miercuri, 16 decembrie 2020

Avertismente de urmărire penală pentru peste 7000 utilizatori de servicii tv IP ilegale prin protocol IP

Peste 7.000 de locuitori din nord-vestul Angliei, despre care se crede că foloseau un serviciu ilegal de streaming TV, vor primi  notificări de avertizare de la Poliția Lancashire. Avertismentele vor fi emise către abonații unui serviciu tv prin protocol IP care permitea utilizatorilor să vizioneze ilegal canale premium la un preț foarte mic, comparativ cu abonamentul legal.

Abonații vor primi notificările (ce au fost redactate încă din luna septembrie) săptămâna aceasta, prin e-mail. Acestora le va fi solicitat să înceteze imediat utilizarea serviciilor ilegale tv prin protocol IP. Textul avertismentului va menționa că abonarea la aceste servicii este o infracțiune care poate fi pedepsită cu până la 5 ani închisoare și / sau amendă penală și cazier judiciar.

Notificarea, una dintre primele de acest gen destinate consumatorilor de servicii ilegale de streaming, arată de asemenea că poliția e posibil să monitorizeze comportamentul abonaților și că vor fi lansate investigații penale, dacă e-mailul va fi ignorat, iar serviciile ilegale tv prin protocol IP vor fi utilizate în continuare de către unele persoane. 

De menționat că serviciul tv prin protocol IP ilegal în cauză a fost deja desființat, deci este imposibil pentru foștii săi abonați să îl mai utilizeze și să încalce astfel avertismentul poliției (desigur, doar daca politia nu se referă în avertisment la utilizarea de servicii ilegale tv prin protocol IP la modul general, adică la cazul în care unii dintre foștii abonați au migrat la alte servicii tv prin protocol IP ilegale).

Această acțiune face parte dintr-o investigație în desfășurare menită să combată streamingul ilegal. Lista abonaților la serviciul tv prin protocol IP în cauză a fost descoperită după ce ofițerii au efectuat o percheziție la o adresă din Lytham, în iunie. Un tânăr de 28 de ani a fost arestat în legătură cu transmiterea ilegală a canalelor TV premium, fraudă și spălare de bani. Două mașini de mare valoare, îmbrăcăminte de la designeri de top, bijuterii și genți de mână au fost de asemenea confiscate de la acea adresă. Ulterior, bărbatul a fost eliberat, dar continuă să fie anchetat.

Este posibil ca unele persoane să nu-și dea seama că se abonează la servicii ilegale, dar adevărul este că sunt și cei care știu aceasta și credem că oamenii care le vând știu cu siguranță acest fapt. Oricine se abonează la servicii tv prin protocol IP ilegale sau la orice alt serviciu de streaming ilegal ar trebui să se oprească acum, pentru a evita să se confrunte cu urmărirea penală”, a afirmat Olivia Dodding de la Unitatea de infracțiuni cibernetice a poliției din Lancashire.

Suntem încântați să oferim sprijinul nostru deplin Poliției Lancashire în trimiterea unui mesaj cu adevărat clar celor care aleg să utilizeze conținut distribuit ilegal. De această dată, avertismentul este luat foarte în serios de poliție, iar aceste notificări sunt un apel de alarmă direct pentru persoanele care folosesc fluxuri ilegale. Dacă utilizați servicii de streaming ilegale, sunteți responsabil pentru acțiunile dvs. și veți fi urmărit penal. Aceasta nu mai este o zonă gri și nu mai merită riscul. Consumatorii ar trebui să fie de asemenea conștienți de faptul că furnizorii serviciilor tv prin protocol IP ilegale sunt organizații criminale sofisticate, iar banii tăi ajung direct în buzunarele infractorilor”, a declarat Kieron Sharp, CEO al organizației britanice de protecție a proprietății intelectuale FACT. 


Niciun comentariu despre subiectul „Avertismente de urmărire penală pentru peste 7000 utilizatori de servicii tv IP ilegale prin protocol IP”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile