luni, 18 ianuarie 2021

TurkmenÄlem / MonacoSat, o poziție orbitală exotică și inedită pentru pasionații recepției tv prin satelit

O poziție orbitală mai exotică, dar interesantă pentru pasionații recepției prin satelit care doresc să vizioneze televiziuni internaționale FTA (gratuite, necodate) în Romania este cea de la 52 de grade Est. Recepția este posibilă cu antene de dimensiuni obișnuite (am testat cu o antenă offset de 90 cm) și furnizează câteva posturi tv interesante și gratuite de filme (inclusiv HD) cu sunetul original, dar si de televiziuni inedite de muzică și sport.

Chiar dacă nu este chiar atât de interesantă pentru a fixa definitiv o antena (sau un LNB suplimentar) la pozitia de la 52 grade Est (utilizată de TurkmenÄlem / MonacoSat), aceasta devine atractivă pentru cei cei care au montat antena pe un motor HH.

Astfel, printr-o rotire automata de câteva zeci de secunde, acești pasionați pot avea acces la televiziuni gratuite precum 247Box TV, 4 Kurd Tv, Ava Family, Ava Series, Persiana Cinema, Persiana Technology, Persiana Classic, Persiana Documentary, Persiana Entertainment, Persiana Family, Persiana Junior, Persiana Music, Persiana Plus, RTA Sports, Varzesh 1,Varzesh 2, Varzesh 3 sau Your Time Tv.

TürkmenÄlem / MonacoSAT (denumit anterior TurkmenSat 1) este primul satelit al Turkmenistanului, fabricat de Thales Alenia Space. Lansat de la Cape Canaveral pe 27 aprilie 2015, la bordul unei rachete purtătoare Falcon 9, satelitul funcționează pe orbita geostaționară la poziția 52 ° Est și are o durată de utilizare comercială estimată de 15 ani. Poziția de la 52° Est este deținută de Principatul Monaco, iar satelitul include 12 transpondere care sunt denumite și comercializate ca MonacoSAT, precum și cele 26 de transpondere ale TürkmenÄlem. Satelitul este operat de Agenția Spațială Națională din Turkmenistan.


13 comentarii despre subiectul „TurkmenÄlem / MonacoSat, o poziție orbitală exotică și inedită pentru pasionații recepției tv prin satelit”:
Anonim

In curand o sa le codeze sunt sigur asa s-a intamplat si cu cele de pe Nillesat 7 grade est sau cat era ca nu mai tin minte ma uitam cand eram mic si mai stateam la tara !! acum nillesat nici nu se mai prinde pe teritoriul nostru !! mama si cate erau la liber si acolo cu filme , muzica , sport :)

Anonim

Nu cred ca o sa le codeze, deoarece sunt de mult timp asa acolo. Eu zic ca din contra, vor adauga si mai multe canale.
Cert e ca sunt canale bune, au si filme destul de noi.

Anonim

Pe postul tv de sport al Turkmenistan ei transmit gratis campionatul englezesc de fotbal!

Armand Daniel

247 box face toti bani ... multe filme bune acolo

Anonim

Sunt canale bune pe acest satelit. Tot pe la acea pozitie am receptionat programele Cehe si Slovace de pe satelitul Belintersat 51.5 Est si ceva posturi de pe Express AM6 53 Est. Eu folosesc o antena offset de 100 cm cu motor AMIKO USALS HH pentru receptia programelor la liber. Imi pare bine ca sunt si alti sateliti care au canale cu filme la liber si semnal foarte bun. In afara de Astra 19.2 Est unde toate filmele sunt in germana si Badr 26 Est unde numai cu antena de minim 100 cm ca sa pot receptiona MBC-urile la liber si atunci cand ploua foarte tare incep sa apara blocuri de pixeli. Cineva spunea ca trebuie o antena de 120 cm pentru receptie stabila pe Badr 26 Est.

Cristi

Da, un satelit interesant. L-am descoperit de vreo 1an si ceva. M-a surprins calitatea imaginii la unele canale in HD, cat si filmele de ultima ora pe Ava Family de ex. Am dubii ca au drepturi cumparate, in conditiile in care acopera FTA o parte a Europei unde altii precum HBO aveau exclusivitate pt tarile respective (incl Romania). Pe Ava Series erau cele mai recente episoade din seriale produse de Netflix. Initial erau doar subtitrate si apoi am observat ca au inceput sa faca sincron pe audio, fapt pt care am renuntat la ei. Nu stiu sigur de 247box.

Mi se paruse bun si canalul Superyacht, destul de unic in peisajul canalelor tv.

Anonim

Probabil sunt foarte ieftine drepturile de televizare pentru țări precum Turkmenistan. Cred că de fapt cumpără drepturile doar pentru Turkmenistan, dar le transmit prin satelit și se vad în toată Europa. Dar fiind un sateliț cvasi necunoscut pentru europeni, pe care prea puțini s-au gândit să îl recepționeze, probabil nu ii deranjează pe producătorii de filme că sunt transmise la liber.

Anonim

Nu este doar pentru Turkmenistan ci pentru Asia Centra si Orientul Mijlociu. Si pe satelitul TurkmenAlem/MonacoSat, pe langa drepturile de autor, costurile de transmisie sunt foarte mici Daca ar transmite de exemplu pe HotBird 13 Est atunci abia daca un canal ar emite maxim doua. Defapt canalele AVA si Persiana sunt dedicate pentru tari ca Iran si Afganistan unde massmedia este cenzurata masiv la fel si internetul. Am citit un articol ca multe din serialele turcesti sunt interzise in Iran pentru ca promoveaza decadenta sociala nu mai vorbim de filmele si serialele din Marea Britanie si SUA., desi nu am observat nimic aiurea la serialele turcesti sunt seriale foarte bune.

Anonim

Acest satelit TurkmenAlem/MonacoSat se poate receptiona cu o antena de 80 cm in Romania. In unele zone ale tarii am inteles ca se poate receptiona si cu antena de 60 cm pe vreme buna.

Anonim

Pentru primul anonim, satelitul Nilesat sau Eutelsat 7 West A are multe canale la liber si ma refer la canale cu filme, muzica si sport dar are acoperire doar pe Orientul Mijlociu si Afirca de Nord. Si cei care locuiesc acolo mai pot receptiona si satelitul Eutelsat 8 West B cu o singura antena. Sunt zvonuri ca se poate receptiona in Romania cu antena mai mare de 2 metri in special in Bucuresti dar nu cred. Canalele de filme si seriale de pe TurkmenAlem/MonacoSat nu cred ca vor fi codate, dar vor fi dublate in limba persana.

Anonim

Pai sun deja subtitrate, de ce s-ar mai chinui sa le dubleze?

Anonim

Sa nu inceapa cu lucruri gen drepturile de autor ca sunt in limba originala (Engleza in special) sa zica ca sunt usor de receptionat in Europa si sa le dea trei optiuni fie le codeaza, le dubleaza in limba persana sau sa mute pe un satelit care are acoperire doar pe zona respectiva. Orice e posibil sau poate nimeni nu se va intampla nimic. Sper ca vor ramane in engleza cum sunt canalele MBC de pe Badr 26 Est si se va receptiona in continuare si in Europa. Parerea mea.

Anonim

Am mai observat ca unele filme din SUA sau din Turcia erau dublate in limba persana. De exemplu in vara am gasit filmul The Mask 1994 pe Persiana Comedy si era dublat in persana.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile