD pe toate piețele. Aceasta deja face parte din planurile noastre. Distribuția HD este totuși costisitoare și vom alege canalele pe baza audientele individuale ale acestor posturi tv. Vom redenumi UPC DTH, din cauză că nu suntem autorizați să folosim brandul UPC mult timp. Deoarece suntem proprietarul 100% al UPC DTH, avem posibilitatea de a alege ca încetarea utilizării mărcii să fie realizată prin diverse modalități, cum ar fi de exemplu fuziunea într-o singură companie. Pentru moment, nu pot oferi mai multe detalii. Însă putem continua să folosim denumirile freeSAT și FocusSat. Va trebui să redenumim platforma DTH din Ungaria. Încă nu suntem hotărați ce brand să folosim. Decizia va fi luată în următoarele câteva luni, nu are rost sa ne grăbim. Noul nostru acționar poate avea propria strategie de brand corporativ, așa că merită așteptarea", a explicat  Jaromír Glisník.

Deocamdată nu s-a decis ce pozitie orbitală va fi utilizată pentru serviciile M7 Group sau dacă va fi cea de la 23,5° Est (Astra) sau de la 0,8° Vest (Thor), dar este luată în considerare difuzarea de aplicații HbbTV prin satelitul Thor.

"Nu am decis încă, negociem cu furnizorii de distribuție prin satelit. Vom alege varianta cea mai avantajoasă. Cu toate acestea, nu trebuie să ne grăbim, avem contracte pe termen lung pentru ambele poziții. O mutare rapida de la o pozitie orbitală la alta ar fi foarte costisitoare și nu ne-ar reduce cheltuielile. Luam în considerare difuzarea de aplicații HbbTV prin satelitul Thor. HbbTV este un format care este utilizat pe scară largă în mai multe țări. Este foarte posibil ca, pe termen lung, să nu aibă succes. Bineînțeles, știm că unele dintre televiziunile din grilă văd potențial în aceasta tehnologie. Însă nu oferim singuri serviciile HbbTV, este decizia televiziunilor. Dacă radio-difuzorul decide să difuzeze în alb-negru, vom difuza o imagine alb-negru. Dacă HbbTV îi completează programul, vom oferi și noi HbbTV. Clientul nostru e stăpânul nostru. Probabil timpul va demonstra cererea reala din piața pentru HbbTV", a mai precizat Jaromír Glisník pentru Parabola.

UPDATE 8 septembrie 2019: Canal Plus a primit acordul Comisiei Europene pentru a finaliza achiziția companiei M7 Group, proprietara Focus Sat. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 8 iulie 2020: Focus Sat: "Denumirea legală a companiei de care aparține brandul Focus Sat s-a schimbat în Canal+ Luxembourg S.à.r.l". Detalii găsiți AICI.


6 comentarii despre subiectul „Planurile pentru Focus Sat după vânzarea M7 Group către Canal +”:
Anonim

Cu M7, Vivendi sau cine vreti voi, FocusSat este in continuare de vanzare, pana cand il va cumpara Orange TV sau Digi TV. Cam la asta se rezuma pe scurt viitorul acestui DTH.

Anonim

Freesat aparține de UPC?

Anonim

Da, dar nu e freesat din Romania, au doar același nume.

radu.ionut.boss

Anonim 1, Focusat a fost cumparat de Canal + Franta, tu nu sti sa citesti.

Anonim

Pachetul Familia va fi disponibil la prețul de 35 lei/lună (TVA inclus) începând din 1 august 2019.

George

Daca se confirma, in 2020, cele scrise de @radu.ionut.boss, sa speram ca grilele de programe Canal + vor aparea si in Romania ; daca in Polonia s-a putut de ce sa nu se poata si la noi ?!!? OK, preturile vor sari la abonamente, dar eu prefer sa platesc pentru content de calitate !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile