duminică, 4 august 2019

Televiziunea americană 4K Universe, transmisă prin satelitul Eutelsat Hot Bird 13E

Televiziunea americană 4K Universe a inceput sa fie transmisă de câteva zile în rezoluție Ultra HD prin intermediul satelitului Eutelsat Hot Bird 13E, amplasat la poziția orbitală de la 13 grade Est. Televiziunea 4K Universe este momentan transmisă necriptat. Însă, fiind o televiziune premium, este foarte posibil ca în viitor să fie criptată. La momentul publicării acestor informatii, recepția este la liber, fiind posibilă în România cu antene de dimensiuni obișnuite.

Televiziunea 4K Universe utilizează codec-ul HEVC la un bitrate de aproximativ 17 Mbit/s, iar rezoluția imaginii este de 3840 x 2160 pixeli. Pista audio este în limba engleză, la 320 kbit/s. Frecvența de receptie este 10727, polarizare orizontală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK.

4K Universe este o televiziune care transmite 24 de ore pe zi în format 4K. A fost lansată pe 1 martie 2016 pentru piața americană, dar ulterior, din decembrie 2018, a fost distribuită și în Europa prin intermediul unui operator de cablu din Elveția.

Suntem foarte încântați să transmitem 4K UNIVERSE prin intermediul flotei de sateliți HOTBIRD. Gama captivantă de serii, filme și documentare UHD, precum și programele de sport în direct vor încânta și atrage noi audiențe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord”, a precizat Gerry O'Sullivan, vicepreședintele executiv al Eutelsat Global TV și Video.

Deoarece consumatorii continuă să achiziționeze tot mai multe televizoare 4K, operatorii de sateliți estimează că televiziunile Ultra HD care oferă o grilă robustă de programe sunt esențiale pentru a răspunde cererii tot mai mari de programe 4K de înaltă calitate. 4K Universe furnizează un conținut convingător în format liniar, practic pentru redistribuția prin satelit către operatorii de televiziune prin cablu.


2 comentarii despre subiectul „Televiziunea americană 4K Universe, transmisă prin satelitul Eutelsat Hot Bird 13E”:
Giony

Multumesc HD SATELIT, imagine de excepție pe 4K UNIVERSE.

Giony

Scuzati-mă că postez aici. Pentru iubitorii de fotbal,peste cateva clipe începe meciul dintre Benfica și Sporting - pe HOTBIRD, CANALUL RTPi - necodat

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile