luni, 21 septembrie 2020

Mai mult de un miliard de abonamente la servicii de televiziune cu plată la nivel mondial

Un studiu statistic realizat de Digital TV Research la nivel mondial a relevat că, datorită evoluțiilor pozitive pe piețele emergente, numărul abonamentelor la servicii de televiziune cu plată a crescut anul trecut cu 16 milioane, ajungând la 1,028 miliarde în 2019, tehnologia tv prin protocol IP fiind motorul cheie al evoluției.

Cel mai recent extras din Pay TV Databook arată că, în industria acestor servicii, tv prin protocol IP este „câștigătorul televiziunii cu plată”. Studiul a constatat că tehnologia tv prin protocol IP a adăugat 49 de milioane de abonați în anul 2019, ajungând la un număr total de 307 milioane abonamente. În schimb, televiziunea cu plată prin satelit a scăzut cu 6 milioane de abonați în anul 2019. Televiziunea digitală prin cablu a pierdut 1 milion de abonați, iar televiziunea analogică prin cablu a pierdut 25 de milioane de abonați.

Cu excepția televiziunii analogice prin cablu, studiul statistic a relevat că evoluția televiziunii digitale cu plată a fost cu adevărat impresionantă în ultimul deceniu, crescând de la 380 de milioane de abonamente în anul 2010 la 991 de milioane abonamente la sfârșitul anului 2019.


2 comentarii despre subiectul „Mai mult de un miliard de abonamente la servicii de televiziune cu plată la nivel mondial”:
Anonim

Un rezultat normal atât pentru aglomerările urbane cât și pentru zonele mai împrăștiate rurale, atât cablul cât și satelitul oferind servicii accesibile tuturor.

Anonim

Televiziunea analogică, fie ea prin cablu sau terestră este în declin și probabil v-a dispărea în viitorul apropiat. Celelalte variante par a fi mult mai stabile.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile