vineri, 8 ianuarie 2021

Pro Gold HD și Pro Cinema HD au fost introduse în grilele de cablu tv, tv prin protocol IP si web TV ale Telekom. UPDATE: Au intrat și la Vodafone și Orange.

Televiziunile Pro Gold HD și Pro Cinema HD au fost introduse in grilele de cablu tv (DVB-C), tv prin protocol IP si web TV (telekomtv.ro) ale Telekom România, care devine astfel primul operator care oferă aceste posturi tv în rezoluție HD. Cele două televiziuni în rezoluție High-Definition au înlocuit versiunile SD omonime.


Pro Gold HD și Pro Cinema HD sunt disponibile de asemenea, ca televiziuni online gratuite, pe platforma Pro Tv Plus. Solicitarea S.C. PRO TV SRL de modificare a formatelor de difuzare pentru PRO CINEMA și PRO GOLD din SD în HD a fost aprobată în ședința CNA din 8 decembrie 2020.

UPDATE 13 ianuarie 2021: Televiziunile Pro Gold HD și Pro Cinema HD au fost incluse și în grila de cablu a Vodafone (fostul UPC România), precum și la Orange, prin rețeaua proprie de cablu tv. La Orange TV Satelit, doar Pro Gold HD este la rezoluția 1080i, iar Pro Cinema HD este downscalat la 576i.


32 de comentarii despre subiectul „Pro Gold HD și Pro Cinema HD au fost introduse în grilele de cablu tv, tv prin protocol IP si web TV ale Telekom. UPDATE: Au intrat și la Vodafone și Orange.”:
Anonim

Pe Telekom Pro X și Digi 24 se văd tot în SD sau există și versiunile HD?

Anonim

Dacă te referi la satelit, acolo deocamdată sunt tot versiuni SD.

Unknown

Le așteptăm și la NextGen.

Anonim

ProCinema HD este un pas înainte pentru a aduce la zi un program cu pretenții de Cinema. Dacă s-ar actualiza și grila de filme, în locul deja tratiționalelor reluări "La bloc" de acum 20-21 de ani, atunci și audiența va fi pe măsura investiției.

Anonim

Chiar dacă în rețelele respective versiunile SD ale Pro Gold și Pro Cinema au fost, Aceste canale continuă să emită și SD pentru posesorii de televizoare mai vechi.

Unknown

Pro Cinema este transmis în HD și în aplicarea Orange TV apare semnul HD în coltul dreapta sus. Nu știu dacă și Pro Gold este HD pentru ca momentan îmi dă eroare.

Anonim

Pro Gold nu mă interesează, dar pe la Pro Cinema s-ar mai găsi filme bune (chiar dacă tot reiau filmele). Cum unele ar avea coloană sonoră Dolby Digital... nu le șoptește cineva să adauge și o astfel de coloană sonoră, ca la Pro Tv ?? :)

Unknown

Vor intra și la NextGen ?

Anonim

La Orange TV satelit Pro Cinema este transmis tot SD chiar daca este afișat HD

Sandu

Așa e transmis acel flux al PRO Cinema, cu sigla aceea HD imprimata pe imagine. Ca sa verifici daca un post tv e transmis in HD, verifici rezoluția afișata de OSD-ul receptorului, daca are astfel de funcții de afișare, nu siglele afișate peste imaginea postului tv.

Anonim

Da Sandu, am verificat și de aceea am spus că este HD.Prin comparație, Pro Gold este HD.Are 1080i

Anonim

In aceeasi situatie era TNT cu ceva vreme in urma, care era transmis SD, desi avea sigla TNT HD. VOrbesc despre reteaua Digi. Acum si sigla a revenit la TNT simplu, desi era de preferat versiunea HD (cea reala).

Anonim

La Telekom sunt cu rezoluție HD.

Unknown

Prima tv hd si antena stars hd la Telekom satelit???

Unknown

Prima tv hd , Pro Gold hd si Pro Cinema hd când sunt disponibile pe satelit la telekom tv.

Anonim

Suntem în 15 ianuarie. La Digi nu a apărut nici o modificare în acest sens ?

radu

Nu a anunțat niciunde Digi că le va introduce din 15 ianuarie sau dacă le va introduce.

Anonim

Nu pierdeti nimic, sunt programe HD de filme mult mai atractive (AMC,AXN,...).

Anonim

Cele două televiziuni în rezoluție High-Definition au înlocuit versiunile SD omonime doar în rețelele Vodafone și Orange. Ele însă continuă să emită și SD, fiind distribuite exclusiv în acest standard în celelalte rețele de cablu din țară.

Lucian

Ce s-a intimplat cu postul Paramount chanel? Vad ca a disparut din grila de programe Digi.

Anonim

S-a inchis acel post tv.

Cristy

Le așteptăm și la Digi Cablu

Anonim

La Digi nu le-au introdus încă. Sunt nevoit să văd "La bloc" mai departe SD.

Sorin

Chiar si la operatorii care au introdus deja versiunea HD, vei vedea "La Bloc" tot in SD, din cauză că serialul respectiv nu a fost produs in HD.

Anonim

Se face upscaling.

Sorin

Pai daca se face upscaling din SD in HD, devine calitatea HD? Tot SD rămâne calitatea imaginii afișate, pot sa faca upscaling din SD si in 4K, nu se va vedea mai bine decât se vedea in SD.

Daca redai un canal SD pe un televizor HD (sau 4K), televizorul face upscaling la HD (sau 4K), chiar daca nu face acest upscaling televiziunea in cauza. Upscalingul televizorului HD pentru un canal SD este același upscaling pe care il vezi pe un canal HD care upscaleaza programe din SD.

Deci tot SD va fi calitatea imaginii programului "La bloc" transmis upscalat pe un canal HD si nu va fi mai buna decat daca il vezi cu televizorul tau HD pe un canal SD.

Anonim

Upscalingul nu face HD din SD, cum nu face nici 4K din HD.

Anonim

Oricum calitatea este mai bună dupa upscaling decât înainte, altfel ce rost ar mai avea această tehnologie ?

Sorin

Are mai mult rolul de a întinde imaginea pe tot ecranul, să nu vezi imaginea SD că un mic dreptunghi in mijlocul ecranului HD sau 4K. Pixelii sunt dublați prin clonare de la SD și HD, dar nu sunt creați alți pixeli diferiți care, într-adevăr, astfel ar îmbunătăți imaginea. Îmbunătățirea nu poate exista decât în procent extrem de mic și doar dacă sunt utilizate metode de upscaling speciale, bazate pe AI și reconstrucția imaginii, dar care există doar pe câteva modele de televizoare premium 4K și 8K.

Anonim

Am vazut filme aln-negru din anii 40 la o calitate ireprosabila.

Anonim

Și care e legătura filmelor alb-negru cu subiectul? Poate ai văzut filme alb-negru digitalizate de pe peliculă de film, caz în care e normal că se văd mai bine, deoarece pelicula nu are doar rezoluție SD, nu contează că e din anii 40. Am văzut si eu filme, chiar și mai vechi de anii 40, care se vedeau bine, digitalizate in HD direct de pe peliculă. In orice caz, respectivele filme vechi care s-au văzut bine nu au fost upscalate din SD, ci digitalizate direct in HD din pelicula care nu are rezoluție fixă. Însă serialul "La bloc" nu a fost filmat pe peliculă, ci în digital SD, nu se poate aplica procedeul de la filmele din anii 40 despre care spui că se vedeau bine.

Anonim

La Digi inca n-au intrat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile