sâmbătă, 17 august 2019

Turcia va lansa trei noi sateliți: Türksat 5A, Türksat 5B și Türksat 6A

Ministerul transporturilor și infrastructurii din Turcia a anunțat că flota de sateliți a Türksat (companie de stat care deține deja sateliți precum Türksat 3A, 4A și 4B) va fi extinsă. Turcia va furniza servicii în Asia, Africa și Europa, utilizând flota sa, care va include șase sateliți: "Semnalul va ajunge până în China", a anunțat ministrul Cahit Turhan.

Turcia operează sateliți la două longitudini diferite (42° Est și 50° Est) și intenționează să plaseze satelitul Türksat 5A, care este în prezent în proces de fabricație, la 31 grade longitudine estică. Un alt satelit, Türksat 5B va crește  cu noi frecvențe capacitatea de la 42 de grade longitudine estică. Sateliții Türksat 5A și Türksat 5B vor fi fabricați de Airbus, au sistem cu propulsie electrică și urmează să fie lansați cel mai devreme în anul 2020, respectiv 2021.

De asemenea, compania turcă construiește un alt satelit, Türksat 6A. Va fi primul satelit produs 100% în Turcia și va fi amplasat la 42 grade Est, cândva în perioada 2020-2023. Va avea 16 transpondere în Banda Ku și 2 în banda X. În timp ce transponderele de bandă X vor acoperi cu semnal doar teritoriul Turciei, transponderele de bandă Ku ale Türksat 6A vor avea trei zone de acoperire: prima zonă va fi întreaga Turcie, a doua va fi „Zona de Vest” (care acoperă Insulele Britanice în Vest, țările scandinave in Nord, Africa de Nord în Sud și Marea Caspică în Est) și „Zona de Est” (care acoperă Anatolia în Vest, Federația Rusă în Nord, Arabia Saudită și Pakistanul în Sud și granița națională a Chinei la Est).
Se estimează că proiectul va costa aproximativ 250 milioane dolari.

Actuala flotă de sateliți a Turciei include de asemenea trei misiuni științifice (Götürk-1, Göktürk-2 și sistemul de observare a Pământului RASAT).


UPDATE 8 ianuarie 2021: Satelitul Turksat 5A a fost lansat cu succes. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 5 mai 2021: Satelitul Turksat 5A a ajuns la poziția orbitală 31 grade Est. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 28 iunie 2021: Au început testele de transmisie prin noul satelit Turksat 5A de la 31 grade Est. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 20 decembrie 2021: Satelitul Turksat 5B a fost lansat cu succes. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 16 iunie 2022: Satelitul Türksat 5B a fost pus în funcțiune la 42 grade Est. Mai multe detalii găsiți AICI.


7 comentarii despre subiectul „Turcia va lansa trei noi sateliți: Türksat 5A, Türksat 5B și Türksat 6A”:
Anonim

E bine, sunt multe canale la liber de pe sateliti din Turcia se prind si in Romania. Au programe bune, pacat ca filmele sunt dublate in turca. Acum vreo 15 ani canalele tv turcesti difuzau filme foarte noi, de multe ori vedeam pe canale din Turcia filme care rulau chiar in cinema la acel moment.

Anonim

Chiar, sunt canale turcesti cu subtitrare in romana? Prietena mea e cu telenovelele turcesti...si citisem pe undeva de un canal care are...

Anonim

Da. Canalul TDC e turcesc cu seriale subtitrate in romana.

Anonim

Turcia lanseaza 3 sateliti, Romania se lupta cu dvbt2 si prelungirea analogicului pana la "sfantul asteapta"

Anonim

Viitorul televiziunii este DTH-ul si IP-TV-ul (acolo unde exista infrastructura), cablu si terestra au zilele numarate

Anonim

@Anonim #3

Imi place de tine.

Anonim

Canale turcesti pe satelit cu subtitrare in romana?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile