joi, 6 februarie 2020

Acțiune masivă împotriva distribuitorilor de servicii ilegale tv prin protocol IP din Bulgaria

Europol, organizația de combatere a criminalității la nivel european, a susținut o acțiune masivă împotriva distribuitorilor de servicii tv prin protocol IP ilegale din Bulgaria, în cadrul unei operațiuni executate de divizia informatică a Direcției generale bulgare de combatere a criminalității organizate, condusă de Parchetul Suprem de Casație din Bulgaria. Aceasta a fost a treia operațiune de succes din Bulgaria pe care Europol a susținut-o împotriva distribuitorilor de servicii tv prin protocol IP ilegale.
Ancheta a vizat șase companii active în orașele bulgare Sofia și Varna și regiunea Burgas.


Autoritățile naționale au efectuat 17 percheziții la domiciliu și au confiscat un număr mare de documente și informații digitale. Examinând dovezile, autoritățile au concluzionat că peste 30.000 de persoane au fost abonate la aceste servicii tv prin protocol IP ilegale.

Una dintre cele șase companii implicate a fost amendată cu suma de 650.000 euro. În urma acestei acțiuni, au fost deschise șase proceduri judiciare.

Coaliția de coordonare a drepturilor de proprietate intelectuală (IPC3) de la Europol a sprijinit ancheta la fața locului, prin trimiterea a doi experți în Bulgaria. Ofițerii Europol au verificat în timp real informațiile colectate, utilizând bazele de date ale Europol. Operațiunea, gestionată de IPC3 de la Europol, a fost parțial finanțată de Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO).


21 de comentarii despre subiectul „Acțiune masivă împotriva distribuitorilor de servicii ilegale tv prin protocol IP din Bulgaria”:
Unknown

acum urmeaza astia de la noi?ca si la noi sunt cateva si cred ca sunt la fel de legale ca cele din Bulgaria

Iulian

In afara dr Telekom vreo 2 societăți de prin Ardeal si Digi in probe, restul rețelelor ip_tv sunt ilegale. Aveti grila unde va abonați sa nu va bată la poarta pentru că este infracțiune și cine plătește astfel de servicii.
Din ce vad in poze se ocupau si cu cryptomoneda că aveau si niște RIGuri de minat.

Anonim

Ai uitat de INES IPTV, care e tot legal.

In pozele Europol sunt probabil servere de conversie IPTV, nu sunt rig-uri.

Iulian

Mi-a scapat INES. In pozele 8 si 9 alea sunt RIGuri in toata regula. Uita-te in poza 9 ce ditamai ventilatorul au in spate placile alea video. De regula platformele astea pirat se finateaza prin cryptomoneda.

Anonim

Cryptomonezile sunt legale. Și rigurile la fel, deviem discuția... Ăștia aveau 30.000 de abonați, din abonamente se finanțau...

Iulian

Nu scot ei din abobamente cat consuma serverele alea curent si intretinerea lor. Crypto sunt legale pana la un anumit punct, sa pmtesti impozit pe banii luati din ele. Si in Romania o sa se impoziteze banii luati din crypto. Oricum, alta discutie....

Anonim

30000 abonamente cu 5 euro abonamentul înseamnă 150.000 euro incasari lunar. Serverele acelea consumau curent de 150.000 euro lunar?? :))

Aurelian

Crezi ca intra doar curentul. Omul a scris clar "curent si intretinerea lor". Citeste atent. O retea dinaia necesita upload ffffoarte mare, asta inseamna bani, multi bani, curentul este o cota parte

Cristi

Pai si intretinerea aceea costa 150.000 euro lunar? Nu conștientizezi ce suma este aceasta 150.000 euro lunar ?? 7 miliarde lei vechi lunar! Astia consumau maxim 10,000 euro lunar cu curentul, intretinerea, eventuala chirie a spatiului, internetul si salariile celui/celor care se ocupau de intretinere.

Si cum 5 euro lunar, ca preturile incep de la 10 euro lunar si 7 euro daca platesti anual toata suma la IPTV astea pirat, cauta si tu pe net daca nu ma crezi.

Bulgarii astia cu IPTV pirat fac o gramada de bani di IPTV pirat, nu au nevoie de minat cryptomonede si RIG-uri si alte jucarii cu profit nesigur. Daca era ceva neinregula cu cryptomonede sau altceva, anunta Europolul. Nu au anunat, ca nu are nicio legatura, ce tot deviati subiectul? Daca sunt acolo RIG-uri de minat, nu au sustinut afacerea, le-a pus unul pe acolo sa faca si el cativa euro. Si nu sunt ilegale cryptomonedele, ce tot vorbiti prostii??????????????? Nici nu se discuta despre asta in stire, e total offtopic.

Aici in esență vorba de unii care ofereau servicii IPTV ilegale, nu din cryptomonede, faceau minim 150.000 - 200.000 euro lunar. Asta acopera orice cheltuiala si orice banda de internet consumata, daca mai e pe undeva prin Europa banda de internet cu viteza GB cu limita de trafic... Nu mai incercati sa deviati subiectul de la IPTV ilegal, aia sunt niste infractori si gata, faceau totul pentru bani si faceau profit urias doar din asta. Aia castigau in Bulgaria intr-o luna cat castig eu la servici in 20 ani. Din IPTV ilegal, nu din cryptomonede.

Anonim

Cat scoteau numai ei stiu si or sa dea socoteala. Nu au "uns" unde trebuie că l3 mergea afacerea ai acum si nimeni nu auzea de ei. Cum a crescut prețul la "uns" cum hop surpriza. Sa fim seriosi, suntem mai monitorizati că niciodată. Si sarpe sa fii ca tot te găsesc dacă vor să dea de tine, mai al3s că ești "ne-uns"

Giani

Aici sa stii ca ai dreptate. Nu i-au prins după 100 de abonați, nici după 1000. Nu s-au sinchisit sa-i agațe nici macar după 10000 de abonați. Asa deodată hop la 30000 de abonați stai sa vezi ca au patit-o.

Anonim

E exact invers. Cei mici nu atrag atenția, Europol ii prind pe cei mari, care sunt și simplu de detectat, au site-uri in top in căutări in motoarele de căutare, au trafic uriaș pe abonamentele de internet. Și de ce iar deranja când sunt mici, ce sa le facă, sa le de-a amenda 10000 euro, când acțiunea Europol costa poate 100.000 euro? Așa le da amenda 650.000 și merita efortul. Nu e vorba de șpagă, ci pur și simplu cei mici nu prezintă interes de prima data. Se incepe cu peștii mari.

Florin

...corect, dar le vine și la cei mici rândul la un moment dat, stai liniștit...

Anonim

Ca sa prinzi pestele cel mare trebuie sa prinzi pestele cel mic. Daca este invers fenomenul este permanent

Anonim

La IPTV ilegal nu e asa, din ce am observat din știrile de pe plan international. E invers, adică e exact ca la pescuit. Sunt prinsi si păstrați doar peștii mari. De abia cand nu mai sunt pesti mari de prins, incep sa fie prinsi si cei mici.

Giani

Hai sa fim seriosi, au așteptat să strângă 30000 de abonați ca sa-i lege. De parca 1000 sau 10000 de abonați erau prea "puțini".

Anonim

Logica e simpla. Cu cat e numarul mai mare de aboanti, cu atat sunt mai mari daunele facute operatorilor legali si televiziunilor care platesc drepturi de televizare. De aceea, IPTV ilegali cei mai mari atrag atentia prima data operatorilor legali, care îi reclama la autoritati pe cei cu IPTV ilegal. Operatorii nu prea ii reclama pe cei mici, deoarece nu prea îi deranjeaza.

Da, legal era sa fie arestati de la primele zeci de abonati. Dar se aresteaza pe principiul urmator: in ordinea marimii daunelor pe care le produc operatorilor legali de televiziune.

Anonim

Ca aveau 100 sau 30000 de abonati dpmdv trebuia sa-i prinda din prima. Daca lasi sa se dezvolte o astfel de retea cu 30000 de abonati, nu faci nimic altceva decat sa ajuti indirect la dezvoltarea retelelor mai mjci, adica te lupti cu morile de vant.

Anonim

Prin aceste firme se regasesc si companii de internet plus oameni politici ce dau tunuri.

Anonim

Vaii, cat de bine ești informat, felicitări. :)

Anonim

Trebuia sa-i prinda cand aveau cativa abonati, nu cand au ajuns la 30000 de abonati. Au picat aoa, in spatele lor sunt alte cateva capuse care se vor dezvolta de pe urma alora cu abonatii transferati la ei. Daca vrei sa distrugi un fenomen, trebuie inceput de la baza piramidei, daca-i pica baza, cade si varful automat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile