vineri, 16 octombrie 2020

TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova, în High Definition pe platforma TVR+

Televiziunile TVR 3, TVR Internațional și TVR Moldova se pot viziona în rezoluție High Definition prin intermediul platformei online TVR+.

Doar o mică parte din emisie este oferită în HD pe aceste trei canale, restul programelor fiind deocamdată upscalate. La TVR 3 si TVR Internațional, acronimul "HD" este este afișat în sigle, iar la TVR Moldova nu este prezentat acest termen în logo, deși sigla are aceeași rezoluție ca și celelalte posturi HD ale TVR.

La toate aceste trei televiziuni emise online (TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova), termenul HD este afișat in partea din dreapta jos a playerului video.

Radiodifuzorul public din România nu a emis un comunicat privind trecerea TVR 3, TVR International și TVR Moldova la HD, probabil aceste modificări fiind considerate deocamdată teste tehnice. Pentru niciunul dintre posturile regionale ale TVR de pe platforma TVR+ ( TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Timișoara, TVR Iași si TVR Târgu Mureș) nu este afișat acronimul HD in sigla si nici in playerul video, iar rezoluția siglelor afișate în fluxurile video este SD.

Televiziunea publică mai are deja două posturi tv în High Definition (TVR 1 HD si TVR 2 HD), care emit în HD și în grilele operatorilor de televiziune cu plată, nu doar online.

UPDATE 29 noiembrie 2020:TVR Moldova va trece la emisia High Definition, începând din anul 2021. Detalii găsiți AICI.


36 de comentarii despre subiectul „TVR 3 HD, TVR Internațional HD și TVR Moldova, în High Definition pe platforma TVR+”:
Anonim

Pe cand aceste posturi si pe cablu?

Anonim

Dupa ce vor termina testele si vor lua licenta de cablu de la CNA.

Anonim

Dar aplicatia TVR plus mai exista pe Google Play store sau Apple store?

Anonim

Pe Apple este ( https://apps.apple.com/ro/app/tvr-plus/id799523482 ), pe Android nu mai este. În oricare din cazuri, nu mai sunt necesare aceste aplicații, canalele rulează foarte bine direct in browser-ul web de pe telefoane si tablete.

Anonim

Bravo TVR, pe rand toate canalele lor vor emite in HD, mai raman cele regionale! In 2020 majoritatea canalelor ar trebui sa emita HD si cele SD sa fie desfintate ca si televiziunea analogica. Probabil anul viitor se va lansa si TVR 4K si va fi gen TVR HD. Pentru al doilea anonim: Dupa ce termina testele si obtin licenta vor emite simultan pe cablu si pe satelit (Eutelsat 16 Est) asa cum a fost anul trecut cu TVR 1 HD si TVR 2 HD. Sunt curios la capitolul DVB-T2, momentan doar TVR 1 emite in HD iar TVR 2 a ramas in SD sa vedem daca va inlocui TVR 2 si 3 cu versiunile HD sau tot asa raman. Poate se schimba decizia si canalele SD terestre vor fi inlocuite cu cele HD.

Anonim

Nu are nici o valoare acel indicativ HD atribuit pentru TVR3 câtă vreme studiourile regionale preluat de acesta sunt SD. Să retransmiți HD ceva filmat SD este în cel mai fericit caz un upscaling dezamăgitor.

Anonim

Studiourile regionale produc si in HD, nu contează ca emit doar in SD. TVR poate prelua semnalul HD, nu din transmisia SD.

Anonim

Anul trecut cand a fost trecerea canalelor TVR 1 si 2 la HD la telejurnal, daca bine imi amintesc, un reporter de la o televiziune regionala (probabil TVR Cluj) spunea ca ei filmeaza in HD in special stirile regionale dar sunt nevoiti sa converteasca de la HD la SD ca sa transmita atat pe canalul lor regional cat si pe TVR 3, si era multumit ca se trece la HD. Acuma cu TVR 3 HD sunt sigur ca stirile si productiile regionale vor fi filmate si transmise in HD chiar daca canalele regionale inca emit in SD.

Anonim

TVR Iasi face teste de HD. Au postat deja materiale pe canalul lor de Youtube.

Anonim

TVR Craiova ? TVR Timișoara ? Despre ele ce știți ? Câci toate sunt preluate de TVR 3.

Anonim

Singurul motiv pentru care tvr3 nu a trecult la HD pana acum a fost problema studiourilor regionale (neodernizate la acea data). Daca aceasta problema s-a rezolvat, atunci trecerea la HD este foarte aproape.

Anonim

Vor transmite in HD ce e in HD si restul in SD, pana se modernizează.

Unknown

Tv moldova de la chîsinau de ce nù al băgați?

Anonim

Pe TVR3 se retransmit numai studiourile regionale ale TVR. TV Moldova de la Chișinău nu ține de TVR, ci de autoritățile moldovenești. Există însă TVR Moldova care transmite știri de o calitate foarte bună.

Unknown

Pot fi hd si graguit,ca nu se incarca deloc pe smart tv,iar pe celelalte se incarca f greu..deci mai trebuie lucrat

Anonim

Pentru primul anonim, posibil ubdeva in jurul datei de 3 noiembrie anul acesta, atunci au fost lansate tvr1 si 2 in HD

Anonim

Pentru ultimul anonim. Ar fi foarte bine sa intre pe 3 noiembrie, dar mai intai trebuie sa obtina licenta de emisie si inca nu este o confirmare oficiala, poate ar fi de 1 decembrie sau 1 ianuarie si atunci pot amana din diferite motive. De exemplu TVR 1 HD si TVR 2 HD trebuia sa intre in emisie in noiembrie 2018, tot atunci au spus ca de la 1 ianuarie 2019 va intra in emisie. La 1 ianuarie 2019 era doar vechiul TVR HD. Nu te poti lua dupa ei. Cand obtin licenta prima data se testeaza transmisia prin satelit, cum a fost cu TVR 1 HD si TVR 2 HD in special TVR 2 HD. Dupa ce finalizeaza testele atunci cablisti si operatorii DTH preiau canalele. Cat despre TVR 3 HD si TVR International: La TVR International ce este preluat de pe TVR 1 si TVR 2 sau transmis simultan gen Telejurnal este cu adevarat in HD restul emisiunilor sunt doar upscalate. La TVR 3 HD unele filmari sunt in HD si ma refer la preluari de pe posturile regionale dar majoritatea sunt upscalate.

Unknown

Dar dacă în Romania u suntem interesați de TVR 4 K PT. CA ESTE O TELEVIZIUNE STATALĂ generează costuri suplimentare pentru emisie
Nu este precum RCS RDS care suporta costurile de la compania Media ei își pot permite pentru că au mult buget.

Anonim

Pentru Unknown, mai este pana se va lansa TVR 4K. Personal mi-ar placea sa avem si TVR 4K chiar daca la inceput nu ai ce sa vezi si majoritatea emisiunilor si filmelor ar fi upscalate (cum a fost la inceput cu TVR HD), plus ca cine nu are cablu poate receptiona prin satelit cu decodor 4K (gen AMIKO VIPER4K51 sau AMIKO A5 Combo) si cartela TVR. Cei de la TVR incearca sa treaca toate posturile la formatul HD. Anul trecut a fost TVR 1 si TVR 2, acuma se incearca cu TVR 3, Moldova si International. Anul viitor posturile TVR regionale vor emite in HD (cu trecerea postului TVR 3 in HD posturile regionale vor incerca sa filmeze in majoritatea emisiunilor in HD si atunci si ei vor incepe emisia in HD). Cand toate posturile vor emite in HD atunci se poate discuta de lansarea TVR 4K.

Anonim

TVR 3 HD nu va fi prea curand pe cablu sau satelit. Daca pentru TVR1 sau TVR2 trebuia investit intr-un singur studio, pentru TVR # trebuie investit in toate studiourile regionale de care acesta depinde. Deci cheltuielile sunt mai mari. Va fi candva HD, dar cand va fi e greu de anticipat, poate fi doar de dat cu parearea.

Anonim

Abia fac un an de cand au bagat HD pe doua din cele trei posturi nationale, iar voi visati la 4K ? Treziti-va, suntem in Romania :)

Anonim

Și uite că am ajuns în decembrie 2021, iar TVR3 a rămas SD, infirmând toate pronosticurile. Singura cauză plauzibilă este tot rămânerea în urmă undeva la nivel regional, ceea ce blochează tranziția la hd a acestui mozaic de televiziuni ce formează TVR3.

Cosmin

Anonim, pe platforma TVR Plus, fluxul video al TVR 3 e transmis in HD de mult timp, se poate observa lejer la siglă. Despre aceasta se vorbește aici, nu scrie ca TVR 3 a luat licența HD și va emite în HD la vreun cablist.

Anonim

La cei 5-6" ai unui telefon, nu prea contează ca e SD sau HD. Majoritatea suntem cu gândul la TV când vorbim despre HD sau 4K.

Cosmin

Pai TVR Plus nu e o aplicație de telefon, ci un site web, merge și pe televizor Smart care are browser web, și pe PC cu monitor de orice diagonala, și pe receptoare Smart sau mediabox conectate prin cablu HDMI la tv etc. Ideea e că merge pe orice diagonala, nu doar pe telefon.

Dani

Cosmin, nu toată lumea se pricepe la tehnica media. Nu toată lumea știe astfel de metode care mie sau tie ni se par absolut banale. Probabil la aceasta se referă dumnealui

Cosmin

OK. Eu credeam că se referă la faptul că TVR 3 nu emite în HD pe cablu, in condițiile in care nimeni nu a anunțat așa ceva.

Anonim

La TVR 3 mai trebuie sa treaca timp ca sa emita HD pe cablu. In primul rand studiourile teritoriale trebuie sa treaca la HD sa cumpere camere noi de filmat. echipamente HD. Daca este preluat de pe TVR 1 si TVR 2 atunci emisiunile sunt in HD daca este de pe regionale atunci este upscalat. In schimb TVR International si TVR Moldova pot sa emita pe cablu si satelit in format HD pentru ca majoritatea emisiunilor sunt de pe TVR 1 si 2

Anonim

Există afirmații conform cărora unele studiouri regionale au de ceva vreme capacități HD. Nu este suficient, toate televiziunile regionale care sunt preluate de TVR3 trebuie să facă pasul acesta. Abia apoi putem visa la un TVR3-HD adevărat, ne-upscalat, accesibil tuturor pe cablu sau chiar în eter.

Anonim

Eu daca as fi directorul TVR as transforma TVR 3 in canal de sport. Nu prea vad rostul ca TVR 3 sa retransmita emisiuni de la canale regionale. De exemplu cei este din judetul Cluj ii va interesa TVR Cluj, cei din judetul Iasi ii va interesa TVR Iasi. Iar TVR 1 si 2 sunt pentru toata tara. Canalul TVR 3 trebuie schimbata grila de programe. De asemenea sa fie relansate TVR Cultural si TVR Info. Asta este parerea mea. Pana acuma singurele posturi in afara de TVR 1 si 2 care pot transmite in HD sunt TVR International si TVR Moldova.

Anonim

Dacă există pe platformă, ce îl mai împiedică sa fie distribuit și pe cablu? Doar obținerea unei licențe HD?

Anonim

Nu trebuie condiționată apariția unui canal de sport de dispariția TVR3. Și în Italia, RAI3 este regional, în condițiile în care exista peste 10 Rai-uri de toate felurile.

Dorian

Licența HD e obligatorie într-adevăr. Mai trebuie și conținut HD nativ, acum e HD upsacslat in mare parte, cu excepția siglei și a unor elemente ale pachetului grafic și a emisiunilor preluate în HD de la alte televiziuni sau producători.

Anonim

Pai TVR are materiale HD destule, ca a trecut de 2 ani la HD. Frână este pusa de o parte dintre studiourile regionale, nedotate cu aparatura hd.

Dorian

Tehnologia HD e deja mainstream. Cred că mai greu găsești echipamente exclusiv SD decat HD. In plus, echipamentele HD au preturi mult mai mici decât aveau echipamentele SD acum 10 ani. Deci impediment financiar nu exista la achiziționarea de echipamente HD, e vorba doar de voință.

Anonim

TVR 3 HD un program care există doar online. Limitările sunt date de televiziunile regionale preluate, care nu sunt toate HD. Urmarea: suntem la sfârșitul lui 2023 iar pe cablu TVR3 a rămas SD, fără nici un termen sau știre în legătură cu HD

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile