vineri, 16 octombrie 2020

TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova, în High Definition pe platforma TVR+

Televiziunile TVR 3, TVR Internațional și TVR Moldova se pot viziona în rezoluție High Definition prin intermediul platformei online TVR+.

Doar o mică parte din emisie este oferită în HD pe aceste trei canale, restul programelor fiind deocamdată upscalate. La TVR 3 si TVR Internațional, acronimul "HD" este este afișat în sigle, iar la TVR Moldova nu este prezentat acest termen în logo, deși sigla are aceeași rezoluție ca și celelalte posturi HD ale TVR.

La toate aceste trei televiziuni emise online (TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova), termenul HD este afișat in partea din dreapta jos a playerului video.

Radiodifuzorul public din România nu a emis un comunicat privind trecerea TVR 3, TVR International și TVR Moldova la HD, probabil aceste modificări fiind considerate deocamdată teste tehnice. Pentru niciunul dintre posturile regionale ale TVR de pe platforma TVR+ ( TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Timișoara, TVR Iași si TVR Târgu Mureș) nu este afișat acronimul HD in sigla si nici in playerul video, iar rezoluția siglelor afișate în fluxurile video este SD.

Televiziunea publică mai are deja două posturi tv în High Definition (TVR 1 HD si TVR 2 HD), care emit în HD și în grilele operatorilor de televiziune cu plată, nu doar online.


16 comentarii despre subiectul „TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova, în High Definition pe platforma TVR+”:
Anonim

Pe cand aceste posturi si pe cablu?

Anonim

Dupa ce vor termina testele si vor lua licenta de cablu de la CNA.

Anonim

Dar aplicatia TVR plus mai exista pe Google Play store sau Apple store?

Anonim

Pe Apple este ( https://apps.apple.com/ro/app/tvr-plus/id799523482 ), pe Android nu mai este. În oricare din cazuri, nu mai sunt necesare aceste aplicații, canalele rulează foarte bine direct in browser-ul web de pe telefoane si tablete.

Anonim

Bravo TVR, pe rand toate canalele lor vor emite in HD, mai raman cele regionale! In 2020 majoritatea canalelor ar trebui sa emita HD si cele SD sa fie desfintate ca si televiziunea analogica. Probabil anul viitor se va lansa si TVR 4K si va fi gen TVR HD. Pentru al doilea anonim: Dupa ce termina testele si obtin licenta vor emite simultan pe cablu si pe satelit (Eutelsat 16 Est) asa cum a fost anul trecut cu TVR 1 HD si TVR 2 HD. Sunt curios la capitolul DVB-T2, momentan doar TVR 1 emite in HD iar TVR 2 a ramas in SD sa vedem daca va inlocui TVR 2 si 3 cu versiunile HD sau tot asa raman. Poate se schimba decizia si canalele SD terestre vor fi inlocuite cu cele HD.

Anonim

Nu are nici o valoare acel indicativ HD atribuit pentru TVR3 câtă vreme studiourile regionale preluat de acesta sunt SD. Să retransmiți HD ceva filmat SD este în cel mai fericit caz un upscaling dezamăgitor.

Anonim

Studiourile regionale produc si in HD, nu contează ca emit doar in SD. TVR poate prelua semnalul HD, nu din transmisia SD.

Anonim

Anul trecut cand a fost trecerea canalelor TVR 1 si 2 la HD la telejurnal, daca bine imi amintesc, un reporter de la o televiziune regionala (probabil TVR Cluj) spunea ca ei filmeaza in HD in special stirile regionale dar sunt nevoiti sa converteasca de la HD la SD ca sa transmita atat pe canalul lor regional cat si pe TVR 3, si era multumit ca se trece la HD. Acuma cu TVR 3 HD sunt sigur ca stirile si productiile regionale vor fi filmate si transmise in HD chiar daca canalele regionale inca emit in SD.

Anonim

TVR Iasi face teste de HD. Au postat deja materiale pe canalul lor de Youtube.

Anonim

TVR Craiova ? TVR Timișoara ? Despre ele ce știți ? Câci toate sunt preluate de TVR 3.

Anonim

Singurul motiv pentru care tvr3 nu a trecult la HD pana acum a fost problema studiourilor regionale (neodernizate la acea data). Daca aceasta problema s-a rezolvat, atunci trecerea la HD este foarte aproape.

Anonim

Vor transmite in HD ce e in HD si restul in SD, pana se modernizează.

Unknown

Tv moldova de la chîsinau de ce nù al băgați?

Anonim

Pe TVR3 se retransmit numai studiourile regionale ale TVR. TV Moldova de la Chișinău nu ține de TVR, ci de autoritățile moldovenești. Există însă TVR Moldova care transmite știri de o calitate foarte bună.

Unknown

Pot fi hd si graguit,ca nu se incarca deloc pe smart tv,iar pe celelalte se incarca f greu..deci mai trebuie lucrat

Anonim

Pentru primul anonim, posibil ubdeva in jurul datei de 3 noiembrie anul acesta, atunci au fost lansate tvr1 si 2 in HD

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (80) Digi (542) Focus Sat (252) FREESAT (25) iNES (25) Nextgen (81) Orange (220) Telekom (303) UPC (278) Vodafone (81)