joi, 9 aprilie 2020

Asia Tv, Bollywood Film și Bollywood Classic au obținut licențe audiovizuale pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului National al Audiovizualului a fost discutată solicitarea societății comerciale ISG TV SRL din București de obținere a licențelor audiovizuale pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe Asia Tv, Bollywood Film și Bollywood Classic. Formatul solicitat este SD și HD, transmisia va fi la nivel național.


De asemenea, S.C. ISG TV SRL București a solicitat modificarea licențelor audiovizuale (sediu social și acționariat societate, renunțare la canalele secundare și implicit modificarea denumirii serviciului de programe, modalitatea și formatul de difuzare, structură serviciu de programe) pentru televiziunile Bollywood Tv (Bollywood Tv Film, Bollywood Classic și Bollyshow).

Modalitatea de difuzare se schimba de la satelit în difuzare prin rețele de comunicatii electronice ( Cablu tv și tv prin protocol IP la Digi, UPC/Vodafone, Telekom și INES). Se modifică formatul de difuzare din SD în SD și HD.

A fost solicitată schimbarea procentului de producție proprie, din 10% în 20%, iar producțiile de la alți producători au fost reduse dela 90% la 80%.

A fost modificată și structura acționariatului: Shimshon Shai (Israel) are acum 36%. Elazar Gilad (Israel) are acum are 36%, iar Zamfirescu Noemi-Gabriela (acum are 28%).

BOLLYWOOD CLASIC, ASIA TV și BOLLYWOOD FILM au formatul de principiu tematic: va difuza producții și coproducții asiatice și europene. Zona de difuzare va fi națională, iar formatul de difuzare SD și HD (fără înscrierea în denumirea serviciului de programe). Modalitate de difuzare este prin rețele de comunicații electronice (CATV si tv prin protocol IP la DIGI, UPC, TELEKOM si INES).

Producția proprie este pentru toate cele trei canale de 20%, iar producțiile de la alți operatori în procent de 80%. Orarul de difuzare este de 24 ore pe zi.

Investiția inițială este de 120.000 euro pentru achiziție de echipamente și licențe de conținut. Investiția anuală în drepturi de difuzare va fi de peste 150.000 euro. Producția proprie, distribuția națională, salariile și alte cheltuieli vor cumula 170.000 euro anual. Sursele de finanțare sunt din publicitate, distribuție către operatori de cablu și DTH, precum și distribuție către alte televiziuni europene.

"Am renunțat la canale secundare, cum se chemau în momentul când am obținut licențele. În acest moment avem Bollywood Tv, care transmite în SD și HD același conținut, Bollywood Film care transmite filmele noi și Bollywood Classic, care transmite filmele vechi. În loc de BollyShow am creat o altă televiziune, se cheamă Asia Tv, care va difuza multe programe din zona asiatică. Sunt producții și coproducții asiatice și europene. Cu aceste programe am făcut cunoscută cultura asiatică. Bollywood a avut un mare succes la public, deoarece programele noastre nu sunt numai cu conținut indian, ci și destinate publicului românesc. Încercăm prin scurtele programe locale sa atragem publicul local. Documentare pe care le producem noi cu materiale achiziționate din străinătate, dar cu prezentatori noștri despre Asia si India. Avem și acum o emisiune de știri care prezintă vedetele de la Hollywood. Pe Asia Tv vom difuza și filme japoneze sau coreene, inclusiv de groază", a explicat Samoilă Zamfirescu Ionuț Daniel, responsabilul de programe al posturilor de televiziune.

Toate solicitările societății comerciale ISG TV SRL din București au fost aprobate de către membrii CNA.


9 comentarii despre subiectul „Asia Tv, Bollywood Film și Bollywood Classic au obținut licențe audiovizuale pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice”:
Anonim

Vor sa renunte la extraoptiune?

Anonim

asteptam aceste noi programe sii la digi

Anonim

O mare bucurie in pandemie: Asia tv. Recomand CITY HUNTER pentru inceput.

Anonim

sa vedem la ce pperatori vorintra eu as vrea la digi

Anonim

Cand vor intra ?

Anonim

Rezoluția HD este doar 720p, la Digi.

Anonim

Bollywood classic il vrem pe Digi este cel mai bun post cu filme

Anonim

ceva canale noi pe cand la digi cablu?

Anonim

Sunt binevenite pe cablu. Sperăm să fie și HD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile