vineri, 31 ianuarie 2020

Parlamentul European dorește să impună încărcătoare compatibile cu toate dispozitivele mobile care se vor lansa

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care încearcă să oblige "urgent" pe fabricanții de telefoane mobile, tablete, e-book readere și alte dispozitive asemănătoare să fabrice încărcătoare comune, care se pot folosi pe toate noile dispozitive mobile, indiferent de brand. De asemenea, rezoluția solicită factorilor de decizie din UE să caute modalități de creștere a numărului de cabluri și încărcătoare care sunt reciclate și să se asigure că nu este obligatoriu să se cumpere un încărcător nou pentru fiecare dispozitiv nou achiziționat.

În anul 2009, producătorii de smartphone-uri, inclusiv Apple, au semnat un memorandum, fără caracter obligatoriu, de armonizare a tipurilor de încărcătoare. Totuși, propuneri similare au fost în trecut contracarate cu fermitate de Apple, ale cărui cabluri Lightning nu sunt compatibile cu dispozitivele fabricate de producătorii rivali. Apple s-a orientat și către utilizarea încărcătoarelor USB-C în unele produse. Alte mărci tind să folosească variante USB pentru încărcare.

Apple a declarat săptămâna trecută că obligarea la un încărcător comun va reduce inovația și va crea chiar mai multe deșeuri de mediu.

Comisia Europeană caută de peste un deceniu posibile soluții. Rezoluția constată că zeci de milioane de tone de deșeuri electronice sunt generate anual la nivel global, cu o medie de peste 6 kg pentru fiecare persoană. În 2016, în Europa, cifra totală de deșeuri electronice generate a fost echivalentă cu 16,6 kg în medie pe locuitor. Parlamentul afirmă că astfel de deșeuri reprezintă o poluare inutilă a mediului, care poate fi redusă.

Rezoluția adoptată joi solicită Comisiei să prezinte până în iulie norme legislative "îmbunătățite" privind încărcătoarele. Conform agendei de lucru a Comisiei pentru anul 2020, acțiunile legislative privind un încărcător comun sunt scadente în trimestrul al treilea.


3 comentarii despre subiectul „Parlamentul European dorește să impună încărcătoare compatibile cu toate dispozitivele mobile care se vor lansa”:
Anonim

Foarte bine, dar sa caute calea de mijloc, adica nici USB sau USB Mini ca la Samsung si altele, nici standardul Apple, ca la Iphone, ci USB-C, care este standard nou si cu multiple functii si posibilitati de conectare si performanta si care partial e agreat de ambele tabere rivale.

Anonim

Dpmdv cea mai buna mufa de incarcare este cea de la Samsung cu incarcare rapida UDB Type C. Nu trebuie sa tii cont de pozitia in care bagi mufa incarcatorului in telefon si prezinta rezistenta la folosire indelungata. Pe tipul vechi de incarcare de la Samsung microUSB, mufa aceea este prea mica si mulfe telefoane se stricau la alimentare deoarece multe persoane cu greu reuseau sa gaseasca pozitia de la mufa incarcatorului in telefon

radu.ionut.boss

Huawei, Samsung si Apple au USB-C deci nu vor fi probleme.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile