joi, 6 mai 2021

Recepția tv prin satelit a fost interzisă în Myanmar

Toate aspectele vieții sociale din Myanmar, inclusiv mass-media, sunt controlate acum de o juntă militară. Accesul la internet mobil a fost întrerupt aproape în totalitate de peste 50 de zile, în încercarea de a opri protestele. Televiziunea prin satelit este ultima țintă a grupului politic militar care conduce acum Myanmar. Grupul a anunțat interzicerea recepției televiziunii prin satelit, precum și a echipamentelor de recepție (inclusiv a receptoarelor), motivând că recepția tv prin satelit "determină cetățenii țării să continue protestele" (nr: împotriva loviturii de stat militare din Myanmar).

Junta se confruntă cu o opoziție aproape unanimă în țară, de la demiterea lui Aung San Suu Kyi, aleasă democratic. Aceasta a fost reținută de armată împreună cu președintele si alți membri ai partidului de la guvernare din momentul loviturii de stat din 1 februarie, în timp ce peste 80 de jurnaliști au fost arestați și mii de cetățeni se confruntă cu riscul de a ajunge în închisoare. A fost declarată stare de urgență pentru un an, iar puterea a preluat-o comandantul armatei. Deși întreaga mass-media din Myanmar este acum în mod oficial sub control militar, mai multe puncte de distribuție media au continuat să funcționeze în secret în țară.

Într-un comunicat, televiziunea de stat MRTV, controlată de junta militară, a declarat: "Televiziunea prin satelit nu mai este legală. Oricine încalcă legea, în special persoanele care folosesc antene de satelit, va fi pedepsit cu un an de închisoare și cu o amendă de 500.000 kyat (nr: 265 euro). Mass-media ilegală difuzează știri care subminează securitatea națională, statul de drept și ordinea publică și încurajează pe cei care comit acte de trădare".

Sprijinind această decizie, ziarul Global New Light din Myanmar, publicație controlată de armată, a publicat un raport care încearcă sa demonstreze că agențiile de presă difuzează programe care „dăunează securității statului, statului de drept, păcii și liniștii comunității”.


3 comentarii despre subiectul „Recepția tv prin satelit a fost interzisă în Myanmar”:
Anonim

Conducerea din Myanmar iau ca exemplu tarile: Iran, China, Turkmenistan si Coreea de Nord unde receptia individuala prin satelit este interzisa si internetul este cenzurat.

SorinB

Nu e interzisa recepția individuală prin satelit in China și nici receptoarele de satelit. Ba chiar acolo se fabrică majoritatea echipamentelor de recepție satelit din întreaga lume. Au satelit propriu chiar.

Anonim

@SorinB China are mai multi sateliti proprii numiti ChinaSat. In China din cate am inteles acum cativa ani daca aveai antena de saetlit pentru receptia programelor la liber venea politia si o confisca si asta se intampla in orase, poate ca s-au mai schimbat lucrurile. In zonele rurale majoritatea au antene de satelit pentru banda C.La fel si cu Iran si Turkmenistan.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile