marți, 15 decembrie 2020

Licență pentru o nouă televiziune: "Simfonica" va emite în HD și SD.

"Simfonica", o nouă televiziune românească, a primit licență de emisie de la CNA. Postul tv va fi unul de muzică clasică si va promova evenimentele culturale din România și din Europa, acționarul având un parteneriat de lungă durată cu „Festivalul George Enescu”.


"Simfonica" va emite de la finalul lunii septembrie 2021 in SD si HD si are deja acorduri cu Vodafone, Orange si Telekom, precizează Pagina de Media

Postul tv va difuza de asemenea documentare despre muzica clasică și va promova tinerii compozitori români. Investiția în acest post este de 380.000 de euro. Echipamentele au fost deja achiziționate.

"Sunt convins că există un public pentru astfel de programe. E adevărat, există Mezzo, există Arte, dar nu există un program care să promoveze produsele culturale românești din această zonă. Ne-am propus să lucrăm cu multe achiziții, vom începe cu un echipaj de 15 oameni și probabil vom ajunge la 30 de persoane, ulterior. Și cu mulți colaboratori din domeniu” , a precizat acționarul televiziunii Simfonica, Richard Constantin Tufeanu, in ședința CNA de astăzi, citat de sursa menționată.


8 comentarii despre subiectul „Licență pentru o nouă televiziune: "Simfonica" va emite în HD și SD.”:
Cercetasii

totusi, care este logica fluxului in sd, odata ce se transmite si ohd?

Florin

Nu toata lumea are echipamente sau receptoare HD si e necesar sa transmită in rețeaua de cablu si in SD, altfel cei cu televizoare SD sau fără tuner DVBC ori doar cu receptoare SD nu ar recepționa canalul in cauză, daca ar fi transmis doar HD in rețeaua de cablu.

Ce mă deranjează pe mine e alta problema: de ce este necesar ca o televiziune sa se obțină licența SD, HD si /sau 4K? Nu e suficient sa obțină licența si atât ? Nu e treaba CNA in ce rezoluție sau format emite un post tv. Treaba CNA e sa acorde sau sa refuze licențe si sa urmărească aplicarea legii audiovizualului. Nu înțeleg implicarea CNA intra-o problemă strict tehnica. Ar trebui eliminata obligativitatea de a cere aprobarea CNA in aceasta problema a rezoluției. De asemenea, as elimina separarea licenței in cablu, satelit, terestru etc. Ce treaba are CNA prin ce emite un post tv? Online nu îi interesează pe CNA sa dea licențe? Poate vor si acolo si au uitat.

Revenind la subiect, este o veste foarte buna lansarea unui post tv de muzica clasică. Sper sa se concretizeze si sa nu dea faliment din cauza lipsei audientei.

Florin

Ce as mai avea de completat este ca un astfel de post tv se va diferenția de altele de acest tip daca va difuza în special concerte clasice filmate in România. Însă va avea priza la public doar dacă va difuza si un pic de muzica clasica mai comerciala, cu videoclipuri, am văzut mai demult un post de genul acesta pe satelit, nu mai știu ce denumirea avea.

Ce nu înțeleg eu e de ce au luat licența acum si vor sa emită doar peste 9 luni...e tare ciudat...

SilviuTV

Bine ca se lanseaza un astfel de canal chiar mai dau pe Mezzo tv sa ascult muzica. Sper sa fie la fel de bun, si sper ca digi sa nu scoata Mezzo după lansarea acestui canal

Anonim

Asta da noutate ! Bravo !

Tuzgureanu

Pt. Florin...lumea sa mai puna mana si sa cumpere Tv mai noi (Hd) sau sa ceara de la furnizorul de cablu receptor...suntem in 2021 aproape si noi mai emitem sd...prima masura care trebuie sa o ia CNA este sa nu mai dea licente Sd....doar Hd si 4K...din cauza unei minoritati de clienti care inca au tv vechi (acvarii) stam toti dupa ei si furnizorii emit si sd si analogic ocupand banda aiurea. Revenind la subiect acest post ar trebui sa aiba sonor 5.1 (sau barem stereo).

Anonim

Nimic în rețelele de cablu. Păcat. Probabil pentru că românul cere manele, nu muzică simfonică. Este singura explicație pentru care unele posturi sunt, iar altele nu.

Gabriel

Pai nu au cum să introducă aceasta televiziune în rețelele de cablu, dacă nu s-a lansat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile