vineri, 18 septembrie 2020

"Space Hero", reality show-ul cu "cel mai mare premiu acordat vreodată”: o "excursie" de 10 zile pe Stația Spațială Internațională

Un reality show va oferi câștigătorului competiției „cel mai mare premiu acordat vreodată”: o "excursie" de 10 zile pe Stația Spațială Internațională. Concurentul câștigător al emisiunii va fi numit „eroul spațial” și va pleca pe orbită în anul 2023, a declarat joi într-un comunicat de presă compania de producție din spatele reality show-ului, care se numește chiar "Space Hero".

"Space Hero va oferi o oportunitate pentru oricine, din orice mediu social, să devină primul explorator spațial ales la nivel global, care să ia parte la o misiune pe Stația Spațială Internațională", se arată în comunicatul de presă.

Comunicatul de presă al companiei de producție a declarat că echipa reality show-ului „caută deja parteneri de distribuție și branduri globale”. Dar detalii despre finanțarea proiectului, formatul competiției, data lansării și planurile de producție nu au fost dezvăluite. Partenerul fondator al Space Hero, Deborah Sass, a precizat că premiul spectacolului echivalează cu 65 milioane de dolari.

Compania a dezvăluit că are ca și colaborator cu Propagate, o altă companie de producție proeminentă care a creat emisiuni precum „Chopped” de la Food Network. Fondatorii Propagate, Ben Silverman și Howard Owens, au lucrat anterior la spectacole care includ „The Office”, „Ugly Betty” și „MasterChef”.

Space Hero, condusă de un fost executiv al News Corp, numit Marty Pompadur, a declarat că lucrează cu startup-ul Axiom Space din Texas pentru a coordona călătoria pe orbită. Axiom a coordonat Programul Stației Spațiale Internaționale NASA din 2005 până în 2015. Compania intenționează să servească drept intermediar pentru NASA, furnizori de lansare precum SpaceX și Boeing și orice persoane din sectorul privat ce sunt interesate de rezervarea de călătorii către spațiu în scopuri de turism, divertisment sau alte scopuri de afaceri. Axiom a mai explicat că poate oferi întreaga pregătire necesară pentru persoanele care vor face o "excursie" pe Stația Spațială Internațională.

NASA a depus eforturi în ultimii ani pentru a suscita interesul pentru activitatea comercială pe Stația Spațială Internațională, un laborator spațial de miliarde de dolari care a găzduit echipaje de astronauți și sute de experimente științifice, în ultimele două decenii. La începutul acestui an, șeful agenției spațiale a anunțat că Tom Cruise colaborează cu NASA la planurile de filmare a unui film la bordul Stației Spațiale Internaționale. Axiom se va ocupa, de asemenea, de instruirea și coordonarea pentru acel proiect.

Agenția spațială americană a emis anul trecut o directivă ce stabilea planuri care să permită călătorilor neguvernamentali să plătească agenției pentru utilizarea facilităților Stației Spațiale Internaționale. Documentul a stabilit, de asemenea, cât ar putea costa anumite servicii: utilizarea echipamentelor de susținere a vieții și a toaletei erau listate la 11.250 USD pe zi. Alimentele, aerul și alte provizii au avut un preț de 22.500 USD pe zi.

Cu toate acestea, mai multe planuri de a trimite oameni în spațiu în scopuri cinematografice sau de televiziune au eșuat în ultimii ani. O organizație denumită Mars One a câștigat o atenție importantă în anul 2013, când a anunțat intenția sa ca 100 de oameni să concureze pentru unul din cele patru locuri într-o călătorie într-un singur sens pe Planeta Roșie, prezicând că transmisia mass-media va oferi majoritatea finanțării necesare. Dar aceste planuri nu s-au concretizat niciodată, în parte din cauză că tehnologia necesară nu există deocamdată. Au apărut, de asemenea, diverse alte anunțuri despre vizitatorii Stației Spațiale Internaționale, inclusiv unul de la starul pop Lance Bass de la NSYNC, la începutul anilor 2000.

Cetățenii privați au mai vizitat stația spațială: o companie numită Space Adventures a organizat anterior opt călătorii către Stația Spațială Internațională pentru persoane ultra-bogate, între anii 2001 și 2009, folosind nave spațiale rusești Soyuz.

Permisiunea ca turiștii și alte persoane private să folosească stația spațială (prin intermediul navei spațiale SpaceX sau Boeing) face parte din obiectivul NASA de comercializare a spațiului cosmic. Acest efort a început în mare parte cu programele NASA care au predat sarcina de a transporta echipamente și echipaj către Stația Spațială Internațională. SpaceX și Northrop Grumman transportă în mod obișnuit echipamente și alte obiecte. Dar la începutul acestui an, SpaceX a devenit prima companie comercială din istorie care a transportat astronauții NASA la stație. Boeing dezvoltă, de asemenea, o navă spațială care ar putea fi pregătită pentru misiunile cu echipaj, începând de anul viitor. În cadrul acestor programe, NASA a contribuit la finanțarea dezvoltării noii nave spațiale, dar SpaceX și Boeing dețin și operează propriile lor vehicule spațiale, permițându-le să vândă locuri neocupate de astronauți profesioniști, fie că este vorba de Tom Cruise sau de un câștigător al acestui viitor reality show.


Niciun comentariu despre subiectul „"Space Hero", reality show-ul cu "cel mai mare premiu acordat vreodată”: o "excursie" de 10 zile pe Stația Spațială Internațională”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile