duminică, 18 august 2019

Decalaj între cererea pentru lansări de sateliți și oferta de servicii de lansare: perioadă de așteptare până la lansare este de 6-24 luni

Compania de cercetare și consultanță "Frost & Sullivan" a prognozat în raportul "Global Space Industry Outlook Analysis" că veniturile totale de pe piața mondială a producției de sateliți vor depăși 366 de miliarde de dolari (330,2 miliarde de euro) până în anul 2030, existând o cerere globală pentru lansarea a 12.766 sateliți care va genera $102,52 miliarde dolari din prestarea serviciilor de lansare.

"Industria spațială evoluează rapid: platformele de sateliți devin mai performante, mai stabile și mai durabile, grație evoluției hardware și software, sistemelor de propulsie electrică și capacității de a oferi fascicule orientabile de semnal; concurența pe piața serviciilor de lansare a sateliților scade prețurile; noile modele de afaceri bazate pe mega-constelații de sateliți vor influenta puternic piața conectivității și a studierii planetei din spațiu. În prezent, există un decalaj clar între cererea pentru lansări de sateliți și oferta de servicii de lansare, cu o perioadă medie de așteptare până la lansare de la șase luni la doi ani. Deja peste 40 de noi companii dezvoltă vehicule de lansare pentru a reduce această decalaj intre cerere și ofertă”, precizează raportul F&S.

"Datorită diferenței existente între ofertă și cerere, piața serviciilor de lansare a sateliților are prețuri rigide. Cu toate acestea, odată cu introducerea de noi vehicule de lansare și a capacităților de lansare reutilizabile, este posibil ca oferta de servicii de lansare sateliți să crească, iar prețurile să scadă. Segmentul de piață al sateliților de telecomunicații are cea mai rapidă creștere, datorită creșterii cererii pentru fabricarea de sateliți de telecomunicații de mare capacitate, dar și a constelațiilor de sateliți. Tot mai mulți operatori noi sau vechi doresc să își lanseze sateliții de comunicații de mare capacitate, dar și sateliți pe orbita geostaționară mijlocie (MEO) sau cea joasă (LEO). Acest fenomen va determina o cerere repetată pentru producție și pentru misiuni de lansare, dar și misiuni de înlocuire a tot mai multor sateliți de telecomunicații", se mai precizează în raport.


Niciun comentariu despre subiectul „Decalaj între cererea pentru lansări de sateliți și oferta de servicii de lansare: perioadă de așteptare până la lansare este de 6-24 luni”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile