joi, 17 decembrie 2020

Călătorie în lumea antică la Viasat History

Inundațiile anuale erau foarte importante în Egiptul antic, însă nivelul acestora era cel care determina gradul lor de utilitate. Dacă nivelul apelor era prea mare, provoca distrugere, dacă era prea mic, ar fi determinat secetă. Nilometrul era o construcție folosită la măsurarea clarității și nivelului apei. În această lună, Viasat History prezintă o serie de Dezvăluiri Istorice, cuprinzând programe tematice în fiecare zi, inclusiv premiere în exclusivitate. Începând cu 21 decembrie, a treia parte din blocul de programe "Dezvăluiri Istorice" prezintă documentare dedicate lumii antice, anunță televiziunea Viasat History printr-un comunicat remis către hdsatelit.com.

Prima dintre premierele acestei săptămâni va fi "Piramidele pierdute ale aztecilor", o emisiune specială în două părți, difuzată în exclusivitate luni 21 decembrie la 20:30. Astăzi, multe dintre secretele aztecilor se află îngropate sub Mexico City. Arheologii sapă mai adânc ca oricând pentru a afla cine au fost aztecii și cum și-au construit remarcabilul imperiu. Beneficiind de imagini CGI, de un acces fără precedent la săpături în curs de desfășurare și un experiment inovativ pentru construirea unei replici a unei piramide aztece undeva în mediul rural mexican, aceasta este o investigație captivantă asupra lumii dispărute a acestei civilizații fascinante.

Un alt titlu nou al săptămânii este documentarul "Misterele din Saqqara". Încă înconjurat în mister, Egiptul Antic continuă să ne fascineze. Necropola de la Saqqara, aflată la aproximativ 30 de kilometri de Cairo, ascunde una dintre cele mai uimitoare comori ale Egiptului: piramida faraonului Pepi al II-lea. Puțini sunt cei care știu de existența ei, fiindcă e închisă publicului larg, însă aici se află cea mai vastă colecție de texte din toate piramidele cunoscute la ora actuală. Acum, pentru prima dată în ultimii 90 de ani, echipe ale misiunii arheologice internaționale din Saqqara deschid și explorează acest mormânt uluitor. Cum au reușit vechii egipteni să construiască piramidele? Pereții lor sunt acoperiți cu hieroglife, dar ce povești ne spun ele? Și cum se pot descifra misterele unor texte vechi de mai bine de 4000 de ani? Premiera luni 21 decembrie la 21:35.

Tot în 21 decembrie, va avea premiera la orele 22.35 seria documentară "De-a lungul și de-a latul Nilului". Faimosul râu a dat naștere unei civilizații antice uimitoare. Dar cum anume? Această serie spectaculoasă formată din patru părți  relatează o călătorie de-a lungul a 5.000 de ani și intenționează să prezinte dovezi asupra rolului imens jucat de râul sacru în dezvoltarea Egiptului Antic, datorită utilizării celor mai noi tehnologii în arheologie, unele dintre ele folosite pentru prima dată în Egipt. 

Va încheia săptămâna Lumii Antice documentarul "Megapolis", difuzat în premieră miercuri, 23 decembrie, la 21:20. Patru episoade prezintă patru orașe legendare, Atena, Alexandria, Tikal și Roma, precum și unele dintre cele mai faimoase situri arheologice din lume. Construite ca temple ale cunoașterii, aceste orașe extraordinare au fost inima vie a lumii antice. Din secolul al V-lea î.Hr. până la Imperiul Roman, combinând reconstrucții CGI complexe cu imagini contemporane ale vestigiilor acestor situri și prin contribuția unor experți renumiți, această serie aruncă o nouă lumină asupra acestor comori arhitecturale și asupra civilizațiilor pierdute care au pus bazele lumea noastră modernă.


Niciun comentariu despre subiectul „Călătorie în lumea antică la Viasat History”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile